‘Gordon blijft op tv omdat we de patiënt willen zien’

Dat Gordon niet helemaal honderd procent is wordt door iedereen wel onderschreven, maar hoe kan het toch dat zo’n narcistisch iemand toch zo in trek blijft in televisieland? Ook columnist Özcan Akyol ziet dat Gordon structureel zijn plekje in de programmering behoudt. “Gordon is de nationale troetelnarcist, wiens zucht naar aandacht en erkenning niet te stillen is, waardoor we worden doodgegooid met al zijn strapatsen, die hij vakkundig opdist via diverse socialmediakanalen.”

Is het dan allemaal de schuld van de televisiebazen? “De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het een kwestie van vraag en aanbod is. Veel Nederlanders smullen van leedvermaak en ze zijn chronisch nieuwsgierig naar wat die patiënt nu weer heeft uitgehaald.”

En Akyol geeft toe: de leuke kant van Gordon, zijn snelle humor, werkt nou eenmaal ontzettend goed. “Ik vind hem als presentator overigens wel grappig. Vooral in de combinatie met Gerard Joling. Platte humor. Maar wel leuk.”

Gordon zag recentelijk de opvolger van Geer & Goor floppen: zijn nieuwe show met Estelle Cruijf is een kijkcijferdrama.

De VARAgids-rubriek van Özcan Akyol kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen