‘Guus Meeuwis gaat overstappen van RTL 4 naar SBS 6’

Guus Meeuwis gaat zijn televisiecarrière voortzetten bij SBS 6, de zender van mediatycoon John de Mol. Dat meldde RTL Boulevard gisteravond. Meeuwis was de afgelopen jaren te zien op RTL 4, als teamcaptain in Ik Hou Van Holland en als coach in The Voice of Holland. In 2016 meldde SBS Shownieuws dat hij voor zijn RTL-werk 200.000 euro per jaar zou krijgen. IHVH is nu niet meer op de buis en bij The Voice is hij vertrokken. SBS 6 zou hem graag weer aan het werk zien op televisie.

Showkenner Luuk Ikink: “Albert en Winston zijn niet de enige grote namen die in onderhandeling zouden zijn. Er gaan ook geruchten over Guus Meeuwis. Hij maakt ook tv-programma’s. Wij hebben hem ook nog even gebeld, in elk geval zijn manager.

Het management laat weten daar niets van te weten: “De focus ligt momenteel op het album en de komende stadionconcerten en we zijn daarom ook überhaupt niet met zenders in gesprek over tv-programma’s.”

Meeuwis is geen onbekende van De Mol. Zowel Ik Hou Van Holland als The Voice of Holland worden geproduceerd door de mediatycoon.

De zanger vertelde eind 2016 nog dat Ik Hou Van Holland hem zelfverzekerder heeft gemaakt als tv-persoonlijkheid. “Op televisie moet je die regie uit handen geven en daar heb ik aan moeten wennen. Het voelt meer als springen. Zodra de camera’s aan gaan, moet ik korte tijd zeer scherp, gefocust en ad rem zijn.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen