Winston stond al om 6.00 uur op voor kijkcijfers

Winston Gerschtanowitz stond gisteren al om 6.00 uur op voor de kijkcijfers van zijn nieuwe zondagshow The Wall op SBS 6. Vervolgens surfte hij om 7.31 uur naar de website van Stichting KijkOnderzoek. Dat heeft de presentator gezegd in 5 Uur Live. Gerschtanowitz zat op tijd klaar om naar kijkonderzoek.nl te surfen. “Om 07.31 uur om precies te zijn. Ik was al om 06.00 uur wakker. Je weet er alles van: het is eigenlijk het cijfer wat je krijgt voor het proefwerk dat je gemaakt hebt.”

Lineaire kijkcijfers zijn nog steeds het belangrijkste voor tv-makers. “Je werkt met z’n allen heel hard aan een programma en dan is het uiteindelijk het kijkcijfer waar je op beoordeeld wordt. Gelukkig is het heel goed geweest gisteren en zijn er heel veel felicitaties gekomen. Het programma krijgt wat het verdient, omdat de kijker het blijkbaar leuk vindt. Dat is fijn.”

Gerschtanowitz werd ook door RTL Boulevard en Shownieuws geïnterviewd over de mooie start van zijn nieuwe programma. Ook zij vroegen of hij op tijd klaar zat voor de kijkcijfers. “Ja zeker, natuurlijk. Je weet hoe spannend dat is, dat oordeel de volgende ochtend.”

Had hij deze score verwacht? “Het was niet zo zeer mijn onderbuikgevoel, maar het is wel zo dat het in 24 andere landen al scoort, zeg maar. Dan zou het wel heel vervelend zijn als ik de eerste ben die het tij keert. De verwachtingen waren dus hoog.”

Lees ook: SBS 6 verslaat RTL 4 met Winston-show The Wall (maandagochtend)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen