Persgroep bouwt met Endemol aan videoplatform

Geplaatst op Mon 23 Apr 2018 om 9:34

De Persgroep Nederland, het bedrijf achter AD, Volkskrant, Trouw en Parool, stapt volop in videocontent met EndemolShine als partner. De bedrijven gaan een langdurige samenwerking aan. Dat hebben ze zojuist laten weten. Naast nieuwe formats gaat Endemolshine ook meer dan 3.000 uur aan bestaande videocontent leveren aan de krantensites van de Persgroep. “De focus in de samenwerking komt te liggen op de domeinen reizen, eten & koken, comedy en entertainment.”

De Persgroep denkt met ‘bekende succestitels van EndemolShine’ een sterke troef in handen te hebben. En: “Op dit moment is de eerste productie, die is voortgevloeid uit deze samenwerking, al in ontwikkeling.”

Persgroep-baas Erik Roddenhof benadrukt dat videocontent steeds belangrijk wordt. “Om succesvol te kunnen concurreren met andere platformen is deze samenwerking met EndemolShine Nederland zeker belangrijk. Zij hebben veel expertise op het gebied van videocontent, wij veel op videodistributie. Een fraaie combinatie dus. Ook vanuit adverteerders krijgen we steeds meer vraag naar premium branded content, hierbij is samen vaak optrekken ook effectief.”

EndemolShine-baas Boudewijn Beusmans is ‘heel blij met deze samenwerking’. “Het partnership met De Persgroep Nederland past uitstekend bij onze strategie om gezamenlijk met partners nieuwe premium content te ontwikkelen voor online platformen en tegelijkertijd kunnen wij uit ons omvangrijke archief een breed en divers aanbod van bestaande titels aanleveren.

Traditioneel gezien levert EndemolShine vooral content aan lineaire tv-zenders. SBS zendt tegenwoordig vooral content uit van eigenaar John de Mol en RTL maakte vorige week bekend meer zelf te willen gaan produceren.

EndemolShine is het productiehuis achter bekende titels als GTST, Miljoenenjacht, Hunted, All You Need Is Love, The Wall en MasterChef.

Foto: Persgroep
11 Reacties op “Persgroep bouwt met Endemol aan videoplatform”


 1. ikke

  ik hoop op herhalingen van Endemol series zoals MCW, de Fabriek, Vrienden voor het leven, Spijkerhoek, Goudkust, etc

 2. scott_0

  pff, het gaat er niet om hoe je het uitzendt maar wat je uitzendt.

 3. tsorry

  Endemol is dit Nep nieuws.

  Ik ga u een mail sturen

  hoe een advertentie verkoper zijn werk moest doen…..

  De naakte waarheid…

 4. Henk

  Lijkt mij een enorme vergissing. De mensen willen kwaliteit en betrouwbaar nieuws.

 5. Bert

  Is Mediacourant trouwens niet opgekocht door JDM.

 6. OMG

  Nóg een videoplatform… Nederland is te klein voor zoveel videocontent.

 7. Bart

  @Ikke De fabriek, MCW en Herenstraat 10 worden momenteel uitgezonden door de tv zender ONS. Ze zijn ook bezig met de rechten van Spijkerhoek te krijgen.

 8. Chiel

  @Bart, toch allemaal niet zo boeiend. Dit is allemaal al op dvd uitgebracht. Als ze nu met programma’s komen (zoals Comedy Central Family) als Bobytrap, Tandenborstelshow, niet op dvd uitgebrachte comedy’s dan voegt het nog wat toe..

 9. TELEBELG

  Alles ze maar geen Telebelg vandaag gaan maken, totaal overbodig van Telegraaf.

 10. Coeus

  Dit is zo’n golfbeweging: iedere zoveel tijd duiken uitgevers ineens in video. Om er er dan een mislukt avontuur weer uit te stappen.

 11. Joop55

  Liever deze Belgen dan een gluiperige zakenman waar het geld enkel maar geroken wordt en zijn centen enkel denkt te verdienen met tokkietevee.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.