Blokhuis ligt halve nacht wakker na talkshowoptredens

Leo Blokhuis ligt vaak een halve nacht wakker na talkshowoptredens. Gewone mensen weten niet hoe moeilijk het is om te participeren aan een praatprogramma. Dat zegt de muziekkenner op Twitter. Blokhuis doet zijn bekentenis in reactie op een tweet van SP’s rising star Peter Kwint, die vorige week in Pauw zat. Kwint werd aangesproken door een leraar die vindt dat Kwint niet genoeg tegenwicht bood aan Quote-baas Sander Schimmelpenninck in een discussie over mbo’ers.

Kwint gaf aan de kritiek te begrijpen en toonde zich kwetsbaar. “Ik ben het wel met je eens. Was heel kort door extra item. En juist de verdieping voorbij een woordendiscussie viel daardoor – of doordat ik daar niet scherp genoeg op stuurde – weg“, zei het Kamerlid.

En ook: “Zit het net terug te kijken, naar mijn beeldscherm schreeuwend ‘WAAROM ZEG JE NIET DAT MBO’ERS ECHT GEEN BASKETBALLENDE DWERGEN ZIJN MAAR GEWOON GELIJK WILLEN WORDEN BEHANDELD.’

Blokhuis geeft Kwint een steuntje in de rug en legt mensen uit dat optreden in talkshow geen sinecure is. “Ik lig meestal de halve nacht na een bijdrage aan een talkshow in bed te formuleren wat ik had moeten zeggen. De meeste mensen onderschatten hoe lastig het is om daar écht goed uit de verf te komen.

Kwint wil zich daar echter niet achter verschuilen: “Ik heb hier meer aan dan aan tien ‘goed gedaan’ appjes. Dus blijven doen.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen