Boomsma negen jaar na homoschorsing terug bij EO

Geplaatst op do 26 apr 2018 om 9:00

Arie Boomsma keert negen jaar na zijn rumoerige vertrek bij de EO weer terug bij de omroep. Ze zijn aan het praten over een nieuwe tv-samenwerking. Dat zei de presentator woensdagavond in RTL Late Night. EO-baas Arjan Lock besloot Arie in 2009 te schorsen toen hij schaars gekleed op de cover van het homoblad l’Homo verscheen. Langzaam is er een wat lossere moraal ontstaan bij de EO. Zo werd in 2016 al duidelijk dat Lock zelf een jaar lang schaars gekleed bij zijn minnares verscheen.

Nu kunnen Boomsma en Lock weer door een deur. “Ja, dat is wel echt heel spannend. We zijn inderdaad weer met elkaar in gesprek om programma’s te gaan maken. In de beeldvorming denken mensen dat ik ben weggegaan met ruzie, maar dat is dus niet zo.”

Wat zijn de plannen? “We zijn nu voor het eerst in tien jaar weer in gesprek om daar iets te gaan doen. Er is nog niet een concreet format, maar het is wel zo dat we allebei bepaalde thema’s belangrijk vinden. Ik zou het fantastisch vinden als we met deze thema’s daar iets konden doen, omdat je voelt dat daar nog heel veel winst te behalen is. Dan heb ik het niet alleen over het christelijk geloof, maar ook over de islam en de jeugdcultuur.”

De homoschorsing is vergeten en vergeven, aldus Boomsma. “Ik had destijds al heel lang de behoefte om programma’s over de spanning tussen het geloof en homoseksualiteit te maken. Dat lukte daar toen niet. Toen vroegen ze bij de LINDA. of ik als heteroman wilde meewerken aan dit blad, dus ik dacht: dit is mijn kans. Want dan ga je foto’s maken en komt er tekst bij. Daarin kan ik uitleggen dat ik in een god geloof die geen onderscheid maakt tussen mensen, maar ze allemaal hetzelfde ziet of ze nou homo, hetero of transgender zijn. Dat vond ik een belangrijk signaal.”

Die schorsing was wel mijn eigen schuld, want ik had het zonder overleg gedaan. Gek genoeg: het leek of het een grote ruzie was met de EO, maar we hebben altijd contact gehouden. Ik ben weggegaan omdat het programma erna werd teruggetrokken, dus toen dacht ik: dan kan ik niet blijven. Toen ben ik naar de KRO gegaan.

De afgelopen jaren was Boomsma werkzaam voor Net5, omdat hij bij de NPO naar eigen zeggen zijn commerciële ei niet kwijt kon. Al zijn programma’s op Net5 zijn geflopt.

Het interview met Arie Boomsma bij RTL Late Night kunt u hier bekijken. Dinsdag kwam Boomsma op Instagram ‘toevallig’ al met een lofzang op de EO.

Foto: RTL
22 Reacties op “Boomsma negen jaar na homoschorsing terug bij EO”


 1. John Ewbank

  Geyl!

 2. Pim

  Kitchen Impossible was geen flop toen het door Arie werd gepresenteerd. Pas bij seizoen 2 met Nicolette van Dam keek er niemand.

 3. Mark de Leugenaar Rutten

  Arie is mijn vriend.

 4. WtM

  arie en EO ?
  past precies bij elkaar,[ soft en simpel ]
  waaien met alle winden mee,
  hebben zelf geen principes meer,

  en dan die tatoeage ,geen gezicht bij zo”n mietje,

 5. Robert

  Als alles flopt moet je toch wat, dan maar terug naar de NPO.
  Blijft toch het makkelijkste geld verdienen.
  Zal wel weer een flut programma worden met een religieus tintje eraan.
  Wat een glibber is dat die Arie.

 6. Asterix

  Mislukt en nu met hangende pootjes naar de EO. Wat een pannenkoek

 7. Johan van der Biezen

  Ach jeetje! Arie zal wel gedacht hebben “beter EO dan helemaal niet meer op tv”
  Voor geld in het laatje gooi je gewoon je eigen trots overboord? Hij wel dus.

 8. Michael

  Omroephopper/omroepflopper Boomsma is nog steeds niet door en bij iedereen uitgekakt.
  Ongelooflijk.

 9. blinde Mol

  En God zag dat het goed was.

 10. SOLANGE

  Arie Boomsma de Tv Dominee zum kotzen

 11. Anonymouse

  Kan Arie weer van mijn belastinggeld moreel uit de hoogte gaan doen, en iedereen diversiteit gaan opdringen

 12. Idioterie

  Arie is een lulletje vinden wij in Apeldoorn

 13. geen stem

  Ik dacht dat hij homo was

 14. anoniem

  God = veel geld verdienen.. :-)

 15. aammehoela

  Gaat de EO leden kosten.

 16. Annoniemus

  Zedenprediker Arie is weer thuis !

 17. Henk

  Geen nieuwe gezichten bij de EO?

 18. Japie

  Arie heeft inmiddels zeker geleerd om over water te lopen?

 19. Harry

  Jezis zat ook graag aan zn kruis

 20. joop

  Je mag geen homo zijn of een homo karakter spelen bij de EO, maar je mag als directeur van de EO wel je vrouw belazeren en vreemd gaan met een ander. Gaat het niet eens tijd worden dat zenders zoals de EO opsodemietert uit het bestel?

 21. BRAAK

  Arjan Lock, is dat niet die vervelende koffiedrinkende grafprediker. De man die ooit de wens uitte God te willen reflecteren?

 22. BRAAK

  Arie de getatoueerde boomaap.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.