BNNVARA zit zonder directie: Adriani én Kievit stoppen

BNNVARA ziet zijn beide directieleden vertrekken. Van tijdelijk algemeen directeur Marc Adriani werd vanochtend zijn overstap naar Talpa Radio bekend, maar ook mediadirecteur Robert Kievit houdt ermee op. Dat meldt de omroep. Kievit gaat binnen de omroep een andere uitdaging aan, namelijk de oprichting van een nieuw intern productiehuis voor drama en film, waar hij ook de baas van wordt. Het lijkt er echter op dat de omroep al een nieuwe tweekoppige directie heeft gevonden.

De Raad van Toezicht van BNNVARA heeft zich ‘de afgelopen weken’ gebogen over de nieuwe invulling van de topstructuur van de omroep. Tot voor kort had de omroep een driekoppige directie die vooral bezig was met de fusie van BNN en VARA, maar die wordt ingeruild voor een nieuwe tweekoppige directie. ‘Op korte termijn’ komt hier meer duidelijkheid over.

De huidige mediadirecteur Robert Kievit laat weten zijn creatieve ei meer kwijt te willen. “Mijn hart ligt meer bij de programma’s en de programmamakers die op en achter de schermen elke dag het verschil maken. Ik kijk er daarom erg naar uit om niet alleen programma’s mógelijk te maken, maar ze ook weer zélf te gaan maken.”

Marc Adriani, die dus naar Talpa overstapt, zegt: “De mooiste en beste publieke omroep van Nederland ga ik verlaten, want er wacht een nieuwe klus die ik als radioman niet voorbij kon laten gaan. Uitgaande van de kracht van BNNVARA, laat ik de omroep met een gerust hart achter.”

Adriani vertrekt per 1 juli en wordt tijdelijk vervangen door Peter Adrichem, de voormalig algemeen directeur van Endemol Nederland. In 2014 was hij interim manager bij AVROTROS en in 2017 bij KRONCRV.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen