Van klapvee tot model: meisje in publiek Jinek gescout

Geplaatst op Mon 19 Mar 2018 om 9:00

De 16-jarige Merlijne Schorren zat op 9 januari nietsvermoedend in het publiek van de talkshow van Eva Jinek om haar vader, die was uitgenodigd om te praten over de gaswinningen in Groningen, te steunen. De dag na de uitzending kreeg de redactie van de KRO-NCRV-show een mail van modellenbureau Ulla Models. “Gisteravond zat er bij jullie in het publiek een prachtig meisje (we hebben screenshots). Is er een mogelijkheid om op wat voor manier dan ook in contact gebracht te worden?

Het meisje trok direct de aandacht van Ulla Models-eigenaar Claudio Minnai toen hij naar Jinek zat te kijken. Zijn ‘booker’ Chell Marcus legt uit: “Meestal scouten we nieuwe modellen op straat of via social media. Maar toevallig keek de eigenaar van Ulla Models, Claudio Minnai, die avond naar Jinek. Daar zag hij Merlijne in het publiek zitten en hij maakte meteen foto’s van het scherm.

Uiteindelijk benaderde Marcus haar vader. “Ik zei tegen hem: dit is misschien een beetje raar, maar we hebben je dochter gespot op televisie. Zouden jullie misschien duidelijke foto’s op kunnen sturen?

Voor Merlijne was het ook een hele verrassing. “Mijn vader was gewoon aan het werk en belde me: ik heb een mailtje van Jinek voor jou. Ik heb de hele dag zitten nadenken wat het kon zijn, maar dit was nooit in me opgekomen!

Inmiddels lijkt het erop dat Merlijne een aanstormend modellentalent is. Het hele verhaal, dat vandaag is opgepikt door De Telegraaf, kunt u lezen op de Jinek-site. Bewegende beelden van de jongedame ziet u hier.

Foto: KRO-NCRV
13 Reacties op “Van klapvee tot model: meisje in publiek Jinek gescout”


 1. Geert

  Waarom wordt publiek op tv klapvee genoemd? Idioot gewoon.

 2. Mink Vaillant

  Leuk man.

 3. op naar maandagavond..20.30 ...RTL7

  voor geert ;
  bij jinek mag je geen mening hebben,
  alleen maar klappen,
  sommige mensen vinden t leuk om daar te zitten,
  mooi toch ??
  en….ze zijn van de straat,
  altijd weer leuk dat veel bloedmooie meiden van t platteland komen,
  en nu maar afwachten of deze dame hier op zit te wachten?

 4. jasper

  Begrijp ik niet, meisje heeft een lelijk, chagrijnig gezicht.
  Zo mooi is ze niet.

 5. KingetjeAlert

  Iedere vrouw naast Annemarie van Gaal is leuk.

 6. Papegaaitje leef je nog

  Jasper heeft geen smaak. Het is echt een prachtig meisje.

 7. jaidd

  Geert
  Mon 19 Mar 2018 om 9:39
  Waarom wordt publiek op tv klapvee genoemd? Idioot gewoon.

  Uh omdat ze op commando klappen.

 8. Geert

  Dat is toch gewoon een avondje uit, ik vind het woord vee zo gek. Je bent bij een liveuitzending van een tv programma, daar is ook applaus een onderdeel van de show, nou en? Zo negatief mensen, klapvee, een ouderwets woord. Gewoon, onderdeel van een show zijn.

 9. Geert

  mensen gaan om 8 uur beginnen en gaan om 16.00 uur weer weg van hun werk, werkvee dus?

 10. Johan

  @Jasper en ijj dan, jij bent God’s gift to women?

 11. Willem

  @Geert: De gelijknamige song van De Heideroosjes legt het netjes uit ;-)

 12. Marjon

  Annemarie met haar varkenskop! Hahah!!

 13. Henk

  Menig Unoxmeisje doet de harten sneller kloppen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.