Britt Dekker wil geen Humberto Tannetje meemaken

Britt Dekker is er niet zo heel erg rouwig om dat ze tegenwoordig programma’s maakt in de luwte van het internet. Dan kan ze ook niet zo erg worden afgebroken als een tv-ster als Humberto Tan. Dat vertelt ze dit weekend in de Vrouw. Dekker bedient met haar paardenkanaal op YouTube een kleine doelgroep. “Tv is keihard. Veel mensen vonden Humberto Tan niet leuk meer om wat hij zou hebben gedaan met Dionne Stax. Nu moet hij weg en is iedereen ineens boos. Zo werken social media.”

De realityster heeft het gevoel dat ze nu in een ‘veilige haven’ zit. “Niks is leuker dan dingen maken voor jonge kinderen. Ze zeggen en doen wat ze denken. Je hoeft niet bang te zijn dat ze je een hak proberen te zetten.”

Tijdens haar tv-jaren werd Dekker soms behoorlijk onzeker van alle reacties. “Als je op tv komt, worden er dingen over je geschreven waarvan je denkt: oei. Ook over mij. Toch keek ik na elk tv-programma waarin ik zat op social media: wat zeggen de mensen over me?

Ze heeft geen zucht naar tv-beroemdheid. “In het televisievak hebben veel mensen een hoge pet op van zichzelf. Ik vind mezelf niet knap en niet beter dan anderen. Ik kijk juist altijd tegen anderen op.”

Dekker was vrijdag te zien in RTL Late Night, waar ze voor hilariteit zorgde met een door haar gemaakte Koningsdag-reportage.

Het Vrouw-interview met Britt Dekker kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen