‘De Telegraaf is geen anti-Marokkanenkrant’

John van den Heuvel herkent zich niet in de suggestie dat zijn krant De Telegraaf een anti-Marokkanenkrant zou zijn. Dat zegt hij in gesprek met Volkskrant Magazine. Topcrimineel Willem Holleeder heeft wel eens gezegd dat Van den Heuvel hypocriet is omdat hij van Marokkaanse afkomst is en werkt voor een krant ‘die het alleen maar over die kut-Marokkanen heeft’. “Dat doet me dan weer niks. Wat moet ik daarmee? De Telegraaf is geen anti-Marokkanenkrant“, zegt de crimejournalist.

De Telegraaf schrijft wel regelmatig over Marokkanenproblemen. “Het is een krant die terecht bezwaar maakt tegen het criminele gedrag van sommige Marokkanen, en dat doe ik ook.”

Van den Heuvel schrijft zelf veel over de ‘mocromaffia’. “Ik ben kritisch naar de Marokkaanse gemeenschap, omdat ze een hele generatie laten verzuipen en daar geen verantwoording voor nemen. Dus nee, daar voel ik dan weer helemáál niet door aangesproken.”

Overigens kent hij de Marokkaanse cultuur niet goed. “Ik heb niets met de islam, ik ben katholiek. Ik bid regelmatig – vooral in moeilijke situaties richt ik me tot God, gebiedt de eerlijkheid te zeggen. Dus de laatste tijd bid ik vaker.

Het Volkskrant-interview met John van den Heuvel kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen