‘Dramacijfers MasterChef komen door mooie weer’

De reden dat het belangrijke Net5-programma Masterchef Nederland vorige week maandag begon met 287.000 kijkers (4,8 procent) en woensdag inzakte tot 178.000 kijkers (3,5 procent) heeft te maken met het mooie weer. Dat heeft jurylid Jonathan Zandbergen (foto: midden) gezegd in The Friday Move op BNR Nieuwsradio. Tijdens de MasterChef van woensdag trokken álle andere toptienzenders meer kijkers, behalve RTL 8, maar toch ligt het volgens Zandbergen allemaal aan het weer. 

Gevraagd naar de reden van de lage kijkcijfers, antwoordde Zandbergen: “Hoe verklaar ik dat? Ik ben onderdeel van het programma, maar als ik zo terugdenk aan afgelopen woensdag – kijk naar hoe we er nu bij staan – dan begrijp ik heel goed dat de mensen graag op het terras zaten. Dat deed ik zelf ook. Ik heb het later op de avond teruggekeken.”

Is de kookhype op tv niet gewoon een beetje voorbij? “Ik ben ontzettend blij dat het nog steeds heel erg hot is. Je ziet wel in de afgelopen jaren dat de populariteit omhooggaat rondom het koken.”

Het gaat Zandbergen ook niet om de kijkcijfers. “De reden dat ik meedoe aan dit programma is dat ik een positief beeld wil geven aan ons prachtige vak en ons ambacht.”

Binnenkort vinden al de opnames van de halve finale plaats. “Die gerechten die ze maken zouden niet misstaan op mijn menukaart.

De derde aflevering van MasterChef Nederland is vanavond om 20.30 uur te zien op Net5.

Foto: SBS, Wessel de Groot

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen