Angela de Jong: ‘Kijker kotst van RTL-programmering’

Geplaatst op do 26 apr 2018 om 11:00

AD-diva Angela de Jong vindt RTL heel erg hardleers. Het nieuwe programma Superstar Chef bewijst volgens haar dat er nog steeds niet wordt geluisterd naar de kijker. Dat laat ze blijken in haar tv-column. De Jong heeft in principe niets tegen BN’er-programma’s, maar deze TIN CAN-productie is volgens haar wel heel erg liefdeloos gemaakt. Ze heeft niet met plezier gekeken. “Na de eerste vijf minuten was duidelijk: Superstar Chef is gewoon de zoveelste, gemakzuchtig gemaakte, BN’er-fuik.”

De opiniemaker werd verleid om naar Superstar Chef te kijken, omdat kandidaat Jan de Hoop overal zo hard riep dat het leuk zou worden. Uiteindelijk bleek het programma dinsdag een flop. “Ze zijn verschrikkelijk hardleers bij de commerciële zenders, vooral bij RTL“, aldus De Jong.

RTL heeft kennelijk niet door dat de kijker dit niet wil, aldus De Jong in haar column. “Ze denken daar nog steeds dat ze een driesterrenrestaurant runnen en dat niemand door heeft dat hun gerechten allang over hun houdbaarheidsdatum zijn.

Dan kun je blijven schreeuwen dat je de beste tent in de stad bent, maar dat wordt steeds lastiger vol te houden als je gasten massaal boven het toilet hangen.”

Volkskrant

Ook Volkskrant-recensente Gidi Heesakkers is niet enthousiast. “Superstar Chef is aardappelen-vlees-groenten uit de Hilversumse gaarkeuken, best lekker klaargemaakt, maar ook het zoveelste format waarbij een amateuristische BN’er zich mag optrekken aan een pro.”

Foto: KRO-NCRV
57 Reacties op “Angela de Jong: ‘Kijker kotst van RTL-programmering’”


 1. Ron

  Hier ben ik het nu wel weer mee eens. Overal kritieken lezen dat de kijker BN’er programma’s zat is, en er dan toch mee komen. Zeker nog in de tijd van Galjaard besloten deze show.

 2. David

  Dit keer ben ik het roerend met haar eens. En het is niet alleen RTL4 die met baggerproducties komt. Vergeet ook vooral SBS6 niet.

 3. KingAlert

  Ik ben zo eenzaam. Ik vind dit soort programma’s wel leuk. Ook Angela. Omdat ze een vrouw is. Had ik maar een man. Help mij!!!!!!!

 4. Michael

  Teveel op zichzelf geilende BN’ers én teveel kookprogramma’s!

 5. ali

  Ze denken dat ze met bekende gezichten ver komen, als ze nou goed opgelet hadden en naar omroep max hadden gekeken ,dan hadden ze ook nog kosten bespaard.Met de gewone mensen bereik je meer publiek.

 6. ycheweiz

  Angela slaat de spijker op de kop. Het probleem bij RTL is , geen feeling meer bij de kijkers. Wat kijkers willen is gewone mensen die gewone dingen doen. Neem een voorbeeld aan Belgie, het programma Down the road, een geweldig tv stuk, waar de mensen centraal staan in hun eenvoud met een presentator, vol empathie.

 7. Dirk

  En ik kots van die matige verhaaltjes schrijfster de Jong !!

 8. west

  Nee het ligt toch anders , de kijker is verzadigd er zijn gewoon teveel zenders in dit kleine landje ,en overal zie je het zelfde Heeft niets met een zender te maken JE KIJKT WAT JE AANSTAAT op wat voor zender ook!! Oorzaak is ook teveel reclameblokken daar moet iets anders voor gevonden worden beter zou zijn om tijdens een programma i.p.v onderbrekingen , het beeld op te spitsen in twee vakken . Voor een blokje reclame boodschappen
  zou 1/3 deel van het beeld gebruikt kunnen worden ! zo kan je toch naar een film blijven kijken
  of zoals bij voetbal onder in beeld doorlopende reclame , de wet moet wel aangepast worden want op deze manier reclame maken mag ( buiten sportuitzendingen om dan ) niet
  zou een hele verbetering zijn , en meer opleveren voor COM tv zenders

 9. Choco115

  Als je het niet leuk vind kijk je toch niet??

 10. Adje Roland

  Klopt helemaal. Kijker kots ook van dat over het paard betilde liberale schorem van RTL. Ik als ex rasioman kan het beamen.

 11. SOLANGE

  Ja helemaal met Angela eens …..onlangs zat ze bij Pauw kreeg ze niet eens kans om uit te leggen waarom ze het programma Temptation Island niks vond…. Soundos zat er doorheen te schreeuwen met haar domme kop

 12. Otto Groeneveld

  Hallo zeg het is al vanaf dag 1 een debiele zender geweest.

 13. Michael

  @ Solange

  Hou maar op. Pauw is te moeilijk voor jou.
  RTL Late Night is jouw niveau.

 14. eigenwijs

  Helemaal mee eens.

  In principe heb ik geen tijd voor zenders die 25% van de zendtijd aan reclame en zender promo besteden. Geldt voor RTL en SBS. Als het leuke reclames zouden zijn, nou ja. Maar er is weinig to geen variatie, men blijft maar deze leugens uitzenden tijdens een programma. Daar heb ik echt geen tijd voor, dat kopje koffie inschenken of even naar de wc gaan lost niks op.
  Dat wordt nog erger als in de reguliere programmering en de reclames steeds dezelfde BN’ers opduiken, maakt niet uit wie. Ik begin meteen te kokhalzen en zap weg.

  En misschien wel de grootste belediging voor de intelligentie van de kijker zijn die stomme herhalingen van goedkope meuk uit het buitenland, die hier onophoudelijk wordt rondgepompt op de diverse kanalen. Zelfs van de series die ik een beetje leuk vindt kan ik inmiddels wel alle teksten helemaal uit het hoofd meespreken. Alleen een baby of een kleuter zou dit nog verdragen.

  Dat geldt ook voor het absolute gebrek aan inventiviteit. Zodra iets ergens populair is gebleken (binnen- of buitenland) wordt het meteen gekopieerd. OK, dat gaat even goed maar hoeveel talentenshows over dansen of zingen kan een mens verdragen in zijn leven?

  Dus ik kijk vrijwel nooit meer naar een commerciële zender, ben er echt helemaal klaar mee. Er zitten gelukkig nog een paar meer obscure zenders op de afstandsbediening waar af en toe wel iets wordt uitgezonden dat leuk of informatief is en dat ik niet al 10 keer eerder heb gezien.

  Ik denk dat zowel RTL als SBS elk wel 1 kanaal kan missen. Concentreer je geld en inventiviteit dan op het zó goed programmeren van wat overblijft dat je er als kijker gewoonweg niet omheen kunt.

  Het is jammer dat je bij de commerciëlen je lidmaatschap niet kunt opzeggen.

 15. tessa

  WAAROM zit bij elk eet programma van RTL die mislukte Miljuschka Witzenhausen in? Die vrouw is bij TMF begonnen en omdat ze nergens meer aan de bak kwam is ze maar gaan leren koken.. En nu is ze oppeens deskundige in dit programma? Hahaha, mijn god.. Had daar een Julius Jaspers of Robert Kranenborg neergezet…

  Denk eens na, RTL.. Maarja dat gaat lastig met alleen maar ja-knikkers in het RTL pand.

 16. Ingrid

  Kijkers worden neergezet als hersenloze kijkers. Worden niet serieus genomen. Kijkers accepteren de programma’s niet meer als het amateurisme eraf druipt. En John de Mol gaat dezelfde valkuil in. Neem de bekende Nederlanders stal van RTL mee en gaat ze inzetten voor zijn programma’s. John moet echt heel verfrissend
  voor de dag komen en de kijker serieus nemen anders wordt het de grootste flop van tv land!

 17. SBSLover

  Nou mevrouw de Jong lust zelf graag een flink bord pap op een bedje van veel suiker en afgeblust met nog veel meer citroensap en getopt met een zure pruim.

 18. Zonder Naam

  @Tessa – Miljuschka heeft een wat leuker koppie dan Julius Jaspers of Robert Kranenborg. Helaas telt dat zwaarder.

 19. ome H

  Kijker kotst niet van programmering, kijker vind andere programma’s gewoon beter

 20. Bart

  Angela de Jong heeft opnieuw helemaal gelijk.

  @Solange Angela kreeg bij Pauw niet echt de kans haar verhaal te doen.
  Temptation Island heeft zeker bestaansrecht omdat veel mensen het kijken zowel op tv als online en omdat er een moeilijke doelgroep bereikt word maar in de kern had Angela natuurlijk gelijk. Het is eigenlijk een smakeloos programma waarin jonge mensen met behulp van verleiders en veel alcohol voor gek worden gezet. De makers en ook Rick hopen dat er van alles gebeurd maar zijn tegelijk verantwoordelijk voor een aantal mensen die zelf de keuze niet kunnen maken en niet weten wat het programma met hen kan doen. Rick schoof wel enigszins richting Angela maar zijn en Jeroen gingen er niet op door. Jammer want misschien hadden ze hem opnieuw kunnen ontlokken dat hij Temptation Island liever niet doet en dat het een moetje is. Dit heeft hij jaren geleden al eens gezegd in de hoop dat hij snel andere programma’s kreeg aangeboden. Nu met RTL Boulevard er bij lijkt die kans zich steeds meer voor te doen.

 21. Asterix

  Jongeren kotsen op de programmering van de NPO, maar ja daar zal de opgewarmde lijk niet overschrijven. Lineaire televisie is uit de gratie

 22. IK Ben Wel Opjectief

  Wij kotsen (regelmatig) op Angela. Wat weet deze doos nou van tv maken.
  En van MC om de dagelijkse selectieve niet neutrale berichtgeving…

 23. Tim20

  Angela blijft RTL’s ergste nachtmerrie :)

  (PS het is oBjectief)

 24. Roobie

  Wij worden moe van dat omhoog getrokken k#tw1jf, ze moet nodig eens een beurt krijgen met 440 volt

 25. rook

  Angela de krant waar voor je werkt
  is even hypocriet als jij zelf.

  je salaris bestaat uit inkomsten van sex advertenties…..wat zeggen je kinderen hierover!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 26. Rogier

  Superstar Chef wordt geproduceerd door TALPA en niet door TIN-CAN.

 27. Mark

  En altijd weer dezelfde foto bij een zoveelste artikel van mevrouw De Jong. Zo’n plaatje zegt alles: ik heb het hoog in m’n bol.

 28. J

  @Rogier: TinCan heeft Superstar Chef gemaakt. Talpa doet alleen de internationale distributie.

 29. Meneer Kaktus

  Ik heb stiekem zin om deze Angela alle hoeken van het Mediapark te laten zien.

 30. willem

  angela praat voor je zelf en over je zelf.
  Thuis heb je de broek aan en beslist je of je man met vrienden uit mag ja of nee!

  Buiten praat je niet over een ander!!!!!!

 31. anoniemantwoord

  Dit programma was nog niet erg Fancentric, hahaha

 32. Wauter

  En Angela zelf is natuurlijk een geweldige tv-maker. Ik noem enkele van haar grote successen;………

 33. joost

  Wel goed dat er iemand serieus naar uitzendingen van de TV in Nederland kijkt en daar vaak toch genuanceerd over schrijft. Prima Angela!
  De Nederlandse TV, zowel landelijke, als de commerciëlen vind ik niet echt goed en vaak onzin. Teveel reclames ook, vooral tijdens films.
  ËÉn Nederlandse, neutrale TV zender zou voor mij genoeg zijn , dan met al die omroep bv-tjes nu, die veel belasting geld kosten en door hobbyisten geleid worden.
  Laat maar veel ongein over aan de commerciële omroepen.
  Voorbeeld wat écht slechte TV is:

  De overbodige omroep “Wakker Nederland ” heeft op de vroege morgen uitzending.
  Er zitten daar een paar kakelende kippen alles achter en door elkaar te ratelen.
  Ik heb vanmorgen eens van 8.30 uur tot 9.00 gekeken.
  Eerst die alsmaar vervelende jingles van WNL, enkele keren;
  Ze hadden 2 gasten, mevr. Nanninga van de FVD en de heer Dohmen van Elsevier.
  Die hebben gedurende slechts 3 minuten pp iets kunnen zeggen en werden afgekapt. Ze zaten daar voor “aap”!
  Voor de rest was het telkens van onderwerp veranderen gelijk aan het journaal.
  De rest was, reclame, weer een jingel van WNL en dat was het.
  Wat een slecht programma is dat en eigenlijk jammer want een soort “ontbijtshow” met goede mensen zou prima zijn.
  WNL verdwijn svp.
  Nu is het geld verkwisting. Nu moet Angela dit ook nog vinden!!

 34. Rob Looze

  The Shit hits the Fan Centric!

 35. Wendy's dealertje

  Dat JdM haar nog niet weggekocht heeft.

 36. Anonymousin

  Ik begin genoeg te krijgen van deze betweter Angela de Jong.

 37. StefanV

  Ik heb zelf ook helemaal niks met die BN’er-programma’s waar De Jong over schrijft. Toch gaat de vlieger niet altijd op. Een programma als Maestro op NPO 1 scoort prima.

 38. willeke

  ik ben ook een kijker en vond het een leuk programma. misschien had ze iets langer dan 5 minuten moeten kijken

 39. gtstfites

  Zij ze ook niet eens dat er altijd dezelfde gezichten in beeld komen? Angela komt ook veel te vaak in beeld.

 40. De TV Politie

  Gtstfites, inderdaad! Het lijkt GTST wel!

 41. west

  vroeger hadden we Leo Riemens die was 10 x erger dan deze charmante vrouw!

 42. Jatje

  Dan zat er zeker iets in het eten dat overstuur was hahaha.

 43. anonymous

  Angela heeft deze keer wel gelijk hoor, maar ik kots ook van haar

 44. Albert

  En masterchef op net5 dan?

 45. @Roobie

  Roobie Wat kom je hier nou eigenlijk doen?

 46. Baasje

  Yyyeeaahh vanavond weer Gordon en Estelle,dat worden ook weer topcijfertjes;))

 47. Misha

  Dit programma is dan ook besteld en aangekondigd in de periode dat Galjaard nog programmadirecteur was.

 48. robb

  Het komt ook omdat alles op elkaar lijkt de opzet van elk commercieel programma is hetzelfde altijd de reclame blokken op dezelfde tijd ,als je een kookprogramma wilt kijk naar de buren Duitsland en Engeland daar heb je heel andere kook shows zonder bnners .

 49. Peter

  De programmering van nu zal nog naijleffect van erland zijn, deze periode is ook geen periode om alles op de schop te gooien. Bovendien is opvolger nog onbekend.

 50. anoniem

  Mevrouw de Jong kan zich misschien beter wat fatsoenlijker uitdrukken?

 51. A.Zijn

  Ik moet kotsen van mevrouw!

 52. aammehoela

  Ze heeft gelijk en de kijkcijfers spraken ook boekdelen over dat programma.

 53. A.Zijn

  Is zij soms familie van Tim uit Temptation Island? ;) #nietopeenrijtjehebben

 54. anoniem

  mevrouw de Jong is niet geschikt voor haar vak als ze na 5 minuten kijken een makkelijk liefdeloos stukje tikt terwijl ze haar oordeel op voorhand al klaar heeft. Alsof zij precies weet wat DE kijker wel of niet leuk vindt. Dat bepaal ik zelf wel

 55. Annoniemus

  RTL moet kijkers serieus nemen , niet zich zelf !#schurkenzender

 56. Jojo

  Sorry Mevrouw de Jong maar zodra ik zie dat U weer eens Uw opwachting maakt in een programma dan zapp lk gelijk weg..ik heb zo genoeg van U !!!

 57. Willem13

  Ga weg met die RECLAME’s !!!! Dat die slimmerikken dat niet doorhebben ..
  Als er al iets leuks is zoals de 12 van Oldenheim, neem ik het op en kijk een kwartier later, zijn we tegelijk klaar …
  Gordon ben ik ook zat , Beau terug bij Boulevard is Goud !!
  Maar bovenal … Jan Slagter for President !!! MAX no nonsense , heerlijk !!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.