Angela de Jong: ‘Kijker kotst van RTL-programmering’

AD-diva Angela de Jong vindt RTL heel erg hardleers. Het nieuwe programma Superstar Chef bewijst volgens haar dat er nog steeds niet wordt geluisterd naar de kijker. Dat laat ze blijken in haar tv-column. De Jong heeft in principe niets tegen BN’er-programma’s, maar deze TIN CAN-productie is volgens haar wel heel erg liefdeloos gemaakt. Ze heeft niet met plezier gekeken. “Na de eerste vijf minuten was duidelijk: Superstar Chef is gewoon de zoveelste, gemakzuchtig gemaakte, BN’er-fuik.”

De opiniemaker werd verleid om naar Superstar Chef te kijken, omdat kandidaat Jan de Hoop overal zo hard riep dat het leuk zou worden. Uiteindelijk bleek het programma dinsdag een flop. “Ze zijn verschrikkelijk hardleers bij de commerciële zenders, vooral bij RTL“, aldus De Jong.

RTL heeft kennelijk niet door dat de kijker dit niet wil, aldus De Jong in haar column. “Ze denken daar nog steeds dat ze een driesterrenrestaurant runnen en dat niemand door heeft dat hun gerechten allang over hun houdbaarheidsdatum zijn.

Dan kun je blijven schreeuwen dat je de beste tent in de stad bent, maar dat wordt steeds lastiger vol te houden als je gasten massaal boven het toilet hangen.”

Volkskrant

Ook Volkskrant-recensente Gidi Heesakkers is niet enthousiast. “Superstar Chef is aardappelen-vlees-groenten uit de Hilversumse gaarkeuken, best lekker klaargemaakt, maar ook het zoveelste format waarbij een amateuristische BN’er zich mag optrekken aan een pro.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen