Carlo Boszhard stapt niet over naar SBS 6

Carlo Boszhard wordt geen onderdeel van een eventuele sterreninvasie naar het SBS 6 van John de Mol. Hij blijft trouw aan de commercieel marktleider RTL 4. Dat heeft de presentator gezegd in Keur in de Middag op NH Radio. Boszhard zou na een overstap naar SBS 6 herenigd kunnen worden met zijn aldaar werkende tv-vriendin Irene Moors, maar dat zit er dus niet in. “Nee, ik zit bij RTL. Irene is bij SBS, ja. Dat iedereen nu overstapt? Denk ik niet. Heb jij die mensen gesproken dan?

Is het echt uitgesloten dat hij voor het geld van John de Mol gaat? “Ik heb het gewoon heel erg naar mijn zin bij RTL 4. Als RTL wil dat ik blijf, dan blijf ik bij RTL. Er is altijd een tijd dat het medialandschap wordt opgeschud. Dan gaat die daarheen en die daar, maar ik ben al mijn hele leven bij RTL. Ik heb het er heel erg naar mijn zin. Ze zijn heel goed voor mij en ik heb het er echt naar mijn zin.”

Bovendien zijn de kijkcijfers bij RTL beter, aldus Boszhard. “Ja, natuurlijk.”

Toch zit RTL de laatste jaren wel in de hoek waar de klappen vallen. “Er is met de media een soort van zucht naar onrust. Iedereen is zomaar een het lullen en praten dat het heel slecht gaat. We moeten ons concentreren – vooral RTL ook – om de mensen aan het toestel te houden. Daar gaat het om. En ook online kijken hoe je het uitbouwt.”

Ik heb een beetje het gevoel dat we te veel roepen dat niemand meer kijkt en het slecht gaat. Je moet wel zorgen dat de mensen het terug kunnen kijken, want het heeft geen zin om alléén nog maar te kijken naar Stichting KijkOnderzoek.”

RTL 4 hoopt het tij te keren door Humberto Tan te vervangen door Twan Huys. “Hij gaat de kans krijgen om het te doen. Hij gaat een grote stap maken en we gaan kijken hoe het gaat. Dan moeten we ook niet gelijk na aflevering één al met een bijl gaan staan natuurlijk.”

Foto: BNNVARA

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen