Humberto overwoog op te stappen bij RTL Late Night

Humberto Tan heeft overwogen om na de duizendste aflevering van RTL Late Night op 23 maart te stoppen met de talkshow. Hij had aanvankelijk geen zin om nog ruim vier maanden verder te gaan toen RTL hem eind februari ontsloeg bij de talkshow. Dat heeft de presentator gezegd op Radio 538. Tan wordt erom geprezen dat hij de RTL Late Night-klus tot begin juni volbrengt, ondanks zijn pijnlijke ontslag. “Ik heb ook wel getwijfeld of ik dat moest doen“, geeft de talkshowhost eerlijk toe.

De presentator was zijn motivatie verloren. “Ik heb ook wel gedacht: misschien moeten we na de duizendste uitzending gewoon stoppen. Na overleg en praten, werd er ook gezegd: wat heb je daar nou aan, je kan liever met opgeheven hoofd door de voordeur naar buiten lopen dan in een hoekje te gaan zitten.”

We moeten het ook allemaal niet erger maken dan het is, aldus Tan. “Ik heb het met plezier gemaakt, het wordt alleen wat minder bekeken: het is geen misdaad. Je moet het ook niet zo zwaar maken als het wordt beschreven. Het is nu gewoon een programma dat vier jaar lang goed is bekeken en nu wat minder goed.”

Soms moet je het ook zakelijk bekijken, zegt Tan. “Ik ben het niet eens met een zakelijke beslissing, maar tegelijkertijd zien we allemaal dat de televisie in een transitie zit. De cijfers van niet alleen Late Night maar ook van andere programma’s zijn best lastig. Dat is niet alleen op RTL 4, maar ook op SBS. Het is gewoon niet makkelijk.”

Dat Tan geen rancune voelt, blijkt wel uit het feit dat hij zich deze week voor drie jaar extra verbond aan RTL. Hij presenteert RTL Late Night nog twee weken.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen