Daphne Lammers ziet RTL Nieuws niet als tussenstation

Daphne Lammers ziet RTL Nieuws niet als een opstapje naar een prominentere plek in de televisiewereld. Dat zegt de nieuwslezeres in de Avrobode. Lammers zou het ook prima vinden als dit alles is. “Ik sprak laatst iemand die zijn baan kwijt was en zei: ‘Ik vind dit zo erg, want ik had echt verwacht dat ik hier tot mijn pensioen zou blijven werken.’ Ik vond het knap dat hij dat zei. Want ik merk dat ik mezelf toch altijd een beetje verdedig dat ik al 23 jaar onder de paraplu van RTL Nieuws werk“, zegt ze.

Over het algemeen wordt de tv-wereld gevuld door jobhoppers. Dat bracht Lammers aan het twijfelen. “Als je zo lang op dezelfde plek zit, ben je dan wel avontuurlijk genoeg? Is je leven dan wel boeiend genoeg? Dat is natuurlijk quatsch! Waarom zou ik me moeten verdedigen voor mijn werk?

Zo voelt het soms, aldus Lammers. “Mensen vragen het zo vaak aan me: ‘Wat ga je hierna dan doen?’ Dan denk ik: vraag je dat ook aan de bakker? Waarom zou je in mijn vak altijd maar bezig moeten zijn met het strategisch uitdenken van je volgende zet?

Lammers is nu drieënhalf jaar vaste nieuwspresentator. “Daarmee ben ik op dit moment perfect tevreden. Ik hoop zelfs dat ik stokoud word bij RTL, haha. Ik vind echt dat ik een van de allerleukste banen heb.”

Ik werk in een volstrekt dynamische omgeving, het heeft maatschappelijke betekenis, ik heb fantastische collega’s en elke dag gaat het weer ergens anders over. Waarom zou ik dit als tussenstation moeten zien? Ik ben anchor van RTL Nieuws en dat vind ik best cool.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen