Programmaleider FunX nieuwe baas noodlijdend 3FM

Geplaatst op ma 09 apr 2018 om 12:01

Sharid Alles (37), programmaleider van de jongerenzender NPO FunX, begint op 1 juli als de nieuwe zendermanager van het noodlijdende NPO 3FM. Dat heeft de publieke omroep laten weten. NPO Radio-directeur Jurre Bosman is blij. “Sharid is een allround radiomaker. Als programmaleider heeft ze een grote bijdrage geleverd aan het huidige succes van FunX. Zo heeft ze veel nieuw talent bij de zender binnengehaald en het FunX Verkiezingsdebat georganiseerd“, zo laat hij weten.

Bosman is ‘trots en verheugd dat ze haar vakkennis en inspirerende visie als manager en maker nu gaat inzetten voor NPO 3FM. “Ik heb er alle vertrouwen in dat Sharid samen met het team 3FM daar zal brengen waar de zender hoort: in het hart van ons publiek.

Sharid Alles is ook enthousiast. “Ik heb jarenlang programma’s gemaakt bij 3FM en de liefde voor de zender en de doelgroep is nooit overgegaan. Ik voel me vereerd dat ik na drie prachtige jaren bij FunX vanaf 1 juli NPO 3FM de volgende fase in mag leiden.”

NPO 3FM heeft alles wat een goed radiomerk moet hebben: een kloppend muziekhart, zeer getalenteerde dj’s, geweldige eigen evenementen als de 3FM Awards en 3FM Serious Request en een groot online-platform. Ik heb heel veel zin om aan de slag te gaan!

Diederik van Zessen is op dit moment waarnemend zendermanager van NPO 3FM. Hij zal tot de komst van Sharid Alles de leiding houden over de zender. Na deze datum blijft hij als music director nauw betrokken bij de ontwikkeling van NPO 3FM en zal hij de muzikale koers verder uitstippelen.

De Telegraaf meldde vorige week dat Michiel Veenstra de nieuwe baas van 3FM zou worden, maar dat blijkt nu dus niet te kloppen.

Foto: NPO
33 Reacties op “Programmaleider FunX nieuwe baas noodlijdend 3FM”


 1. Opiniemaker

  Nu zijn de 2 baaldagen van Domien opeens duidelijk. Goede keuze trouwens. Vakvrouw.

 2. Ron

  Wat.Een.Slechte.Keuze…Deceptie. Nou, weten we gelijk welke kant ze op gaan, in ieder geval niet de goede. FunX landelijk….bye 3 FM alternative….

 3. Thijs van Zandt

  Haahahahahhaahhhaha allemaal vrijdag met het kontje de lucht in. Wat een afgang zeg. Funx het station voor de allochtone jeugd. Denk niet dat er buiten de 4 grote steden wordt geluisterd naar radio3.

 4. Peter

  FRANK DANE GAAT OCHTENDSHOW DOEN OP538, heeft ie niet verteld

 5. Appelsap

  Dit past prima in het politiek weldenkende Amsterdams/Hilversumse welvaartszieke denken van gekleurde radio en tv zo te zien

 6. Cocky de Kok

  Uitstekende keus. Sterke vrouw, daadkrachtig, komt goed

 7. John v/d Heuvel

  Dit zou Michiel Veenstra toch gaan doen?

 8. Ookdatnog

  Veel reggae en soul jeeeh rastafari..😎

 9. Groenig

  Please geen tweede FunX van maken.

 10. dynamische dennis

  Goede keus.

 11. Stefan

  De baas van een urban-zender naar 3FM halen, klinkt mij niet in de oren als een verstandige keuze. En de huidige zendermanager aanhouden als “music director” is een nog veel slechtere keuze.

  Mevrouw Alles zegt dat 3FM een kloppend muziekhart heeft. Dat waag ik ernstig te betwijfelen. Veel te vaak loopt 3FM achter de feiten aan wat nieuwe muziek betreft. Sommige muziek krijgt bizar veel aandacht en wordt kapot gehypet, veel andere muziek wordt volkomen genegeerd.

 12. Ron

  @Stefan: helemaal mee eens. Het FunX concept gaat dus landelijk, ander haal je haar niet naar 3 FM. Gemiste kans om van 3 FM nu eens een echte alternatieve zender te maken.

 13. Alles is niet Alles

  Moderne vrouw. Ze heette tot niet heel lang geleden Sharid Uppelschoten.

  En heeft nu de naam van haar man aangenomen met wie ze getrouwd is. Bijzonder anno 2018.

 14. Floddero Flunk

  Het begin van het einde van radio 3. Muziek draaien ze niet, wat je daar (en op driekwart van de grote zenders) is kots. En een eventuele funx benadering zal het alleen maar erger maken.

  *zet weer lekker Spotify op. Radio? Muuhahahaha

 15. Bart

  Toch geen alternatieve pop/rock zender. Alweer een gemiste kans. De zoveelste!

 16. Stefan

  3FM hoort geen alternatieve pop/rock-zender te zijn, zoals sommigen hier bepleiten. 3FM moet muzikaal divers programmeren én moet gaan voor kwaliteit. Dat doet 3FM niet. Men loopt achter de feiten aan en blijft maandenlang dezelfde nummers draaien. Veel te veel muziek wordt genegeerd, veel te veel crap wordt gepromoot.

 17. tammer

  Iedereen in Nederland luistert tegenwoordig naar Nederlandstalige urban. Zo wie zo een raadsel waarom de Nederlandse overheid elk jaar honderden miljoenen in Engelstalige muziek pompt.
  Hopelijk maakt Alles die anglofiele zwijnenstal schoon.

 18. pleb

  Oh daar hebben we tammer/magistraler/riaziop weer met z’n anti-blanke klikdiarree

 19. Rodrigo

  tammer, spreek voor je zelf aub

  70 procent van de Nederlandse bevolking moet niets van die urbantroep hebben, en die overige 30 procent zijn tieners die geen muzieksmaak hebben!

 20. dynamische dennis

  Ik dacht dat jouw soort juist vаn de urban was.

 21. OMG

  Gewoon de stekker er uit. Jongeren luisteren geen radio.

 22. Rodrigo

  dat heb je dan mis dennis

 23. Stefan

  @pleb: Niet serieus te nemen, die riazop. Heb wat onderzoek gedaan en kan je verzekeren dat het gaat om een kalende (blanke) veertiger uit Roosendaal. Iemand die er niet voor terugdeinst om onder tientallen gebruikersnamen zijn spam over internet te verspreiden; niks is hem te min.

  On-topic: het is juist de toename van crapmuziek waardoor 3FM zo onluisterbaar is geworden. Ik krijg overdag vaak Radio 2 mee tegenwoordig. Het valt op hoe veel jongere luisteraars die zender trekt; jonger dan de eigenlijke doelgroep.

 24. Stefan

  @OMG: Als jongeren geen radio luisteren, hoe komt 538 dan aan zulke goede luistercijfers?

 25. Bart

  @Stefan Ja dat bedoelde ik ook. 3FM moet niet ook nog eens keer de zoveelste hitzender willen zijn. Het moet ook niet meer de FunX kant op gaan. Met pop/rock bedoelde ik meer de kant op van Studio Brussel. Daar ook de juiste mensen en dj’s voor aantrekken. Het moet gaan om de muziek maar het moet ook niet op Radio 2 gaan lijken.

  Radio 2 is op dit moment de beste zender.

 26. OMG

  @Stefan

  Check de doelgroepcijfers eens, de voornaamste doelgroep van 538 is namelijk 30+

  SLAM! heeft zich jaren specifiek op jongeren gericht, slechts 2% marktaandeel, zegt genoeg ;)

 27. Inside_Hillywood

  Oh fijn nu krijgen we nog meer van die kut hip-hop, die ik al sinds jaren 90.

  Maar goed ik werk met streamers en youtubers, de grootste grap is, deze hebben heel weinig met hiphop. Beetje lil pump en the future, meer niet. 90% van de muziek die zij onstream draaien is 80s, of wat nu zelfs ook begint te komen is NIEUWE 80s muziek…. De kids van nu zijn gewoon nieuwe electro-pop aan het maken ala depeche mode etc.

  Puntje bij het paaltje… Te lang gewacht, de NPO loopt weer/alsnog achter…

 28. M. Zwartjes

  Bart 15.50 daar noem je wat op zeg. Studio Brussel is waarschijnlijk het beste radiostation ter wereld daar zal geen Nederlandse zender of programmakers ooit in de buurt komen. En wordt het een imitaite Studio Brussel dan sta je ook oor lul.

 29. Kaaskijker

  Ik hoop dat ze begrijpen dat ik 3FM luister en niet FunX, anders had ik die radiozender op staan.

 30. Ed

  Ze kunnen beter Radio 5 op de zender van Radio 3 zetten en 3 alleen online.

 31. Karel

  De nieuwe slogan van de NPO: ‘Diversiteit boven kwaliteit’. Voordeel van de NPO is dat ze naar een bepaald moment gewoon kunnen zeggen dat het niet om de luistercijfers gaat. Dan kun je niet meer falen. Tijd voor een opvolger van shula rijzman..

 32. Ronald

  Wauw … spannende klus. Ben benieuwd wat Alles ervan gaat maken.
  Een ding heeft ze mee. Er wordt al zo veel gezeken over deze zender. Erger dan nu kan het niet worden

 33. Annoniemus

  Weer één met een kleurtje , het houd maar niet op !

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.