Jan de Hoop wil in oktober 2019 weg bij RTL 4

Jan de Hoop wil in oktober 2019 stoppen als presentator van het RTL Ontbijtnieuws op RTL 4. Dat zegt de presentator in het programma Van Gelder Vip Vervoer van Jochem van Gelder op Omroep Gelderland. De Hoop wil genieten van de rust in zijn tuin, zo lang daar nog geen vliegtuigen overheen vliegen, al is hij er nog niet helemáál over uit. “Ik ben dan 65 jaar en presenteer precies dertig jaar het Ontbijtnieuws. Maar misschien als RTL het ziet zitten, blijf ik ook nog wel even doorgaan.”

Helemaal stoppen met werken wil De Hoop in elk geval niet. “Het lijkt me in ieder geval leuk om daarna nog wat kleinere klussen erbij te doen.

De Hoop wijdt in de Van Gelder-show, vanmiddag om 17.20 uur op Omroep Gelderland, ook uitgebreid uit over zijn dagritme. Zo staat hij elke dag om half vijf op, al wil hij daar niet over mokken. “Ik doe dat al 28 jaar, maar het went nooit.

Hij komt dan om 5.15 uur aan op zijn werk. “Dan zijn mijn collega’s al een tijd bezig. Ik lees de teksten die gemaakt zijn en pas ze wat aan. Om 6.00 ga ik de schmink in. Dat kost zo’n 10 minuten.”

Daarna lees ik mijn teksten nog een keer door en zing ik hardop mee met Willeke Alberti of Ronnie Ruysdael om mijn stem te smeren. Het is een vast ritueel.”

Foto: RTL, William Rutten

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen