Peter R. de Vries bijt van zich af in Volkskrant-column

Peter R. de Vries kwam over als een enorme diva toen hij aan het begin van de week boos wegliep bij het detectiepoortje van De Bunker. Dat hij vervolgens in RTL Boulevard klaagde dat hij ook nog eens geen krentenbol kreeg, werd hij flink op de hak genomen. Tot ergernis van De Vries, want met zijn actie wilde hij juist het tegenovergestelde bereiken: niet zichzelf, maar politie en justitie in hun hemd zetten. Vandaag komt de televisiester erop terug in een uitgebreide column in de Volkskrant.

De Vries zet in die column uiteen waarom hij de reacties in de media onterecht vindt. “De commentaren in de media logen er niet om: ik was een aansteller die zeker dacht dat hij boven de wet stond. Iedereen werd nu eenmaal gecontroleerd bij de rechtbank. Alsof ik dat niet wist.”

Dat hij zijn schoenen niet uit wilde doen, ‘is dan ook een karikatuur van de werkelijkheid’, aldus De Vries. “De reden dat ik aanvankelijk rechtsomkeert heb gemaakt, is omdat ik een statement wilde maken over de bejegening van getuigen.

En dat er van alles mis is met de bejegening van getuigen, maakt De Vries duidelijk in zijn column, waarin hij en passant ook toegeeft dat hij best zenuwachtig was voor zijn optreden bij het proces tegen Willem Holleeder.

Het stuk van De Vries leest u op de Volkskrant-site.

Lees ook:
De Vries loopt weg bij Holleeder-proces: ‘Hysterisch’ (9 april)
Peter R. de Vries afgekoeld: terug in de Bunker (9 april)
Peter R. de Vries: ‘Ik kreeg ook geen krentenbol’ (10 april)

Foto: SBS, William Rutten

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen