Angela de Jong: ‘Ook Humberto mogelijk naar SBS’

Angela de Jongs lijst van sterren die mogelijk overstappen van RTL naar SBS wordt steeds langer. Na Linda de Mol, Gordon, Wendy van Dijk en Chantal Janzen heeft ze het nu ook over Humberto Tan. Dat was dinsdag te zien in het WNL-programma Goedemorgen Nederland. Tan heeft met ingang van juli geen programma meer nu hij bij RTL Late Night plaats moet maken voor Twan Huys. “Dat is ook zo’n naam die ik niet uitsluit. Hij is niet zo gelukkig bij RTL en heeft in juli niets meer.”

Zonder programma is er ook geen binding met RTL, aldus De Jong. “Zijn contract loopt af, zijn grote vriend Erland Galjaard is weg bij RTL en gaat ook geheid naar SBS, én John wil iets met nieuws en er wordt gefluisterd over een late night talkshow op de late avond. Tegelijkertijd heeft RTL 7 nu ook een plekje met sport.”

De eerste naam waarvan de overstap bekend wordt is Linda de Mol, verwacht ze. “Linda heeft een contract wat ieder jaar opnieuw verlengd wordt en dat doet ze bewust zo, dus die kan heel snel over. Ik zie Linda wel gaan met Oh Wat Een Jaar en vooral Miljoenenjacht. Linda de Mol heeft met Oh Wat Een Jaar heel veel succes op zaterdagavond en dat is heel knap, want het is echt een programma waar je als gezin voor gaat zitten en op dat moment de televisie voor aanzet. Dat is wat je wil als televisiebaas op dit moment.

De grootste aderlating voor RTL zou een vertrek van The Voice zijn. “Als je The Voice neemt: daar ligt heel duidelijk het eerste recht bij RTL. Maar er zijn altijd wel wat dingen verzinnen waarmee je het een zender onmogelijk maakt om een nieuw seizoen te kopen. Ik denk dat The Voice uitgerekend een programma is waarbij de 2 miljoen kijkers gewoon meeverhuizen naar SBS, want die willen gewoon die talentenjacht zien.”

Maar is al dat wegkopen wel handig? “Ik denk dat hij wel geleerd heeft van 2005, dus dat hij er iets voorzichtiger mee om gaat. Ik denk ook dat het minder kleeft aan een Linda de Mol, omdat iedereen zal begrijpen dat zij met haar broer meegaat. Hetzelfde als dat Johnny met zijn vader meegaat.”

Waar hij ook op moet letten: de oorlog is aan tussen RTL en SBS. Hij moet niet heel RTL overhevelen naar SBS, want RTL was de afgelopen periode ook niet zo’n succes. Heel veel mensen klaagden over het gegeven dat ze daar te veel dezelfde gezichten zagen. Om zijn programmering een succes te maken, heeft hij een paar knallers nodig, zoals The Voice en de Postcode Loterij. Maar hij heeft ook nieuwe programma’s en nieuwe gezichten nodig.”

Foto: Omroep WNL

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen