Concurrentie kansloos: ‘Loyaliteit aan Kemna oneindig’

Geplaatst op za 28 apr 2018 om 12:30

Producenten blijven ondanks alle schandalen massaal trouw aan Kemna Casting. De paar kleine concurrenten die er zijn hebben geen serieuze stijging in hun klantenbestand waargenomen. Dat hebben ze laten weten aan het AD. John Doornik van John Doornik Casting zegt zich erover te verbazen. “De telefoon staat roodgloeiend sinds het vertrek van Gosschalk… maar niet heus. Nee, er is niets veranderd. De loyaliteit bij producenten en artiesten naar Kemna is blijkbaar oneindig.

André Sjouerman van SjouerCasting hoopte dat er na de ontmaskering van Kemna een einde zou komen aan de ‘monopoliepositie’ van het bedrijf. Dat is niet gebeurd. “Sterker nog, iedereen gaat gewoon door met Kemna. Ik wil ondertussen wel eens weten waarom.

Kemna roept steeds dat acteurs vrij zijn om te gaan en staan waar ze willen, maar de werkelijkheid is volgens Sjouerman anders. “Het lijkt alsof ze eigendom van Kemna zijn. Die boeken ze soms ook voor een heel jaar en voor meerdere producties waardoor je opeens dezelfde acteurs voorbij ziet komen in meerdere series, die tegelijk worden uitgezonden.

Het zou veel beter zijn voor de Nederlandse cultuurindustrie als er meer dan één groot castingbureau is, zegt Sjouerman. Op die manier krijg je volgens hem een diverser acteerlandschap.

Susanne Groen van Groen Casting merkt íets meer animo. “Nou, twee à drie producenten hebben laten doorschemeren verder te kijken dan Kemna. Eén heeft contact met ons gezocht.

Het AD-artikel ‘Filmwereld blijft loyaal aan Kemna’, met daarin ook een reactie van Kemna, kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS
10 Reacties op “Concurrentie kansloos: ‘Loyaliteit aan Kemna oneindig’”


 1. Rick

  Sja als je toch al aan de leuter van Job of Houdijn hebt gezeten is het zonde om daarna naar een ander bureau over te stappen

 2. lamberto

  Wat heeft mr. Bean een kale kop gekregen…

 3. Joke

  Blijkbaar goed bedrijf Kemna. Ondanks de misdragingen van 1 ex directeur. Zelfs hufters al van erven dorens krijgen een goed bedrijf dat hun werk goed doet niet klein. Erg hoopgevend.

 4. Steven

  Je verpest al maanden et forum hier met je niet heel intelligente mening

 5. Otto Groeneveld

  Een ieder die nog samenwerkt met deze schoften moet worden geboycot. Echt zo simpel is het. Het gaat gewoon door.

 6. Annoniemus

  Kun je nagaan wat een zooitje het overal is , de ene hand wast de andere ! #incestbende

 7. Pieter

  Kemna is een ranzig bedrijf waar je je kinderen voor moet waarschuwen. Verre van blijven dus.

 8. `Flits Bom

  Welke acteurs waren eigenlijk favoriet van Job?
  En zouden deze zich dan “beschikbaar” hebben gesteld?

 9. `Flits Bom

  Er moeten non-talenten zijn die veel opdrachten kregen door de “deal”..

 10. Karel

  Heel simpel alle programma en film makers die gebruik maken van Kemma publiceren,want er zitten namelijk nogal wat hypocrieten bij die graag met hun valse moralistische vingertje mogen wijzen naar anderen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.