John van den Heuvel ontmaskert Ponticorvo’s hacker

John van den heuvel staat vandaag op de voorpagina van De Telegraaf met een mooie primeur: hij heeft de hacker van realityster Laura Ponticorvo ontmaskerd. Het gaat om de Almeerse VVD-politicus Mitchell van der K. Dat meldt de krant van wakker Nederland. Van den Heuvel heeft Van der K. opgespoord als onderdeel van zijn nieuwe RTL 5-programma Online Misbruik, dat op maandag 23 april begint. De man heeft het hacken van Ponticorvo inmiddels toegegeven.

Ponticorvo zag zich vorig jaar een horrorscenario voltrekken in haar leven: tientallen privéfoto’s en seksfilmpjes doken op op het internet. Die waren gelekt via haar gehackte iCloud-account.

Van der K., die werkzaam is als tekstschrijver, is gearresteerd door de politie en inmiddels aangeklaagd voor computervredebreuk. “Vanuit zijn werkkamer in zijn keurige Almeerse gezinswoning kraakte hij wachtwoorden en kreeg hij toegang tot digitale bestanden van onwetende vrouwen. Seksueel getinte filmpjes of foto’s werden geüpload en soms verspreid“, meldt De Telegraaf.

Van den Heuvel heeft Van der K. geconfronteerd met draaiende camera. Daarin bekent hij zijn hacks, maar ontkent hij de verspreiding van de privébeelden. Hij zegt te hebben gehandeld in opdracht van een ’anonieme hacker’, die het illegale beeldmateriaal op internet zette.

Laura Ponticorvo reageert opgelucht: “Deze zaak heeft een ongelooflijke impact op mijn leven. Toen de beelden vorig jaar uitlekten, durfde ik bijna de straat niet meer op. Sommige mensen beweerden dat ik het materiaal zelf online had gezet voor aandacht. Het was een verschrikkelijke periode, die nog niet voorbij is. Ik hoop dat de dader zich ooit realiseert wat hij heeft aangericht.

Van der K. heeft zich per direct teruggetrokken uit de lokale politiek. Na de verkiezingsuitslag van 21 maart zag hij al af van een plek in de Almeerse gemeenteraad.

Het artikel ‘VVD’er Almere blijkt pornohacker’ leest u op de Telegraaf-site.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen