Humberto Tan blijft bij RTL; naar Holland’s Got Talent

Geplaatst op Thu 24 May 2018 om 14:10

Humberto Tan wordt door RTL gered van de ondergang. Hij heeft een driejarig contract getekend bij de zendergroep. Dat heeft RTL laten weten. Tan mag dan wel zijn ontslagen bij RTL Late Night, maar mag wel verder bij RTL. “De presentator en programmamaker zal zich inzetten voor zowel bestaande producties, waaronder Holland’s Got Talent, als voor nieuwe programma’s, die hij samen met het mediabedrijf gaat ontwikkelen op het gebied van infotainment en entertainment.”

Sven Sauvé, de algemeen directeur van RTL, blijft enthousiast over Humberto Tan. “Ondanks de moeilijke beslissing om te stoppen met Late Night, is er nooit enige twijfel geweest over de talenten van Humberto.”

Sauvé: “De gesprekken over de toekomst waren we al gestart en ik ben heel blij dat we onze succesvolle samenwerking voor meerdere jaren voortzetten. Humberto is een multi-talent die oprecht geïnteresseerd is in mensen en boordevol energie en nieuwe ideeën zit. Zo’n alleskunner hoort gewoon bij RTL.

Humberto Tan reageert: “Waar een deur dicht gaat, gaat altijd een nieuwe deur open, dat bleek gewoon binnen RTL te zijn, nieuwe kansen waar ik enthousiast over ben. Zowel op het vlak van presenteren, als het ontwikkelen van nieuwe programma’s. Wat het laatste betreft kan ik alvast zeggen dat ik mijn interesse in persoonlijke verhalen ga combineren met reizen. Kortom, ik kijk met veel plezier uit naar een nieuwe periode van drie jaar bij RTL.

De laatste uitzending van RTL Late Night gepresenteerd door Humberto is op vrijdag 8 juni. Na de zomer begint de nieuwe late night talkshow met Twan Huys.

Foto: RTL
61 Reacties op “Humberto Tan blijft bij RTL; naar Holland’s Got Talent”


 1. natasja

  Whahahahahahahahaha

 2. Rubicon

  Ook al reizen……zucht…Volgens mij blijft er geen presentator meer in het land.

 3. Curryworst

  “Waar een deur dicht gaat, gaat altijd een nieuwe deur open”
  Ja inderdaad. Waar het deurtje van Dionne Stax openging blijft het deurtje van zijn vriendin op slot.

 4. Paul

  Stuur m op wereldreis met de belofte niet terug te komen,

 5. Vrabus

  Altijd leuk

  Iemand beoordelen terwijl je zelf geen talent bezit
  Goed gedaan joh rtl

 6. jroen

  Maar.. Waarom Humberto op HGT? Waarom?

 7. Mark van Dale

  Ik ben fan van mediacourant maar waarom toch de negatieve manier van schrijven. Dat heeft deze site helemaal niet nodig. RTL heeft Humberto gered van de ondergang. Dat schrijf je toch niet? Humberto heeft best kwaliteiten. Een dagelijkse talkshow waar je ook af en toe kritische vragen stelt is een iets grote jas gebleken maar verder is het een prima tv-personality. In die muziekquiz is ‘ie juist fantastich bijvoorbeeld. Nou daaag.

 8. X

  Kunnen we HGT dus ook overslaan het enige programma wat ik nog wel leuk vond bij rtl naast VI.

 9. anonyMuskus

  Ik zag Humberto gisteren bezig bij Late Night….SJEZUS schreeuwde hij 2 keer en schreeuwde tegen een jong meisje: “Jij dacht, laat die gozer maar lullen” Ik vind dat je dat als tvhost niet kunt maken…en dat geschreeuw van hem irriteert in alle programma’s die hij present…schreeuwt

 10. Erik

  Uitstekende keus om Umberto op HGT te zitten. Hij houdt van muziek, geeft talenten een kans en is enthousiast. Prima move.

 11. Cees

  Uitstekende keus!

 12. Denise

  Oké, geen HGT meer voor mij dus.

 13. Ron

  HGT ook…pff. Ook zo’n gedateerde talentshow. Dacht dat dit niet meer terug kwam.

 14. Arie de Jong

  Bah wat een vreselijk enge man is het toch.

 15. Jopie

  Humberto Tan reageert: “Waar een deur dicht gaat, gaat altijd een nieuwe deur open”

  Bij mij is de deur dicht voor deze vent en blijft dicht. Vreemd dat hij wordt ingezet voor HGT. Een leuk programma waar ik niet meer naar zal kijken en ik hoop dat velen zullen volgen, boycotten deze zender.

 16. ali

  Lekker achter de schermen.We hopen nooit meer die vleespet te zien op tv met zijn opgzette mimiek op zijn gezicht

 17. Staat mijn naam op een blacklist?

  En opeens wordt elke BN-er ook een format/programma-ontwikkelaar bij RTL.

 18. Ron

  HGT was, met de nadruk op was, nog wel een leuke talentshow omdat het zo divers was. Maar als Tan met zijn splaakgeblek en zijn gladde voorkomen het gaat presenteren hoeft dat voor mij ook niet meer denk ik…

 19. yoshi

  Waarom al deze negativiteit over deze persoon? Omdat hij een keer een slippertje heeft gemaakt. Waarom wordt Stax niet met de grond gelijk gemaakt?
  Waar twee oorzaken zijn, twee schuld. Ik snap niet waarom zij zo koel wordt gehouden.

  Stelletje hypocriete figuren die hier boven reageren. Zoek een leven!

 20. J

  Denk dat HGT prima pst bij Humberto. Diverse show, wat goed bij hem past.
  Daarnaast is de rol van presentator in HGT niet erg groot. De rol van de juryleden is belangrijker/groter.

  Het is te hopen dat dat reisprogramma of wat t ook is, niet teveel een humberto show wordt. Dat kunnen de mensen (nog) niet aan van hem.

 21. Pipa

  RTL blijft aanmodderen dus.

 22. Stefan

  Volgens mij werkt er een spion van Talpa bij RTL. Hoe in godsnaam kan je deze man zo n programma geven. Het publiek wil hem niet en wat ga je dan doen hem een van je succesvolle programma s presenteren. Echt hoe dom

 23. peter

  @yoshi Omdat Dionne wel talent heeft en het vak beheerst, in tegenstelling tot Oembertooo die lekker wil dansuhhh, bewegen, in zijn handen wil wrijven enz.

 24. Mark

  RTL liet een tijdje terug toch weten het over een andere boeg te gaan gooien? Luisteren naar wat de kijker wil, meer echte televisie enz. Ik merk van dat alles nog niets terug. Niet voor de zomerprogrammering die volledig uit herhalingen bestaat en ook niet voor het nieuwe seizoen waar het weer één en al talentenjachten zijn en weer dezelfde gezichten die Nederlanders niet meer steeds willen zien op tv zoals Gorden en bovenstaande die dus nu blijkbaar HGT gaat doen. Wat een slechte keuze.. Een van de weinige leuke programma’s waarom ik nog een enkele keer naar RTL keek, vanaf nu hoeft dat dus ook niet meer.

 25. Alex

  Waarom gaat Art niet Hollands Got Talent doen?

  Ideale presentator voor deze show door zijn droge humor.

 26. Piet

  Hahah ik ga helemaal stuk om sommige hier die deze man belachelijk maken omdat hij een slippertje heeft gemaakt hij is jullie niks verantwoordelijk hoor sukkels

 27. zo maar

  Mark; niet al jet nepnieus van MC geloven. Er zijn bij RTL deze zomer minder herhalingen dan vorig jaar. Even bij de feiten blijven. Komen zelfs nieuwe programma’s aan.

 28. Bart

  @yoshi Nee het gaat niet alleen om dat slippertje met Dionne.

  Ontzettend domme beslissing van RTL en ook van Humberto zelf om te blijven. De man heeft een enorme imagoschade die niet meer goed gaat komen. Zeker als hij gewoon op de buis blijft bij notabene de zelfde zender.

 29. @Yoshi 15.12

  Ik vind Dionne ook een vieze “vrouw” . Als ik haar bij het journaal zie denk ik gelijk oh ja zij heeft Humberthoo zn gezin kapot gemaakt.
  Welke man wil daar nou nog mee.

 30. Tss

  @ yoshi
  Thu 24 May 2018 om 15:12
  U zegt precies wat ik denk!
  Wat een stelletje hypocriete figuren.

 31. mark

  Een ruggengraat met slagromm.

 32. mark

  Slagroom.

 33. Wyatt

  Altijd negatief over Humberto maar die sl3t van een Stax zegt niemand wat over!

 34. Marcel Pav

  Tsjonge jonge. De haat om Humberto zit wel heel diep bij sommigen hier.
  De kritiek op Humbero bij RTLLN was en is zeer terecht, maar bij zo’n talentenshow kan hij zich prima redden.

 35. Richard

  @ Wyatt
  Dionne is een lekker Nederlands wijf, Humberto een gefrustreerde alloch.

 36. Richard

  @ Marcel Pav

  Een ‘talentenshow’, gepresenteerd door een non-talent.

 37. A.Zijn

  Fijn en terecht voor Humberto dat hij doorkan bij RTL. Alleen HGT vind ik totaal geen gelukkige match.

 38. Laurens

  Dit kan op zich wel, al hebben ze betere mensen in huis. De presentator doet er niet zoveel toe, maar kan wel een leuke stempel drukken.
  Ik had Art verwacht, Beau (met zn droge kakhumor) was ook leuk geweest.

  Humberto een vast contract snap ik nu wel, 4 jaar geleden was hij er zo uitgegooid. RTL is waarschijnlijk toch bang om met geen enkele presentator over te blijven nu Talpa veel opkoopt.

 39. Angelo

  @Laurens

  Wat loopt Talpa allemaal op dan? VI en Johnny de Mol?

  Heb jij e2n antwoord waarom RTL wel in top 15 blijft en SBS altijd met HVNL en enkel The Wall erin zit?

 40. ycheweiz

  De persoonlijke interesse van Tan, dat heeft te maken met muziek en kleur. Maar zit de rest van NL hierop te wachten, nee natuurlijk niet. Op voorhand een flop.

 41. achtmet

  Gelukkig was al bang dat ze deze onverstaanbare medelander onder zouden brengen bij een sportuitzending bv voetbal ….Hoera veel succes met dansuuuh .

 42. Laurens

  @Angelo
  Discussie van opkopen en of ze goed scoren is iets heel anders.
  Talpa heeft in een korte periode vrij veel mensen opgekocht, op de radio en tv. RTL moet dus in de gaten houden dat hun presentatorenstal groot genoeg blijft. Aangezien Talpa ook “vist”, gaan ze nu ook akkoord met mensen die wat minder hoog in rang staan.
  In de periode dat RTL4 in een betere flow zat, was hij echt niet aangebleven.

 43. J

  @Laurens: Ik snap niet waar veel nu schrijven dat Talpa alles opkoopt of dat iedereen naar Talpa TV overstapt. De overstap van Johnny was het meest logische, omdat hij met z’n vader wil werken. De aankoop van de VI heren is natuurlijk erg slim geweest. Daarnaast zullen de andere RTL presentatoren echt niet het verschil gaan maken bij SBS, omdat ze toch dezelfde soort programma’s zouden gaan presenteren daar. Linda de Mol uitgezonderd, mits zij Miljoenenjacht en Oh Wat Een Jaar zou mogen meenemen, maar dat zie ik niet eens gebeuren.

 44. Bart

  @J Als Linda gaat denk ik dat Miljoenenjacht wel mee gaat. De rest denk ik niet.

 45. Henk

  2 J: Linda blijft komend seizoen nog bij RTL. er ligt nog een seizoen van Familie Kruys op de plank, site van Postcode Loterij geeft aan dat Miljoenenjacht najaar 2018 terug keert bij RTL4. over nieuw seizoen van Oh wat een jaar nog niks bekend maar lijkt toch wel dat dit terugkeert.

  ik denk dat het najaar misschien zoiets word:

  vanaf 1 september 20.00-22.00 dance, dance, dance (6x)
  vanaf 13 oktober 20.00-21.30 oh. wat een jaar! (8x)
  vanaf 8 december 20.00-22.00 hollands got talent (10x)
  vanaf 16 februari 20.00-21.30 weet ik veel?! (8x)
  vanaf 13 april 20.00-21.30 ik hou van holland (8x)
  vanaf 8 juni

 46. Henk

  wel bijzonder dat Art Rooijakkers en Katja schuurman naar RTL gaan terwijl er nog helemaal niks naar buiten is gekomen qua programma’s. ze zijn nog aan het ontwikkelen. lijkt me wel toch dat ze wel iets hebben dat hen naar RTL overhaalt.

  het zelfde geld voor contractverlenging van Humberto.

 47. Bart

  Eigenlijk is het belachelijk dat deze man weer een 3 jarig contract krijgt.
  Als je dit nu eens naar een ander bedrijf verplaatst. Een persoon doet zijn werk niet na behoren en maakt zich weinig geliefd bij collega’s en klanten. Zo erg dat er niets anders op zit dan deze persoon uit zijn functie te ontheven. Dan is het toch raar dat deze persoon even later toch bij het bedrijf blijft werken op een andere afdeling waar hij op de zelfde manier te werk zal gaan, zijn ex collega’s blijft tegen komen op de gangen, de kantine en in de hal en hij bij die andere afdeling de zelfde klanten gaat bedienen?

 48. J

  Snap de reacties hier echt niet eigenlijk. Maar goed.

  Het Zijn Net Mensen komt ook terug zei Humberto. Dat scoorde ook gewoon prima
  met hem. Hopelijk kiezen ze in het nieuwe seizoen voor 2 onbekende duo’s die tegen elkaar strijden voor wen geldbedrag. Dan ook dat ze zelf wat meer moeten doen dan enkel vragen beantwoorden. Weg met die panelshows met BNers.

 49. J

  @Henk. Denk ook dat Linda we blijft, in ieder geval het najaar nog. Wel gek dat nog nog niks is verschenen over Oh Wat Een Jaar. Terwijl het weekend al vol lijkt met Dance Dance Dance, Holland’s Got Talent, The Voice Senior, TVOH, The Talent Project, All You Need Is Love, Screentest, Talentenjacht oud deelnemers.

 50. Uuuh

  Drie jaar meer Humberto? Lijkt wel één grote suicidepoging van RTL!

 51. Bart

  @J We zijn het vaak wel eens. Bijvoorbeeld wat je zegt over de onbekenden als kandidaten. Over Humberto zijn we het niet eens. Geeft niets. Los van wat ik zelf van hem vind denk ik dat het voor hem niet goed is als hij nu al gelijk in dienst blijft bij de zelfde zender. Hij had er beter even een jaar tussen uit kunnen gaan.

 52. Laurens

  @ J;
  Als Talpa in 2 a 3 maanden tijd een viertal grote namen (en dan heb ik het niet alleen over tv, ook radio) naar zich toetrekt, dan vind ik dat best veel.
  Klopt, Talpa is niet op ‘jacht’, maar als een naam zich aandient of als een contract verloopt, kan het makkelijk zijn dat Talpa diegene binnenhaalt. Nu Sanoma weg is, lijkt dit wat vlotter te gebeuren. Dat was één a twee jaar geleden toch wel anders en bleef het op wat middelmatige presentatoren toch vrij rustig.

  Vwb Humberto eens dat ze hem behouden. HGT had ik niet gedaan, maar Het zijn net Mensen en Big Music Quiz (weer naar het weekend op de late avond) doet hij prima.

 53. aammehoela

  Een hoop reacties op een op zich logische keuze. Late Night bleek het toch niet te zijn, de presentatie van een showprogramma gaat hem wel goed af, dus logisch toch………..

 54. Flippo

  misschien dit een goed schema!

  VRIJDAG
  vanaf 24 augstus: voice senior (4x)
  vanaf 21 september: the talent project (6x)
  vanaf 2 november: the voice of holland (17x)
  vanaf 1 maart: voice kids (9x)
  vanaf 3 mei: talentenjacht oud deelnemers (8x)
  vanaf 28 juni:

  ZATERDAG
  vanaf 2 september: 20.00-22.00 dance, dance, dance (6x)
  vanaf 13 oktober 20.00-21.40 oh! wat een jaar! (8x)
  vanaf 8 december 20.00-22.00 hollands got talent! (10x)
  vanaf 16 februari 20.00-21.40 ik hou van holland (6x)
  vanaf 30 maart: 20.00-21.40 weet ik veel ?! (8x)
  vanaf 25 mei:

  ZONDAG

  15 juli 20.00 -22.45 film: golden eye
  22 juli 20.00 -22.45 film: tomorrow never dies
  29 juli 20.00- 22.45 film: the world is not enouhj
  5 augustus 20.00-23.00 film: die another day
  12 augustus 20.00-23.00 film: casino royale
  19 augustus 20.00-22.10 film: quantum of solace
  26 augustus 20.00-23.00 film: skyfall
  2 september 20.00-23.00 film: spectre

  20.00
  vanaf 9 september: miljoenenjacht (5x)
  vanaf 14 oktober: all you need is love (8x)
  vanaf 2 december: screentest (8x)
  vanaf 3 februari:

  21.30
  vanaf 2 september: familie kruys (8x)
  vanaf 4 november: judas (5x)
  vanaf 9 december: meisje van plezier (8x)
  vanaf 3 febuari:

  vanaf 3 februari
  20.00 moordvrouw (10x)
  21.00 soof, een nieuw begin (10x)
  22.00

  vanaf 14 april
  20.00 miljoenenjacht (6x)
  21.30 hockey vaders (8x)
  22.30

 55. natasja

  @ bat, helemaal met je eens!

 56. Dus

  Een presentator met gemiddeld 300.000 kijkers, krijgt een drie jaar contract?

 57. Baasje

  Humberto heeft zelf ook erug coole moves en losse heupjuzz jaa dansen kan hij wel dus past hem dit programma wel.

 58. Dat

  Misschien is RTL bereid om haar kijkers te betalen om naar Humberto te kijken?

 59. D.

  Betaalzender krijgt zo een nieuwe betekenis!

 60. Zo Heurt Het

  Heel mooi.
  Gefeliciteerd Humberto.
  The Big Music Quiz en het Zijn Net Mensen zijn erg leuke programma’s.
  Bij HGT vervangt hij Johnny de Mol. Als presentator meestal achter de coulissen. Alleen de live show(s) op het podium.

  Let’s Dance!

 61. BRAAK

  Dus worden zo wanprestaties, slechte kijkcijfers en een affaire beloond. Ze zijn niet goed wijs bij die zender.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.