Daphne Lammers ziet RTL Nieuws niet als tussenstation

Geplaatst op Mon 14 May 2018 om 11:45

Daphne Lammers ziet RTL Nieuws niet als een opstapje naar een prominentere plek in de televisiewereld. Dat zegt de nieuwslezeres in de Avrobode. Lammers zou het ook prima vinden als dit alles is. “Ik sprak laatst iemand die zijn baan kwijt was en zei: ‘Ik vind dit zo erg, want ik had echt verwacht dat ik hier tot mijn pensioen zou blijven werken.’ Ik vond het knap dat hij dat zei. Want ik merk dat ik mezelf toch altijd een beetje verdedig dat ik al 23 jaar onder de paraplu van RTL Nieuws werk“, zegt ze.

Over het algemeen wordt de tv-wereld gevuld door jobhoppers. Dat bracht Lammers aan het twijfelen. “Als je zo lang op dezelfde plek zit, ben je dan wel avontuurlijk genoeg? Is je leven dan wel boeiend genoeg? Dat is natuurlijk quatsch! Waarom zou ik me moeten verdedigen voor mijn werk?

Zo voelt het soms, aldus Lammers. “Mensen vragen het zo vaak aan me: ‘Wat ga je hierna dan doen?’ Dan denk ik: vraag je dat ook aan de bakker? Waarom zou je in mijn vak altijd maar bezig moeten zijn met het strategisch uitdenken van je volgende zet?

Lammers is nu drieënhalf jaar vaste nieuwspresentator. “Daarmee ben ik op dit moment perfect tevreden. Ik hoop zelfs dat ik stokoud word bij RTL, haha. Ik vind echt dat ik een van de allerleukste banen heb.”

Ik werk in een volstrekt dynamische omgeving, het heeft maatschappelijke betekenis, ik heb fantastische collega’s en elke dag gaat het weer ergens anders over. Waarom zou ik dit als tussenstation moeten zien? Ik ben anchor van RTL Nieuws en dat vind ik best cool.

Foto: RTL
11 Reacties op “Daphne Lammers ziet RTL Nieuws niet als tussenstation”


 1. Insider.

  Ze heeft geen uitstraling het nieuws voor haar is een stel woorden op de goede volgorde.

 2. harteloze henk

  Nee Merel Westrik wel zeker, Insider?

 3. Frans

  is Daphne niet de vriendin van Thierry Baudet

 4. Insider.

  Ook niet.

 5. Ron

  Ze praat me net iets te geaffecteerd om haar een goede anchor te vinden. Irritant.

 6. Henkie98342

  is het Daphne Lammers week?

 7. Kaaskijker

  De meeste jobhoppers in de media zijn vroeg of laat weer uitgekakt. Als je goed bent wordt je gevraagd voor extra werk.

 8. anonymous

  Wie kleedt deze vrouw eigenlijk?
  Ze ziet er altijd zo ontzettend oud en tuttig uit.

 9. Sjaak de Sjaak

  de onafhankelijke nieuwslezeres die bijna jankte nadat Trump bleek te zijn gekozen als president.

 10. Annoniemus

  Laat deze mevrouw heel blij zijn dat ze A viertjes mag voorlezen , anders stond ze thuis achter het aanrecht !!

 11. Robert

  Wat zou ze dan graag willen doen, toch prima baan lijkt me.
  Funny Videos of zo zie ik haar niet zo snel doen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.