NPO Radio 1 krijgt vooral kritiek op Sven Kockelmann

Er is niemand over wie NPO Radio 1 zó veel kritiek krijgt als over Sven Kockelmann, ondanks dat zijn dagelijkse programma maar een half uurtje duurt. Dat meldt de radiozender zelf. NPO Radio 1 kan niet onder de feiten uit. “Er zijn nogal wat luisteraars die moeite hebben met manier waarop hij zijn gasten ondervraagt. Zou hij misschien wat vaker zijn mond moeten houden? Of een keer een vraag moeten inslikken? Presentator Laura Kors vroeg het hem zelf in App Radio.”

Laura Kors confronteerde Sven Kockelmann ermee. Ze legde hem een aantal reacties uit de Radio 1-app voor, zoals ‘Kan hij niet eens een keer zijn mond houden?’, ‘Waarom laat hij zijn gast niet uitpraten?’ en ‘Hij hoort zichzelf zeker heel erg graag praten…’.

Kockelmann was niet onder de indruk. “Die kritiek is er altijd wel geweest. Die hoort ook een beetje bij mijn manier van interviewen. Ik doe het anders dan veel andere collega’s en daar hou je van of je houdt daar niet van. Ik doe het heel bewust.

Hij is een beetje de Wilfred Genee van de NPO. “Ik ben altijd de advocaat van de duivel en bereidt me altijd heel erg goed voor, waardoor ik echt zoveel mogelijk kan checken of het klopt wat die mensen zeggen.

De luistercijfers zijn goed. “Ja, dus kennelijk wordt het programma ook echt goed gewaardeerd. Het is uiteraard niet de bedoeling om luisteraars weg te jagen. Vroeger waren er mensen die naar Sonja Barend keken en die ergerden zich werkelijk helemaal het apelazarus aan haar, maar ze keken wél, al was het maar om zich te ergeren, maar ze vonden haar wel goed. Andere mensen vonden haar vooral goed en keken om die reden.

‘1 op 1’ met Sven Kockelmann is elke werkdag van 11.30 tot 12.00 uur te horen op NPO Radio 1, tussen Spraakmakers en De Nieuws BV in.

Foto: KRO-NCRV

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen