Iris Kroes hoeft geen contact met trollen-Dotan

Geplaatst op ma 30 apr 2018 om 10:45

The Voice of Holland-winnares Iris Kroes hoeft geen contact meer met zanger Dotan nu hij een trol op haar af heeft gestuurd. Dat laat ze weten in een reactie aan Nieuwe Revu. Dotan gebruikte trollen om zichzelf op te hemelen en collega-artiesten als Iris Kroes af te vallen. Toen Kroes in juli 2015 een foto van zichzelf op de boot naar Noorwegen op Twitter zette, reageerde Dotan-trol ‘Pieter van Zweep’ met: “Succes! Wel jammer om te zien dat Weight Watchers uiteindelijk niets heeft geholpen…

Iris Kroes vindt vooral het gebruik van trollen lachwekkend. “Ik heb liever dat er honderd enthousiaste mensen bij mijn optreden staan, dan dat er duizend positieve berichtjes op social media verschijnen.”

De harpzangeres vindt het vooral opvallend dat de muziekindustrie massaal zwijgt over Dotan. “Ik denk dat Dotan lang niet de enige is; daarom zwijgen veel artiesten momenteel ook.”

Maar wat vindt ze nou van de Weight Watchers-sneer? “Dat hij mij via een van de nepaccounts persoonlijk heeft beledigd, doet me niks. Ik lees zo vaak negatieve shit over mezelf. Waarom hij mij moest hebben, begrijp ik niet, ik zit niet in zijn vaarwater.”

Hij was vroeger erg onzeker, blijkbaar heeft dit hem verder geholpen. Mensen die anderen naar beneden halen op internet, vind ik zielig. Nee, ik bel hem niet voor een samenwerking of duet.

Meer reacties op trollen-Dotan kunt u lezen op de website van Nieuwe Revu.

Foto: RTL, The Voice
17 Reacties op “Iris Kroes hoeft geen contact met trollen-Dotan”


 1. Simon

  Tja, niet uit te leggen of goed te praten door Dotan. Hier past alleen maar een persoonlijk excuus. Maar hoeveel andere artiesten heeft dit getroffen?

 2. KingAlert

  Wat een raar nieuws weer mc.Het is niet bewezen dat Dotan zelf accounts heeft veroorzaakt op internet. Deze dame wil gewoon aandacht. Zal wel niet lekker in de vel zitten. Zo ken ik er nog wel een paar. Zoek een baan

 3. Simon

  #KingAlert, Dotan heeft gezegd hiervoor verantwoordelijk te zijn en heeft zelf de namen voor de accounts gesuggereerd in een e-mail waarvan hij heeft erkend die geschreven te hebben.

 4. KingAlert

  @simon jij hebt een dikke duim.Lekker makkelijk van uit je anoniemeteit andere mensen beschuldigen. Maar ja, dat is Nederland blijkbaar

 5. Sandertje

  Ik kan het niet met 100% zekerheid zeggen maar volgensmij is KingAlert een trol van Dotan.

 6. Jaap Klapheer

  “zoekt aandacht” uit het artikel “Dat laat ze weten in een reactie aan Nieuwe Revu.”

  Moeilijk he lezen. Of is het woord reactie misschien te moeilijk voor je, net als “bekennen” overigens.

 7. :)

  KingAlert is een trol. Mss geen Dotan-trol, maar wel degelijk een trol. Niet reageren is de beste remedie.

 8. Alex

  Zou mooi zijn als alle trollen op mediacourant ook van Dotan zijn.
  Verwacht er sowieso wel een.

 9. Arno

  Zou ze ook maar eens moeten doen, Dotan is trouwens miljonair van geworden en ook nog huizenbezitter. Kom uit die luie stoel en doe zelf wat?

 10. Otto Groeneveld

  Dotan een psychopathisch ventje. Kan niet zingen, kan niet liegen, kan zelfs niet normaal uit zijn ogen kijken. Stumper ziet er niet uit, kan zich beter over laten neuken.

 11. Delilah

  Er is niets erger dan Femke Halsema als burgemeester van Amsterdam.

 12. StefanV

  Iris Kroes heeft een prima instelling. En waarschijnlijk heeft ze ook gelijk met haar opmerking dat dergelijk troll-gedrag breed verspreid is. Zelfs op deze site heb ik in de reacties een notoire troll voorbij zien komen die heel internet onder spamt. Ze zitten overal, die figuren.

 13. Simon

  #KingAlert, nee Dotan heeft een dikke duim en dit wat ik beweerde erkend aan journalisten van de Volkskrant in het artikel waarmee de hele affaire naar buiten is gekomen. Maar blijkbaar heb je dat artikel niet gelezen.

 14. Boo

  @StefanV, als jij niet overal zit kun je niet weten wie overal zit. Ben jij soms de baas van het Internet? Wat voor figuur ben jij dan, eentje van de justitie? Zal wel, anders kun je niet weten wie wie is. Machtsmisbruik heet dat! Ben benieuwd wat jouw collega´s daarvan vinden.

 15. witte man

  Stefan V is zelf een vieze trol.

 16. Meneer Kaktus

  Ik ben geen trol.

 17. Ano Nymous

  Nooit een doorbraak beleven na het winnen vzn The Voice.
  Deze dame is daar een goed voorbeeld van.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.