Gerard Joling: ‘100% NL boycot me sinds paar jaar’

Geplaatst op ma 30 apr 2018 om 13:15

Gerard Joling vindt sowieso al dat zijn muziek erg weinig wordt gedraaid op de radio, maar is er al helemaal verbaasd over dat 100% NL helemaal niets meer van hem draait. Dat heeft de zanger zaterdagavond gezegd in Naar Bed Met Irene. Tot de overstap van ochtend-dj Lex Gaarthuis van 100% NL naar Radio 10 was Joling nog regelmatig te horen op de radiozender, maar dat is sinds een paar jaar voorbij, zegt hij zelf. Joling vindt dat naar eigen zeggen toch wel behoorlijk jammer.

Joling vindt dat hij niet vaak genoeg gedraaid wordt. “Ja, dat vind ik. Dat is natuurlijk het probleem. De muziekgenres zijn zo ongelooflijk veranderd de laatste paar jaren. Het gaat van hiphop naar house. Tegenwoordig moet je de meest vreselijke woorden zeggen in een tapliedje en dan heb je de allergrootste hit.”

Radiozenders zouden Nederlandse muziek moeten omarmen, vindt Joling. “Ik ben 25 jaar lang geboycot door Sky Radio. Die heeft me vanaf de Boleros nooit meer gedraaid. Sinds twee jaar geleden doen ze dat wel weer met kerst. Er zat iemand op het kantoor die het helemaal niets vond. Dat kan natuurlijk.”

De entertainer wil niet leuren met zijn muziek. “Er zijn ook heel veel artiesten die naar een radiostation gaan en vragen of ze het draaien. Ik heb dat nooit gedaan. Ik kom met iets uit, waar ik achter sta en wat ik mooi vind. En je kunt van mijn muziek houden of niet, maar ik ben natuurlijk wel een redelijk goede zanger. Natuurlijk zit er wel eens een minder liedje tussen, maar over het algemeen ben ik slecht gedraaid.”

Toch is Joling wel regelmatig te gast in radioshows. “Dat is het gekke. Op een gegeven moment willen ze je wel altijd je bed uit bellen omdat het gezellig is, maar als je met een plaat komt dan zeggen ze: ‘Het past niet goed in ons programma.’ Dan zeg ik: ‘Dan moet je mij ook niet meer bellen.‘”

Ik moet wel zeggen dat ik met 538 en Edwin Evers een soort afspraak dat als ik een plaat uit heb en ze bellen me mijn bed uit, dat ze altijd mijn plaatje draaien. Dat geldt ook voor Radio 2 en Radio NL, maar niet voor 100% NL, want die draait me ook al drie jaar niet meer. Dat is ook altijd heel vervelend.

Foto: SBS
25 Reacties op “Gerard Joling: ‘100% NL boycot me sinds paar jaar’”


 1. Joop55

  Gerard wat sneu voor je. 100% NL is dan ook een redelijke irrelevant station.

 2. Joop55

  Aanvullend: Ze draaien an sich grappige muziek maar daar is dan ook alles mee gezegd.

 3. Gordon

  Buiten dat SKY ook alleen maar troep uitzendt is die ellende van Gerard Joling met zijn hoge piepstem bagger van de bovenste plank.

 4. Alie

  Klopt ook niet die macht van die radiostations, ze zijn er toch voor hun publiek?Maffia.Kemna mentaliteit.

 5. Ray

  “Tapliedje”?
  MC, let even wat beter op de fouten in de artikelen. Meestal zijn ze makkelijk te spotten, maar deze is best verwarrend.

 6. Freddie

  Te beperkt; Ze draaien alles van NL-bodem maar wil iedereen eerst luisteren naar Rob de Nijs en vervolgens Armin te horen???

 7. :)

  Een tapliedje is wat een barman zingt tijdens het inschenken van een pilsje.

 8. Peter

  Hij mag blij zijn dat niet alle zenders hem boycotten

 9. Enzo Voort

  Alle onderonsjes met Gordon leidt ook niet tot het opkrikken van de persoon Gerard.

 10. Wollter

  Joling moet niet liegen. Hij wordt gemiddeld 1 keer per week gedraaid op 100% NL. Bron: watiseropderadio.nl De meeste Nederlandstalige artiesten worden minder gedraaid.

 11. Gerben

  Joling heeft het inderdaad niet bij het rechte eind. Hij wordt gewoon gedraaid op 100%NL, alleen naar zijn mening niet vaak genoeg. Maar veel artiesten beseffen niet dat het ‘handig is’ om muziek te maken dat bij radiozenders past. Als Hardwell een schlagerplaat maakt, wordt dat toch echt niet gedraaid op SLAM!.

  Als je de playlisten van radiozenders vergelijkt, dan zie je dat Gerard Joling vanaf 12 januari 15 keer is gedraaid op 100%NL en 4 keer op Qmusic (in het Foute Uur). Verder is hij niet gedraaid op 538 of een andere landelijke zender….

 12. Erwin

  Wie luistert er nog radio in 2018? Kom op, waar hebben we het over. Medium is dood, rot toch op.

 13. SOLANGE

  Ach wat zielig voor Gerardje…noet hij er nu een boterham mindr om eten???of naar de voedselbank??

 14. west

  @ ERWIN met 100.000 radiozenders op internet is radio zeker niet dood miljoenen mensen in de hele wereld maken radioprogramma s
  Zou het komen dat u geen interesse toont in dit medium kijk eens naar de landelijke zenders NPO 2 GAAT STRAKS 538 VOORBIJ,,, waarom?? we worden allemaal ouder en opeens gaan we niet meer mee met muziekgenres als je over de 50 bent grijp je terug naar de muziek uit je jeugd , of je zoekt een zender
  naar je eigen muzikale smaak, meestal is dat geen house rap hiphop trence
  daarom zijn de top 4000 top 2000 de thema dagen 50 60 70 80 90 er jaren zo populair! Heel veel werknemers in bedrijven klagen steen en been over het pop terreur van SKY 538 die verplicht in de bedrijven aan staan, en zijn blij als ze weer thuis zijn !!

 15. Henk

  Robert Long, Boudewijn de Groot, Toontje Lager en vele anderen hoor je ook weinig op de radio. In de jaren 70 en 80 zijn veel mooie liedjes gemaakt maar ze zouden vaker gedraaid mogen worden.

 16. H@ns

  Moet dat nou echt, is Mediacourant het fancluborgaan van Gerard Joling? Drie dagen achter elkaar zie ik die vreselijke rotkop bij onzinartikeltjes over die ‘zanger’… Bah!

 17. west

  @ HenkDat komt door de advertentiemarkt voor radio
  Jongeren gericht dat is het toverwoord , artiesten die -40 jaar geleden mooie muziek maakten bijv. ook Ramses Shaffie mogen door programma leiders niet meer gedraaid worden
  om naar van het traditionele Hollandse muziek maar te zwijgen,maar buiten dat,,,,
  het Nederlandse artiesten bestand heeft zulke goede artiesten waar de meeste geen benul van hebben en dan bedoel ik niet alleen popmuzikanten en artiesten
  Neen.. juist in het zogenaamde middle of the road genre !!
  reclame op radio en tv heeft het hele radio en tv landschap verziekt!!
  zij bepalen want zij betalen creativiteit en eigen inbreng van de programma maker wordt op deze manier de nek om gedraaid!

 18. Bart

  @Henk Probeer eens Radio M, Radio 5 en Radio 2 (België)

 19. Bart

  @Edwin Echt totale onzin wat je zegt.

 20. Hans

  NPO Sterren NL Radio draait altijd Gerard Joling! Iedere dag, hoor je daar heel veel Nederlandstalige artiesten. Django Wagner, John West, Jannes etc. Superzender!

 21. Ano Nymous

  Die Nederlandstalige zangertjes moeten niet zeuren.
  Die hebben aandacht genoeg. Twee zenders voor dat genre…

 22. Steef

  NPO Sterren NL. Wat een campingzender is dat van jouw en mijn belastingcenten. De muziek van Gerard sluit gewoon niet meer aan bij wat de meeste mensen in Nederland willen horen. Iedere tijd zijn eigen helden. Vooral lekker de kassa blijven vullen met halve uurtjes flauwigheid in de feesttent. Prima als mensen dat leuk vinden. Niet meer geschikt voor een commerciel intressant breed radiopubliek.

 23. Eveline van Kesteren

  Gerard Joling had na Ticket to the tropics uit elkaar moeten gaan.

 24. Annoniemus

  Dan zal er best een reden voor zijn , hij zal wel het beledigde flikkertje zijn van wie ze zijn liedjes niet draaien !

 25. BRAAK

  Ik boycot je ook griezel.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.