John de Mol strikt BNNVARA-baas voor Talpa Radio

De eerste Talpa-transfer van de week is een feit: de tijdelijke algemeen directeur van BNNVARA, de 45-jarige Marc Adriani, wordt radiodirecteur van John de Mols Talpa Radio. Dat heeft de mediagigant zojuist laten weten. Adriani is de opvolger van Dave Minneboo die eind vorig jaar bekendmaakte te vertrekken bij Talpa Radio. Binnen de directie zal de nieuwe Talpa-bobo eindverantwoordelijk zijn voor de programmering van Radio 538, Radio 10, Sky Radio en Radio Veronica.

Menno Koningsberger, algemeen directeur van Talpa Radio, zegt blij te zijn met de komst van Adriani. “Marc brengt de juiste ervaring mee voor onze radiogroep, die in transitie is van radiozender naar muziek entertainment bedrijf. Eind vorig jaar is Talpa Radio onderdeel geworden van Talpa Network, wat unieke kansen biedt voor nieuwe crossmedia formats.”

Koningsberger vervolgt: “Ik heb Marc leren kennen als een gepassioneerde en energieke mediaman. Met stevige ervaring zowel als creatieve maker, radio- en TV-programmeur, muziekkenner, talentcoach en de laatste jaren als directeur/bestuurder in een dynamische media omgeving. Dat zijn de juiste ingrediënten die wij op directieniveau zochten. Ik kijk uit naar een succesvolle samenwerking.”

Reactie Adriani

Marc Adriani over zijn komst naar Talpa Radio: “Vier grote radiostations onder één dak, en dat binnen de crossmedia omgeving van Talpa Network. Voor een radio- en medialiefhebber zoals ik is dat een droom die uitkomt. Ik kan niet wachten om straks samen met de radio directors en de nieuwe collega’s van Talpa Radio deze stations nog succesvoller te maken. Ook lijkt het mij fantastisch om samen te werken met de dj’s van Talpa Radio, waarvan ik met velen al eerder heb gewerkt.”

Adriani: “Één van de uitdagingen die ik heb meegekregen, is het structureel oppakken van crossmediaal talentontwikkeling, zowel op presentatie, productie als op creatief vlak. Ik ben verder vereerd als Radio Directeur een bijdrage te mogen gaan leveren aan Talpa Network waar radio, televisie en digitaal elkaar flink zullen gaan versterken.”

Carrière Adriani

Marc Adriani begon zijn carrière bij Veronica. Ook werkte hij als verslaggever voor de TROS en was hij presentator en programmaleider bij de regionale omroep RTV Utrecht. In 2001 ging hij aan de slag als programmaleider Radio bij BNN. In 2011 maakte hij een overstap naar EMI Nederland, om in 2012 als algemeen directeur terug te keren bij BNN om de fusie met de VARA te begeleiden. Op dit moment is Adriani algemeen directeur bij BNNVARA.

Per 1 juli zal de directie van Talpa Radio bestaan uit: Menno Koningsberger (Algemeen Directeur), Remko Blankestein (Operationeel & Financieel Directeur), Jeroen de Bakker (Brand & Online Directeur) en Marc Adriani (Radio Directeur).

Dj-reacties

538-ster Coen Swijnenberg: “Hij nam me aan bij RTV Utrecht en stapte later over naar BNN. Daar kwam ik een paar jaar later ook terecht om de Coen & Sander show te gaan maken. Wij in 2015 naar 538 en nu wordt Marc Adriani wederom m’n baas 😁 Congrats Marc! Platenpaleis op Radio 10?

Radio Veronica-ster Giel Beelen: “Man wat een lekker begin van de week! De man van wie ik het destijds zo moeilijk vond afscheid te nemen Marc Adriani wordt nu de nieuwe directeur van Talpa Radio ✌️ lekkerrrrr Marc tot snel #tishierfantastisch.

Foto: RVDA, BNNVARA

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vertrouwt u Winston Gerschtanowitz?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen