Erik de Zwart zegde The Roast af vanwege Sylvana

Geplaatst op Sat 12 May 2018 om 12:00

Erik de Zwart was eind 2016 van de partij bij The Roast of Gordon, maar liet eind 2017 verstek gaan bij The Roast of Giel Beelen. Hij zegde af omdat zijn oud-werknemer Sylvana Simons ook was uitgenodigd. Dat zegt de radiobekendheid in Nieuwe Revu. De Zwart had geen zin om naar Simons te moeten kijken. “Ik was thuis, had geen zin om daarbij te zijn. Ik heb als oud-deelnemer wel een uitnodiging gekregen (…), maar toen ik hoorde dat Sylvana Simons meedeed, haakte ik af.

Dat vond De Zwart ‘toch een beetje een rare keuze’. “En volgens mij ben ik achteraf niet de enige. Ik hoorde dat ze het merendeel van haar spreektijd heeft gebruikt om een politiek statement te geven. Maar daar is die avond niet voor bedoeld. Om te voorkomen dat ik me aan haar zou gaan ergeren, ben ik weggebleven.”

De Zwart is bij meerdere zenders Simons’ werkgever geweest:  bij Radio 538, bij Noordzee FM en bij TMF. Sylvana maakte in die tijd een heel leuk zondagmiddagprogramma, wat ze heel goed deed, maar plotseling wilde ze Juize van collega Niels Hoogland overnemen.”

Dat zag De Zwart niet zitten. “Ik heb haar daarin niet kunnen overtuigen van het feit dat Niels toch echt over meer kennis van rap en r&b beschikte dan zij. Waarom dan in godsnaam van plek ruilen? Ze is daarop boos vertrokken.”

Later deed ze alsnog zo’n programma bij Noordzee. “Maar ik vond dat simpelweg niet goed. Precies wat ik bij 538 al dacht. Nam ze wederom ontslag.”

Echt, het is een boos meisje, hoor. Haar woede straalde er toen al van alle kanten af. Dat is niet iets van nu. Het lijkt me zonde van je tijd. Het leven is te kort om altijd maar kwaad te zijn.”

Een groot interview met Erik de Zwart, waarin hij ook praat over Gordon en Giel Beelen, kunt u deze week lezen in Nieuwe Revu, bijvoorbeeld via Blendle.

Foto: Comedy Central
44 Reacties op “Erik de Zwart zegde The Roast af vanwege Sylvana”


 1. Bobo de Clown

  Het is een zeer bittere vrouw met racistische antisemitische ideeen.

 2. Dr phil

  Het ziet zwart en tikt niet

 3. Dr phil

  Top

 4. Fjodor

  Ook hij weer……………………….

 5. Malou

  Zegde?! Bestaat niet.. Zei ;)

 6. Bart

  @Malou Nee taalvirtuoosje. Zegde af is wel goed Nederlands :-) zei is de verleden tijd, maar bij afzeggen en toezeggen is het zegde toe of zegde af.

 7. Hooftstraat

  Laag heel laag steeds dezelfde kritiek op Sylvana, Pfff zo vermoeiende… JE mag als vrouw, geen ontslag nemen als je niet op je plek bent, je mag als vrouw geen overtuigend met feiten en sterk mening hebben, zwart vrouwen het meeste gediscrimineerde volksgroep op deze aardbol en zij gaat haar idealen achterna, hou op met dit soort sompzinnige kritiek, Erik de zwart schaam je,

 8. Sjaak de Sjaak

  @malou.

  De topic verbaasde mij ook. Is geen goed Nederlands!

  Stagiair?

 9. SOLANGE

  Ohjemag niks zeggen over Sylvana wordt je verwijderd…..

 10. TurMaroc

  @Hooftstraat:
  Laag heel laag steeds dezelfde kritiek op niet-zwarte mannen, Pfff zo vermoeiende… JE mag als werkgever, niet iemand ontslaan als die niet de juiste persoon is op die plek, je mag als man geen overtuigend oordeel met feiten geven over vrouwelijke collega’s, ook al heb je een sterke mening met onderbouwing, sommige zwarte vrouwen voelen zich de meest gediscrimineerde volksgroep op deze aardbol en zij gaan begrijpelijk hun idealen achterna, hou op met dit soort kortzichtige en onzinnige kritiek, Hooftstraat schaam je!

 11. J. Bloemheuvel

  Jammer dat S. Simons haar evt. talent niet beter benut dan nu. Vroeger schreef men over haar om haar prestaties nu over haar frustraties.

 12. willy wonka

  @Hoofstraat: Zwarte vrouwen vinden altijd wel iets om zich af te zetten dat zit erin, en ik vond Sylvana nogal zwak bij TMF, haar ego is groter dan haar talent daar wringt de schoen.

 13. Niek

  Hij was laatst te gast bij The Big Music Quiz, heb me verbaasd over hoe weinig nummers hij kende zeg. Iemand met zoveel radioervaring.

 14. Ookdatnog

  😵😵😵😵

 15. Sylvie

  Uit de buurt blijven… zelfs haar vriend had het eindelijk door.

 16. Me

  Niek
  Sat 12 May 2018 om 13:41
  Hoi Niek
  Zodra je boven de 50 bent vergeet je heel veel dingen, of kom je er niet
  meteen op. Helaas geldt dit ook voor Erik de Zwart.
  Ik heb er zelf ook last van.
  Hoort bij het ouder worden

 17. Gerrit L.

  @Sjaak de Sjaak

  Altijd leuk als mensen die hun eigen taal niet beheersen een beetje uit de hoogte gaan zitten doen. Lees de reactie van Bart.

 18. tammer

  Er zouden véél meer BOZE mensen moeten zijn in dit land.
  Maar helaas. Als men maar drie vakanties, feesboek en een koopwoning heeft is alles prima voor de meute.

 19. lvs2015

  @Hooftstraat Nog even en je gaat beweren dat de hele heisa omtrendt “Haat”Vana Simons de schuld is van de media en een ieder die haar niet welgevallig is. Heerlijk hoor weer die drogreden opsommen. “Haat”Vana Simons dweept met leugens met maar 1 doel: Er zijn beter van te worden. Amerikaanse racistishe toestanden linea-recta op 1 lijn zetten met Nederland, alsof in Nederland op dezelfde Amerikaane wijze negers worden gediscrimineerd en weggezet als tweede rangs burgers. Duvel toch op! Nergens in de wereld krijg je zoveel kansen als in Nederland. Nergens in de wereld word je niet aan je lot overgelaten omdat het hier wemelt van allerlei instanties met als doel zij die tussen wal en schip vallen te helpen, als in Nederland. En toch durven die racisten van BlackLivesMatters/”Haat”Vana Simons/Quincy Gario/TanjaJeSS etc de gemiddelde vaak autochtone Nederlander van racisme te beschuldigen. “Haat”Vana Simons die zelf in de Volkskrant van 2012 zei dat “zwarte mannen niet te vertrouwen zijn en zij er nooit wat mee zou hebben of krijgen.” Wat heeft “Haat”Vana Simons gedurende al die jaren hier in Nederland dan gedaan voor de zwarte bevolking om hun ‘leed’ (als dat er was) ongedaan te maken en hun een betere toekomst te hebben? H-e-l-e-m-a-a-l NIKS! Nee, het voormalig IT girl danseresjevan de gelijkname club in Mokum die vulden zelf haar zakken en liet zich door het Gooische voornamelijk blanke matras flink van achteren nemen. Geen wonder dat al haar 2 ex mannen(Blank!) nog steeds met weinig positiviteit terugdenken aan hun tijd met haar.

 20. :)

  Tammer, BEK DICHT HOUWE!
  Zo, nu mag je boos zijn, zeurdoos.

 21. jdj2050

  @Hooftstraat

  Bullshit. Ook als Sylvana een hele witte man zou zijn geweest zou hij (in dat geval) kritiek krijgen – mensen die zich in het publieke domein (bijna) altijd boos en polariserend uitlaten en niet openstaan voor andersdenkenden ontvangen uiteraard heel veel kritiek. De Zwart heeft haar gekend en mag dus een mening hebben. Net als wij die haar niet kennen trouwens. Sterkte!

 22. merel

  Wat is Erik de Zwart de laatste tijd veel in het nieuws??
  Erik de Zwart?

 23. Huibert

  Haha, die Merel. Nog iets te vertellen of iets toe te voegen of zit je tampon scheef verwende doos.

 24. Claire

  Ik vind Sylvana ook erg vies. Ik vind haar een vieze vervelende geflipte n e g e r i n.

 25. Claire

  Niggerin.

 26. Weg Ermee

  Erik De Zwart heeft volkomen gelijk.
  Door zo’n hysterisch type laat je je avond niet vergallen!

 27. Elvis

  Sylvana en nog een stel van die misbaksels krijgen hun spreektijd wel bij DWDD en Pauw, daar mogen ze hun zegje doen, leve de Vara.

 28. Saxofoonspecialst

  Malou. Leuke naam.

 29. `Flits Bom

  Zit hij weer aan het marcheer poeder?

 30. Henkie543

  een vieze bruine drol is aangenamer.

 31. M

  @ Malou. Aiii pijnlijk maar waar..

 32. insider

  Zou het kunnen dat Erik helemaal niet gevraagd is door het team van de Roast en dit dus maar gewoon beetje verzint als excuus waarom hij er niet bij was…
  Klinkt best logisch he

 33. Gerrit L.

  @M

  Ga terug naar school jij!

 34. Peter

  Hooftstraat is de weg kwijt. Wat een sylvana eehhh zwartkijker

 35. Ivo Tan

  MC wat plaats je selectief bepaalde reacties niet en wat laat je een hoop beledigende, grofgebekte, racistische/anti semitische bagger staan, zie boven

 36. Peter

  Geen racistische anti-semitistisme te zien hier. Wegwezsn IVo

 37. Johan

  Moet er altijd wel om lachen als doorgesnoven losers als de Zwart anderen de maat nemen. Maar omdat het Sylvana betreft vinden de wittebozeonderbuikmannetjes het prachtig…

 38. anoniem

  Volgens mijn wil dhr. De Zwart de politiek in.. :-)

 39. anoniem

  -n :-)

 40. Joop55

  Simons is sneu, maar de Zwart is nog sneuer. Deal with sort by sort.

 41. StefanV

  Ik snap die Erik de Zwart wel. En ik mag hem ook wel.

 42. Tijmen

  Erik heeft Sylvana helemaal blank geneukt

 43. Tijmen

  Erik heeft Sylvana helemaal blank gen3ukt

 44. Jan Hoekstra

  Waarom is meneer De Zwart zo’n hit item? Heeft iemand behoefte aan uw mening. Sylvana moet niet zo zeiken, Nederland is een prima land voor een gekleurde dame. Groet op 10.000 km. afstand van Amsterdam waar gekleurde mensen iets harder worden gediscrimineerd.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.