VI-trio wil bij Veronica niet analyseren ‘met B-sterren’

Als Veronica de Champions League in huis houdt, weigeren de nieuwe Veronica-sterren Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp te gaan analyseren ‘met B-sterren’. Dat heeft Derksen vrijdagavond gezegd in Voetbal Inside op RTL 7. Het VI-trio stapt na de zomer over van RTL 7 naar Veronica. Ze hebben al meerdere keren felle kritiek geuit op de manier waarop het voetbal wordt geanalyseerd op Veronica. Daar zitten sinds een tijdje ook meepratende BN’ers aan tafel.

De mannen van VI willen níet met types als Sander Lantinga gaan analyseren. “Dat doe ik niet. Ik vind John de Mol een prima kerel, ik heb altijd graag voor John de Mol een keer willen werken, maar één ding ziet hij helemaal verkeerd: als er over voetbal gepraat wordt, dan moet er met mensen worden gepraat die recht van spreken hebben met een staat van dienst. En niet met zangers, cabaretiers of politici. Dat is kut, dat slaat nergens op“, aldus Derksen.

Er werd in de vrijdagse Voetbal Inside kort stilgestaan bij hun overstap naar Veronica. René van der Gijp: “Op het eind is de manier waarop het gegaan is best wel vervelend, omdat het gewoon veel te lang heeft geduurd. Dat kwam natuurlijk omdat er hier ook best wel veel aan de hand was. Erland nam op een gegeven moment uitslag, toen werd het weer uitgesteld omdat ik hier met een witte pruik op ging zitten, toen werd het weer uitgesteld om dit en om dat, maar uiteindelijk: als wij er gewoon binnen een maand of twee met die mensen uitgekomen waren, dan was er niets aan de hand geweest.”

Johan Derksen: “Het is natuurlijk gek. We kwamen er niet uit met die mensen, de naam ‘De Mol’ viel en plotseling hadden we een blanco cheque.”

René van der Gijp: “Ja, toen kon hij ineens 24 programma’s inclusief het weer gaan presenteren.”

Johan Derksen: “Ik heb hier 21 jaar gezeten en ik heb niets te klagen over RTL als werkgever. Het is hier prima.

Wilfred Genee: “Ik heb hier ook 15 jaar met veel plezier gewerkt. Het is dus mixed feelings.”

Johan Derksen: “De enige emotionele binding die ik met RTL had, was het directeurtje (Marco Louwerens, die ook overstapt naar Talpa, red.). De rest van de mensen in deze televisiefabriek zeggen me niet zo veel, maar het directeurtje ligt me aan het hart. Hij was eerder bij Talpa dan wij, ha ha.

Wilfred Genee: “Hij zat ook heel lang bij de club.”

René van der Gijp: “Hij is er vanmiddag door de ME uitgezet. Hij is door zo’n blauwe bus naar buiten gebracht, ha ha.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen