NPO Radio 1 krijgt vooral kritiek op Sven Kockelmann

Geplaatst op do 26 apr 2018 om 10:30

Er is niemand over wie NPO Radio 1 zó veel kritiek krijgt als over Sven Kockelmann, ondanks dat zijn dagelijkse programma maar een half uurtje duurt. Dat meldt de radiozender zelf. NPO Radio 1 kan niet onder de feiten uit. “Er zijn nogal wat luisteraars die moeite hebben met manier waarop hij zijn gasten ondervraagt. Zou hij misschien wat vaker zijn mond moeten houden? Of een keer een vraag moeten inslikken? Presentator Laura Kors vroeg het hem zelf in App Radio.”

Laura Kors confronteerde Sven Kockelmann ermee. Ze legde hem een aantal reacties uit de Radio 1-app voor, zoals ‘Kan hij niet eens een keer zijn mond houden?’, ‘Waarom laat hij zijn gast niet uitpraten?’ en ‘Hij hoort zichzelf zeker heel erg graag praten…’.

Kockelmann was niet onder de indruk. “Die kritiek is er altijd wel geweest. Die hoort ook een beetje bij mijn manier van interviewen. Ik doe het anders dan veel andere collega’s en daar hou je van of je houdt daar niet van. Ik doe het heel bewust.

Hij is een beetje de Wilfred Genee van de NPO. “Ik ben altijd de advocaat van de duivel en bereidt me altijd heel erg goed voor, waardoor ik echt zoveel mogelijk kan checken of het klopt wat die mensen zeggen.

De luistercijfers zijn goed. “Ja, dus kennelijk wordt het programma ook echt goed gewaardeerd. Het is uiteraard niet de bedoeling om luisteraars weg te jagen. Vroeger waren er mensen die naar Sonja Barend keken en die ergerden zich werkelijk helemaal het apelazarus aan haar, maar ze keken wél, al was het maar om zich te ergeren, maar ze vonden haar wel goed. Andere mensen vonden haar vooral goed en keken om die reden.

‘1 op 1’ met Sven Kockelmann is elke werkdag van 11.30 tot 12.00 uur te horen op NPO Radio 1, tussen Spraakmakers en De Nieuws BV in.

Foto: KRO-NCRV
18 Reacties op “NPO Radio 1 krijgt vooral kritiek op Sven Kockelmann”


 1. J

  ‘Bereidt’ moet ‘bereid’ zijn.

 2. shrink

  Het meest irritante aan Sven Kockelmann is dat als hij in een interview niet meteen het antwoord krijgt dat hij volgens zijn eigen tevoren bedachte scenario wenst te horen, hij de vraag gewoon letterlijk op snauwende toon opnieuw stelt zonder ook maar een moment op het gegeven antwoord in te gaan. Dat is brutaal, beledigend en arrogant.

 3. ome H

  Vind hem prima

 4. ali

  Als ik eerlijk moet zijn vind ik hem de beste intervieuwer van de radio en tv, daar zouden nog heel veel journalisten wat van kunnen opsteken.Hij kan kritische vragen stellen, jammer dat Dotan niet bij hem aan tafel zat.

 5. rooie rinus

  Sven is nog wel te doen, dat nieuws van 1 kant bv wat daarna komt is pas dramatisch.

 6. Michael

  Kockelman is de beste interviewer van Nederland, wellicht zelfs van Europa en heel misschien wel van de wereld.

 7. Otto Groeneveld.

  Ongevraagt zou ik veranderen in ongevraagd. Maar dit even terzijde want Nederlands js ook een achterlijke taal. Ik tank ongelood maar mijn kennis is trouwens ingeloot voor zijn studie. Hoort u het verschil?? Nee dat dacht ik wel, gewoon een hoop shit die Nederlandse grammatica.
  Maar Sven. Een gefrustreerde Limbo die een hoop stront van een Turk nog lekker vindt ruiken omdat de lul anders bang is dat de Turk of Marokkaan boos wordt. Die lul noem ik geen journalist gewoon een achterbakse wegkijker.

 8. Otto Groeneveld.

  11.13 hahahahhahahahhaha ja stuur hem eens naar Saoedi-Arabië met die Haagse familie voor een interview.

 9. joost

  Kockelmann is een linkse engerd.

  Hij behoort tot het “college”van partijdige, niet neutrale journalisten.
  Valse man.

 10. Papegaaitje leef je nog

  Sven is de grootste hork die er bestaat. Wat een vreselijke man. Denkt het altijd beter te weten. Laat nooit iemand uitpraten. Kon totaal niet overweg met de inbellers. Al met al een vreselijke man.

 11. Jantje

  Sven is TOP!. Waar gisteren de rest van radio 1 de hele dag mee jankte met de oppositie was Sven de enige die daar doorheen prikte en Asscher bij zijn enkels afzaagde.

 12. xander

  Sven is top. En ja hij heeft een bepaalde manier van interviewen. Maar die zorgt er wel voor dat hij er alles uithaalt wat er in zit. Ga zo door Sven!

 13. Kansarm

  Sven is de reden dat ik naar npo1 luister, GEWELDIGE ALLESWETER, TOP JOURNALIST!!!!

 14. Leo Eijkemans

  Dhr Kockelmann heeft de techniek van de Gestapo goed bestudeert. Hij gaat vooral in detail in op datgene wat er niet wordt gezegd. Hij probeert te scoren, het enige wat voor hem belangrijk is. Als ik docent geweest was op het journalistenschooltje waar hij zo mogelijk op gezeten zou hebben, kreeg hij van mij een onvoldoende.
  Ik vind hem een onsympathieke, gedegenereerde kwal.

 15. Wie ben ik

  Sven is goed. Tenminste geen journalist die bang is om door te vragen.

  Hij hanteert deze toon van interviewen om de ander uit zijn comfortzone te trekken en deze te laten weten dat hij/zij beter scherp kan zijn, ander ben je voor Sven.

 16. Dilis Bergen

  Sven een goede journalist??????? Onvoorstelbaar dat er stumpers zijn die dit zeggen. Limburger had bij zijn oude werkgever KRO eens een programma moeten maken over de honderden pedofielen die als priester werkten en nog werken in het gezellige Brabant en Limburg. Het allerlaagste soort mens die duizenden kinderen voorgoed hebben beschadigd.
  KRO wist dit en keek weg. En Svennie wist dit natuurlijk ook met zijn achtergrond. Een soort Mart Smeets, ook zo zielige stumper die opeens niet wist dat wielrenners doping gebruikten.
  Zielig gewoon om zo verwend stuk ellende als wegkijker Sven journalist te noemen. 14.58 schreef het al. Deze gek zou van een journalistenschool weggestuurd worden wegens verdraaien van de waarheid. Trouwens duizenden mensen zelfmoord gepleegd door die ellendige katholieke pedo’s Svennie. Duizenden misschien nog een lage schatting. Sven een goede journalist hahaahhaa.

 17. Laura Vamp Fatale

  Toen Sven minder tijd had in dat programma ( een tijd geleden ) , werden de “inbellers ” vaak ontzettend kort aan het woord gelaten door hem . Dat is nu wel verbeterd. Maar ja , het is een overheersend mannetje en dat zal zo blijven.
  Het meest erger ik me aan die Roelvink die op een gegeven moment een soort van dagelijkse inbeller is.
  xxx

 18. BRAAK

  Sven the Man, maar niet heus, hij is een irritante man, die maar niet kan hebben dat zijn ex-baas er met zijn vrouw vandoor is gegaan.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.