Net5 op allerlaatste plaats met MasterChef en Wietze

Geplaatst op Tue 24 Apr 2018 om 8:00

Een drama voor Net5: de kookshow MasterChef Nederland is maandagavond nóg verder weggezakt. Samen met het erna uitgezonden Je Droom Achterna: Een Frans Kasteel scoorde de zender zó slecht, dat ze de minst bekeken toptien- zender op prime time was. Dat blijkt uit cijfers van KijkOnderzoek. MasterChef begon vorige week maandag met slechts 287.000 kijkers (4,8 procent), zakte woensdag in tot 178.000 kijkers (3,5 procent) en scoorde gisteren 172.000 kijkers (2,9 procent).

Je Droom Achterna: Een Frans Kasteel, het eerste solo-tv-programma van Wietze de Jager, begon vorige week maandag met 236.000 kijkers (4,5 procent). Gisteren waren dat er nog 148.000 (2,7 procent).

MasterChef-jurylid Jonathan Zandbergen weet de lagere kijkcijfers van de kookwedstrijd vrijdag nog aan het mooie weer. “Hoe verklaar ik dat? Ik ben onderdeel van het programma, maar als ik zo terugdenk aan afgelopen woensdag – kijk naar hoe we er nu bij staan – dan begrijp ik heel goed dat de mensen graag op het terras zaten. Dat deed ik zelf ook. Ik heb het later op de avond teruggekeken.”

Nu lijkt het erop dat Zandbergen vrijdag mooi weer speelde. Beide programma’s lijken simpelweg niet in trek bij tv-kijkend Nederland.

Foto: SBS
19 Reacties op “Net5 op allerlaatste plaats met MasterChef en Wietze”


 1. Ingewijde in Hilversum

  Komt door het mooie weer.

 2. KingAlert

  23 graden in de tuin meneer Zandbergen anders had ik echt gekeken hoor Want je heb echt de uitstraling van een gebakken ei met 2 dooiers

 3. Anouk Smullers

  Komt door die rare vriend van Katja, die wil te graag

 4. Hans

  Het productiebedrijf zei ooit dat ze Wietse hebben binnengehaald o.a. vanwege zijn radioachtergrond en de timing die hij dan zou bezitten.

  Ooit weleens bij stilgestaan dat hij helemaal geen televisiehoofd heeft?! Wat is dat toch dat radiomakers zonodig allemaal op tv moeten???

 5. Freek Moraalridder

  Alsof ineens heel Nederland op een terras zit. Onzin.

 6. TopofFlop

  Net5 doet nu 10 tv-seizoenen hetzelfde, met terugkerend lage marktaandelen. Steeds maar weer proberen met kook- en of klusprogramma’s bijvoorbeeld. En het werkt steeds maar niet. Lerend vermogen lijken ze niet te bezitten?

 7. Robert

  Het is gewoon niks, zeker die Freek, lekker weer gaan koken man voor Katja.

 8. Youri

  Er zijn twee programma’s die het al jaren daar goed doen op Net5: Grenzeloos Verliefd en House Rules.

 9. Peter

  Heeft de programmaleiding het UWV al gebeld?

 10. Ray

  Net5, wees verstandig. Verplaats dit programma naar de middag of vroege avond, en doe de serieliefhebbers een plezier door de lopende seizoenen van Grey’s Anatomy en NCIS af te maken.

 11. nico

  Helaas geen aansprekende persoonlijkheden

 12. Joop55

  Owwww…… die Wietze toch… owww hier zal pappa John niet zal blij mee zijn met je, is al dat geslijm en gepijp voor niets geweest straks.

 13. Caat

  Ik vind het Franse kasteelgedoe wel leuk om te kijken. Een hysterische tweeling en twee jongens die uit the deliverance afkomstig lijken. Jammer genoeg zijn de overige kandidaten totaal weg te cijferen. Het idee is leuk maar wordt gewoon niet goed gebracht. Dat ligt niet aan Wietse maar aan de redactie en de regie.

 14. Japie

  Nogal wiedes, wéér een kookprogramma met wéér BN’ers!
  Bovendien kan Wietze niet presenteren en heeft al helemaal geen charisma.

 15. BRAAK

  Wietze heeft geen televisiehoofd, heeft geen gevoel voor timing, het wordt tijd dat ome Sjon zich dat realiseert, een kat in de zak dus.

 16. Levi

  Ik begrijp niet dat de formule van Masterchef weer is aangepast. Het deed het op SBS6 behoorlijk goed in de dagelijkse formule en die setting met oa Robert Kranenborg. Nu is het weer terug op NET5 met een waardeloze jury en 2 uitzendingen op primetime, zoals eerst en dat werkt niet. Waardeloos

 17. Mug

  Gelukkig blinkt de SBSgroep uit in tv-makend-talent, programma managers en zenderchefjes…

 18. aammehoela

  Het blijkt nu toch wel heel duidelijk dat er gewoon zenders weg moeten. Dit programma zou op een andere zender wat meer kijkers trekken.

 19. Crock Pot

  Waarom moeten die koks ook zo nodig op TV?? Omdat ze in hun sterrenrestaurants toch al niks te doen hebben, omdat het echte werk daar door anderen wordt gedaan en zij alleen maar gaan voor de fame? Bah!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.