Luuk Ikink speculeert over potentiële opvolgers Ekdom

De overstap van Gerard Ekdom van marktleider NPO Radio 2 naar het veel kleinere Radio 10 van mediamiljardair John de Mol houdt ook Luuk Ikink bezig. Hij vraagt zich vooral af wie nu de ochtendshow gaat doen op 2. Dat laat hij weten op Twitter. Radiokenner Ikink ziet meerdere mogelijkheden. “Ochtendshow-gegadigden binnen huidige NPO Radio 2 (volgens mij): Annemieke SchollaerdtFrank van ’t Hof en Paul RabberingTimur Perlin (als ie wil) en Ruud de Wild.

De Wild, nu op de middag van NPO Radio 2, zou samen met sidekick en Boulevard-voice-over Jeroen Kijk in de Vegte naar de ochtend kunnen verhuizen, denkt Ikink. “En bij 3FM zit natuurlijk nog Michiel Veenstra die het ook zou kunnen.

En Rob Stenders dan? “Ja maar weet niet of die er zin in heeft. Zit wel erg lekker nu met z’n Bonanza. Moet ie weer vroeg uit bed enzo.

Ikink vindt het spannend. “Benieuwd of ze het intern oplossen of iemand van buiten gaan zoeken.”

Denkt Ikink eigenlijk dat Ekdom is binnengehaald om in 2019 Edwin Evers op te gaan volgen bij Radio 538? “Denk het niet, Radio 10 past veel beter bij Ekdom en Frank Dane gaat 538 doen (99,99% zeker). En Radio 10 doet het goed hoor, zesde zender van Nederland en enorm in de lift.

Het is al met al maar wat, aldus Ikink. “En weer een flinke transfer. Deze zat al maanden in de pijplijn, maar toch interessant als het dan out in the open is: Ekdom naar Radio 10. Hij gaat daar de ochtendshow maken en vervangt dus Lex Gaarthuis.

Foto: RTL

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen