BNNVARA wil graag series maken voor Netflix

BNNVARA is momenteel druk met de oprichting van een eigen intern productiehuis onder leiding van directeur Robert Kievit. Vanuit die hoedanigheid is er weleens aan gedacht dat het goed zou zijn om ook te leveren aan externe partijen als Netflix. Dat bevestigt de omroep vandaag in De Telegraaf. Het is vooralsnog toekomstmuziek. “Produceren in opdracht van partijen zoals Amazon en Netflix is mediawettelijk nu niet mogelijk en daar is dus ook geen sprake van“, aldus een zegsman.

Wel wil BNNVARA dit soort samenwerkingen nadrukkelijk gaan opzoeken. “Wel staat BnnVara open voor samenwerking met partijen zoals Netflix of andere on-demandplatforms, daar waar dat mediawettelijk gezien mogelijk is.”

Net als bijvoorbeeld RTL en de VPRO wil BNNVARA veel meer zélf gaan produceren in plaats van uitbesteden aan externe producenten. “Nu is er een grote afhankelijkheid van producenten en BNNVARA wil meer in huis gaan maken in de vorm van coproducties en eigen producties.

Volgens De Telegraaf hebben medewerkers van BNNVARA intern hun boosheid geuit over de ambitie om voor derden als Netflix te gaan produceren.

De krant kreeg een protestmail onder ogen waarin staat: “Netflix is de grote concurrent van de publieke omroep. Waarom we die aan content gaan helpen is onduidelijk, of het moet uit winstbejag zijn.

Het Telegraaf-artikel ‘BnnVara wil serie op Netflix’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: Wessel de Groot, BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen