Erik de Zwart zegde The Roast af vanwege Sylvana

Erik de Zwart was eind 2016 van de partij bij The Roast of Gordon, maar liet eind 2017 verstek gaan bij The Roast of Giel Beelen. Hij zegde af omdat zijn oud-werknemer Sylvana Simons ook was uitgenodigd. Dat zegt de radiobekendheid in Nieuwe Revu. De Zwart had geen zin om naar Simons te moeten kijken. “Ik was thuis, had geen zin om daarbij te zijn. Ik heb als oud-deelnemer wel een uitnodiging gekregen (…), maar toen ik hoorde dat Sylvana Simons meedeed, haakte ik af.

Dat vond De Zwart ’toch een beetje een rare keuze’. “En volgens mij ben ik achteraf niet de enige. Ik hoorde dat ze het merendeel van haar spreektijd heeft gebruikt om een politiek statement te geven. Maar daar is die avond niet voor bedoeld. Om te voorkomen dat ik me aan haar zou gaan ergeren, ben ik weggebleven.”

De Zwart is bij meerdere zenders Simons’ werkgever geweest:  bij Radio 538, bij Noordzee FM en bij TMF. Sylvana maakte in die tijd een heel leuk zondagmiddagprogramma, wat ze heel goed deed, maar plotseling wilde ze Juize van collega Niels Hoogland overnemen.”

Dat zag De Zwart niet zitten. “Ik heb haar daarin niet kunnen overtuigen van het feit dat Niels toch echt over meer kennis van rap en r&b beschikte dan zij. Waarom dan in godsnaam van plek ruilen? Ze is daarop boos vertrokken.”

Later deed ze alsnog zo’n programma bij Noordzee. “Maar ik vond dat simpelweg niet goed. Precies wat ik bij 538 al dacht. Nam ze wederom ontslag.”

Echt, het is een boos meisje, hoor. Haar woede straalde er toen al van alle kanten af. Dat is niet iets van nu. Het lijkt me zonde van je tijd. Het leven is te kort om altijd maar kwaad te zijn.”

Een groot interview met Erik de Zwart, waarin hij ook praat over Gordon en Giel Beelen, kunt u deze week lezen in Nieuwe Revu, bijvoorbeeld via Blendle.

Foto: Comedy Central

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen