NPO 3FM glijdt verder weg; ingehaald door 100% NL

Steeds als je denkt dat het niet erger kan, glijdt NPO 3FM tóch nog verder weg. Sinds vandaag is de radiozender officieel het slechtst beluisterde toptienstation van het land: de zender van ochtend-dj Domien Verschuuren is ingehaald door 100% NL. Dat blijkt uit cijfers van het Nationaal LuisterOnderzoek. 3FM zakt verder weg van 3,4 naar 3,2 procent marktaandeel en daarmee wordt wéér een historisch laagterecord gevestigd. Nog nooit eerder luisterden er zó weinig mensen naar de zender.

De cijfers van 3FM zijn in een paar jaar tijd enorm gekelderd. Ter vergelijking: nog maar vijf jaar geleden piekte de zender op ruim 12 procent marktaandeel.

De vrije val van 3FM werd begin 2015 pas echt goed ingezet. In dat jaar verloor het station het middagduo Coen & Sander. Twee jaar geleden vertrok Giel Beelen als de ochtendspits-dj van 3FM, dat nu een volledig nieuwe bezetting kent.

De huidige ochtend-dj Verschuuren gaf in september nog aan dat hij dit jaar op 6 procent marktaandeel wil zitten met 3FM. “Richting de 6 procent vind ik een haalbaar doel voor september 2018.

Voorlopig zit 3FM nog steeds in de lift naar beneden. Dat viel Verschuuren zó zwaar dat hij zich onlangs twee dagen ziek meldde.

De top drie radiozenders bestaat nu uit Radio 538 (12,6 procent), NPO Radio 2 (12,4 procent) en Sky Radio (8,7 procent). Het volledige overzicht vindt u op RadioFreak.nl.

Foto: Sophie Hemels

Meer in Radio

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

De NPO-talkshows vertrekken uit Amsterdam. Een goede zaak?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen