‘De Telegraaf is geen anti-Marokkanenkrant’

Geplaatst op ma 30 apr 2018 om 10:00

John van den Heuvel herkent zich niet in de suggestie dat zijn krant De Telegraaf een anti-Marokkanenkrant zou zijn. Dat zegt hij in gesprek met Volkskrant Magazine. Topcrimineel Willem Holleeder heeft wel eens gezegd dat Van den Heuvel hypocriet is omdat hij van Marokkaanse afkomst is en werkt voor een krant ‘die het alleen maar over die kut-Marokkanen heeft’. “Dat doet me dan weer niks. Wat moet ik daarmee? De Telegraaf is geen anti-Marokkanenkrant“, zegt de crimejournalist.

De Telegraaf schrijft wel regelmatig over Marokkanenproblemen. “Het is een krant die terecht bezwaar maakt tegen het criminele gedrag van sommige Marokkanen, en dat doe ik ook.”

Van den Heuvel schrijft zelf veel over de ‘mocromaffia’. “Ik ben kritisch naar de Marokkaanse gemeenschap, omdat ze een hele generatie laten verzuipen en daar geen verantwoording voor nemen. Dus nee, daar voel ik dan weer helemáál niet door aangesproken.”

Overigens kent hij de Marokkaanse cultuur niet goed. “Ik heb niets met de islam, ik ben katholiek. Ik bid regelmatig – vooral in moeilijke situaties richt ik me tot God, gebiedt de eerlijkheid te zeggen. Dus de laatste tijd bid ik vaker.

Het Volkskrant-interview met John van den Heuvel kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL
16 Reacties op “‘De Telegraaf is geen anti-Marokkanenkrant’”


 1. KingAlert

  Daar gaan we weer. Alsof het iets uitmaakt welke krant over Marokkanen heeft. Dat is toch de bedoeling? Ga maar lekker thee zetten met de linkse grachten gordels van de polder. Brrrrrrr. Dat is waar Rutte mee komt

 2. Karel

  Een maand geleden moest de Telegraaf op de voorpagina van de krant en op de internet een artikel van John en Peter R recht zetten,beide hadden uiteraard weer aantoonbare leugens verkondigd.

 3. Henkie

  Er zijn geen problemen met Marokkanen. En degene die dat wel beweert is een racist. Ik hoor dagelijks: die Marokkanen zijn echt een aanwinst voor Nederland. Echt een verrijking.

 4. lodewijk

  De Telegraaf is zeker geen anti Marokkaankrant, verre van dat zelfs. Weet nog dat de Telegraaf 2 maanden voor de landelijke verkiezingen opeens een pure Gutmensch-krant werd. Nog erger dan de wegkijkers van AD,NRC en VK. Ze kropen bijna bij de Marokkaantjes in de reet.
  Telegraaf is een onvervalst giftig krantje die zo ontzettend schijnheilig is dat de paus er nog een voorbeeld aan kan nemen. Na de verkiezingen weer lekker de boel opstoken en vlak voor de verkiezingen weer volop giftige propaganda berichtjes over die egoïstische stinkliberalen van VVD en D;66 plaatsen. Een door en door verrotte krant dat is de Telegraaf.
  Dus als het de Telegraaf uitkomt zijn ze net zo ellendig als de rest van de kranten.

 5. Joop55

  Telegraaf is de TROS onder de kranten, en tokkies houden nou eenmaal van volksvertier, in deze doelgroep zijn wiens politieke opvattingen nu eenmaal vaak op z’n PVV’s en daar smult de Telegraaf (welke tegenwoordig in handen is van Kabouter Plop) eenmaal van.

 6. Tijmen

  @Henkie

  Net zoals zure Henkie: ook echt een verrijking voor Nederland. Klagen en klagen, daar knapt een mens van op. Heerlijk nuttig voor de samenleving.

 7. StefanV

  Uiteraard is Willem Holleeder een uitermate geschikt persoon om andere mensen de maat te nemen… Kranten horen te schrijven over de realiteit in Nederland en al het nieuws dat daarmee samenhangt. De ruime oververtegenwoordiging van Marokkanen op de foute lijstjes moet worden besproken én aangepakt.

  De Telegraaf is hoofdzakelijk een VVD-krant, met een populistisch, volks sausje. De ware aard komt vlak voor de verkiezingen steevast naar boven. Dan zet De Telegraaf steevast alles op alles om VVD-concurrenten te beschadigen. Voorbeelden uit de afgelopen jaren zijn onder anderen Cohen, Roemer en Klaver.

 8. witte man

  Joop 55 jij moet eens leren kranten te lezen. Als er 1 krant is die anti PVV en anti FvD schrijft dan is het de Telegraaf. Je moet wel die achterlijke krant lezen voordat je je mening geeft. Reaguurder 12.24 slaat de spijker op zijn kop Joop.

 9. Mark de Leugenaar Rutten

  Als ik weleens memootjes waar aan ik geen herinnering heb kwijt wil doe ik altijd even belletje aan mijn goede vriend Willem.
  Ik hecht veel waarde aan zijn mening.

 10. Joop55

  @witte man

  Zal wel wezen omdat ze tegenwoordig zusterbedrijf zijn van NRC? dan zie ik nog goede hoop voor de Televaag.

  En noem jezelf beter boze witte man gezien je gedeelde opvatting met die andere tr*l van 12.24u. Nu jij weer,

 11. Tijmen

  @witte man

  Telegraaf anti PVV?

  Nee hoor. Telegraaf heeft vriendje Wierd Duk. Een zalige man die altijd boos is. En dan verlangen onderstreept door jou te vertellen dat je als Nederland standaard kwaad moet zijn op Links. Dat is makkelijk, want hij is daar zelf ook heel erg boos op. Waarom? Omdat dat moet, het is mode.

  Telegraaf verlangt naar boze Nederlanders, zodat Wierd Duk daar over kan schrijven. Want Wierd is verrukkelijk woest.

 12. witte man

  14.01 en 14.06 jullie moeten toch eens beter het nieuws van de Telegraaf gaan volgen hoor. Je bent uit de tijd. Telegraaf berichten doornemen en dan zo beetje de berichtgeving van voor de verkiezingen. Alleen maar anti PVV en pro VVD en D’66. Dat is toch de waarheid. Wel goed opletten.
  Trouwens ook voor de verkiezingen viel het mij op dat de Telegraaf zeer pro EU was. Tot na de verkiezingen dan draait deze krant 180 graden. Was het geval op gebied van veiligheid, politie, justitie, onderwijs, EU, werkgelegenheid. Alles was optima forma dankzij de grote roergangers Mark en Alex. ja ja ja Joop en Tijmen nu jullie weer.

 13. Henk

  Dankzij de eenzijdige berichtgeving in de jaren negentig konden de banken heerlijk hun gang gaan op de Zuidas.

 14. anoniem

  Vond het altijd vreemd dat de Telegraaf ooit weer toestemming kreeg te publiceren. Maar gezien het huidige politieke klimaat in ons land verbaast mij dat niet meer..

 15. johan

  Henkie
  Mon 30 Apr 2018 om 11:17

  rij een dag mee met de bus zou ik zeggen. Vind het niet zo gek dat veel chasuffeurs een negatief beeld hebben over die groep. Te vaak respectloos en vervelend gedrag

 16. anoniem

  @johan: respectloos gedrag van de chauffeurs? :-)

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.