Programmaleider FunX nieuwe baas noodlijdend 3FM

Sharid Alles (37), programmaleider van de jongerenzender NPO FunX, begint op 1 juli als de nieuwe zendermanager van het noodlijdende NPO 3FM. Dat heeft de publieke omroep laten weten. NPO Radio-directeur Jurre Bosman is blij. “Sharid is een allround radiomaker. Als programmaleider heeft ze een grote bijdrage geleverd aan het huidige succes van FunX. Zo heeft ze veel nieuw talent bij de zender binnengehaald en het FunX Verkiezingsdebat georganiseerd“, zo laat hij weten.

Bosman is ’trots en verheugd dat ze haar vakkennis en inspirerende visie als manager en maker nu gaat inzetten voor NPO 3FM. “Ik heb er alle vertrouwen in dat Sharid samen met het team 3FM daar zal brengen waar de zender hoort: in het hart van ons publiek.

Sharid Alles is ook enthousiast. “Ik heb jarenlang programma’s gemaakt bij 3FM en de liefde voor de zender en de doelgroep is nooit overgegaan. Ik voel me vereerd dat ik na drie prachtige jaren bij FunX vanaf 1 juli NPO 3FM de volgende fase in mag leiden.”

NPO 3FM heeft alles wat een goed radiomerk moet hebben: een kloppend muziekhart, zeer getalenteerde dj’s, geweldige eigen evenementen als de 3FM Awards en 3FM Serious Request en een groot online-platform. Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan!

Diederik van Zessen is op dit moment waarnemend zendermanager van NPO 3FM. Hij zal tot de komst van Sharid Alles de leiding houden over de zender. Na deze datum blijft hij als music director nauw betrokken bij de ontwikkeling van NPO 3FM en zal hij de muzikale koers verder uitstippelen.

De Telegraaf meldde vorige week dat Michiel Veenstra de nieuwe baas van 3FM zou worden, maar dat blijkt nu dus niet te kloppen.

Foto: NPO

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen