Concurrentie kansloos: ‘Loyaliteit aan Kemna oneindig’

Producenten blijven ondanks alle schandalen massaal trouw aan Kemna Casting. De paar kleine concurrenten die er zijn hebben geen serieuze stijging in hun klantenbestand waargenomen. Dat hebben ze laten weten aan het AD. John Doornik van John Doornik Casting zegt zich erover te verbazen. “De telefoon staat roodgloeiend sinds het vertrek van Gosschalk… maar niet heus. Nee, er is niets veranderd. De loyaliteit bij producenten en artiesten naar Kemna is blijkbaar oneindig.

André Sjouerman van SjouerCasting hoopte dat er na de ontmaskering van Kemna een einde zou komen aan de ‘monopoliepositie’ van het bedrijf. Dat is niet gebeurd. “Sterker nog, iedereen gaat gewoon door met Kemna. Ik wil ondertussen wel eens weten waarom.

Kemna roept steeds dat acteurs vrij zijn om te gaan en staan waar ze willen, maar de werkelijkheid is volgens Sjouerman anders. “Het lijkt alsof ze eigendom van Kemna zijn. Die boeken ze soms ook voor een heel jaar en voor meerdere producties waardoor je opeens dezelfde acteurs voorbij ziet komen in meerdere series, die tegelijk worden uitgezonden.

Het zou veel beter zijn voor de Nederlandse cultuurindustrie als er meer dan één groot castingbureau is, zegt Sjouerman. Op die manier krijg je volgens hem een diverser acteerlandschap.

Susanne Groen van Groen Casting merkt íets meer animo. “Nou, twee à drie producenten hebben laten doorschemeren verder te kijken dan Kemna. Eén heeft contact met ons gezocht.

Het AD-artikel ‘Filmwereld blijft loyaal aan Kemna’, met daarin ook een reactie van Kemna, kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen