Henry Schut wil dat NOS ingrijpt bij Sportjournaal

NOS-ster Henry Schut wil dat de top van zijn omroep serieus gaat kijken naar het Sportjournaal. Het programma, dagelijks na EenVandaag op NPO 1, is niet vernieuwend genoeg. Dat heeft hij gezegd tegen Evelien de Bruijn in WNL’s ’t Wordt Nu Laat op NPO Radio 2. Schut laat eerlijk weten dat hij de NOS op dit moment niet vernieuwend genoeg vindt. “Als je het me eerlijk vraagt vind ik van niet. Ik vind bijvoorbeeld dat het Sportjournaal wel wat moderner kan en op een andere manier.”

Het Sportjournaal is te veel een opsomming van wat men de hele dag door al op het internet heeft kunnen lezen, vindt Schut. “Nu is het een Sportjournaal, precies zoals de mensen van de NOS verwachten: we zetten het sportnieuws op een rij. Het heeft nu nog een functie, maar ik denk dat je in dit snel veranderende medialandschap heel goed moet nadenken en heel goed moet kijken of dat over vijf jaar nog steeds dezelfde functie heeft. Iedereen heeft al het nieuws altijd bereikbaar en dat wordt alleen maar meer. Je moet jezelf blijven onderscheiden.

Meer en meer moet televisie zich onderscheiden van internet, aldus Schut. “Ik vind dat wij in onze liveregistraties uniek zijn. Als we rechten hebben van sport en je zendt het live uit, dan is bij ons de plek waar je dat kan zien. Dat zal denk ik heel lang blijven: of iedereen Netflix gaat kijken of niet, het WK Voetbal zal men live bij ons blijven kijken. Maar bij een Sportjournaal moet je toch iets meer toe naar dat je ergens ter plekke staat met mensen en dat je studiogesprekken voert die iets toevoegen aan het nieuws die er is.

Nu vult het Sportjournaal elke dag de krappe tien minuten tussen EenVandaag en de zevenuur-talkshow (DWDD of nu M). “Ik zou ook heel graag willen dat we het langer mogen maken dan de negen minuten die het nu zijn, want dan kan je er ook echt iets mee. Als je negen minuten uitzending hebt is dat wel heel moeilijk, want voor je het weer zijn die negen minuten voorbij.

Waarom let de NOS niet op? “We hebben zó veel programma’s dat het heel moeilijk is om te kijken waar je vernieuwing toepast. Er zijn maar een beperkt aantal mensen die het allemaal maken.

Foto: WNL

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen