Winston stond al om 6.00 uur op voor kijkcijfers

Geplaatst op di 24 apr 2018 om 8:30

Winston Gerschtanowitz stond gisteren al om 6.00 uur op voor de kijkcijfers van zijn nieuwe zondagshow The Wall op SBS 6. Vervolgens surfte hij om 7.31 uur naar de website van Stichting KijkOnderzoek. Dat heeft de presentator gezegd in 5 Uur Live. Gerschtanowitz zat op tijd klaar om naar kijkonderzoek.nl te surfen. “Om 07.31 uur om precies te zijn. Ik was al om 06.00 uur wakker. Je weet er alles van: het is eigenlijk het cijfer wat je krijgt voor het proefwerk dat je gemaakt hebt.”

Lineaire kijkcijfers zijn nog steeds het belangrijkste voor tv-makers. “Je werkt met z’n allen heel hard aan een programma en dan is het uiteindelijk het kijkcijfer waar je op beoordeeld wordt. Gelukkig is het heel goed geweest gisteren en zijn er heel veel felicitaties gekomen. Het programma krijgt wat het verdient, omdat de kijker het blijkbaar leuk vindt. Dat is fijn.”

Gerschtanowitz werd ook door RTL Boulevard en Shownieuws geïnterviewd over de mooie start van zijn nieuwe programma. Ook zij vroegen of hij op tijd klaar zat voor de kijkcijfers. “Ja zeker, natuurlijk. Je weet hoe spannend dat is, dat oordeel de volgende ochtend.”

Had hij deze score verwacht? “Het was niet zo zeer mijn onderbuikgevoel, maar het is wel zo dat het in 24 andere landen al scoort, zeg maar. Dan zou het wel heel vervelend zijn als ik de eerste ben die het tij keert. De verwachtingen waren dus hoog.”

Lees ook: SBS 6 verslaat RTL 4 met Winston-show The Wall (maandagochtend)

Foto: RTL
20 Reacties op “Winston stond al om 6.00 uur op voor kijkcijfers”


 1. Hans

  En zou hij tevreden geweest zijn? In vergelijking met Miljoenenjacht stellen deze kijkcijfers niks voor. En uiteindelijk…….wat blijft erover?!

  Ik kijk iig niet meer. Vreselijk nep kwam alles over. Zelfs de kandidaten.

 2. Kansarm

  wat zal dat een afknapper zijn, na al die advertenties en bla bla 790.000 kijkers. Je moet maar eens goed bij jezelf te raden gaan Winston, jij hebt het gewoon niet.

 3. Freek Moraalridder

  Geen hol aan.

 4. Jan

  Een volwassen vent lijkt wel een kleuter

 5. Peter

  Rare kwibus

 6. Moud

  Ja, nou EN!!!

  Overigens voor SBS begrippen is dit aantal kijkers een prima score.

 7. Robert

  Die moest zeker ontbijt maken voor dat vrolijke vrouwtje.

 8. Curryworst

  Na al die promotie voor dit programma en de succesverhalen in het buitenland is 790.000 kijkertjes een mager resultaat.

 9. mart

  Curryworst 790.000 voor sbs hetzelfde is dan 3 miljoen voor NPO 1. het betekend dat je heel veel kijkers bij andere zenders weg moet trekken. Heb het programma nog niet gezien maar Gefeliciteerd Winston en team!

 10. Olivier

  Het waren er 890.000. Als je dan toch gaat zeiken, Kansarme Curryworst, trieste figuren, zorg dan in ieder geval dat je je feiten op orde hebt. Aan het programma zelf valt veel te verbeteren, maar dat kan niet, want is een Amerikaans format waar niets aan gewijzigd mag worden. Daarnaast vind ik echt dat Winston het echt heel goed deed. Betrokken en echt. Oprechter dan de show zelf die veel te Amerikaans is opgezet voor NL.

 11. EnZoIsHet!!

  Ik heb gekeken en geconstateerd dat het allemaal fake is. De deelnemers vond ik zo toneelspelend over komen. Ook hoe die ballen zogenaamd rolde…zo nep!
  Ik ga mn tijd beter verdoen dan naar deze rommel te kijken en naar die verschrikkelijke kwal van een presentator…Bah!!

 12. Krezus Jistus

  Kijken of de Winster volgende week weer bij Boulevard zit als hij 200.000 kijkers kwijt is geraakt, want dat gaat gebeuren. Tweede voorspelling: dat zal dan wel weer aan het weer liggen.

 13. Patries

  Zo is het, de ballen rolden heel erg nep maar wat wil je als alles uit de computer komt? Nepshow met nep mensen.

 14. Annoniemus

  Mijn woorden zijn dus bewaarheid , dat alles maar dan ook alles NEP is aan dat programmatje !!!!

 15. Kansarm

  Winston HEEFT het NIET, OOK MET 890.000 ipv 790.000

 16. Monstra

  Wat een geweldige site is dit ook. Als je eens een dip hebt, hoef je alleen maar de reacties hier te lezen en je weet weer hoe superieur je bent aan sommige uitwassen van de evolutie. De ballen rolden nep, wordt er door meedere mensen beweerd. De vraag rijst hoe de voorouders van dit soort figuren ooit de prehistorie hebben kunnen overleven. Als je al niet eens kunt zien of een bal op natuurlijke wijze naar beneden komt, hoe kun je je dan weren tegen gevaren van de oertijd? Hoe wend je een aanval van een wild dier af, hoe schat je in waar de projectielen van een vijandige stam neerkomen als je evolutionair beperkt bent? Ik hou het maar op geluk.

 17. Japie

  Halve uitzending gezien en kon mij niet boeien en kijk dus maar niet meer.
  Denk dat het kijkcijfer nog wel zal zakken.

 18. Simon

  Kijkcijfers van de eerste uitzending zeggen niet al te veel en dat weet Winston ook wel.

 19. Miranda

  Triest mannetje

 20. gertjanus

  wat een grote ingestudeerde acteershow zeg

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.