Net5 op allerlaatste plaats met MasterChef en Wietze

Een drama voor Net5: de kookshow MasterChef Nederland is maandagavond nóg verder weggezakt. Samen met het erna uitgezonden Je Droom Achterna: Een Frans Kasteel scoorde de zender zó slecht, dat ze de minst bekeken toptien- zender op prime time was. Dat blijkt uit cijfers van KijkOnderzoek. MasterChef begon vorige week maandag met slechts 287.000 kijkers (4,8 procent), zakte woensdag in tot 178.000 kijkers (3,5 procent) en scoorde gisteren 172.000 kijkers (2,9 procent).

Je Droom Achterna: Een Frans Kasteel, het eerste solo-tv-programma van Wietze de Jager, begon vorige week maandag met 236.000 kijkers (4,5 procent). Gisteren waren dat er nog 148.000 (2,7 procent).

MasterChef-jurylid Jonathan Zandbergen weet de lagere kijkcijfers van de kookwedstrijd vrijdag nog aan het mooie weer. “Hoe verklaar ik dat? Ik ben onderdeel van het programma, maar als ik zo terugdenk aan afgelopen woensdag – kijk naar hoe we er nu bij staan – dan begrijp ik heel goed dat de mensen graag op het terras zaten. Dat deed ik zelf ook. Ik heb het later op de avond teruggekeken.”

Nu lijkt het erop dat Zandbergen vrijdag mooi weer speelde. Beide programma’s lijken simpelweg niet in trek bij tv-kijkend Nederland.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen