Van klapvee tot model: meisje in publiek Jinek gescout

De 16-jarige Merlijne Schorren zat op 9 januari nietsvermoedend in het publiek van de talkshow van Eva Jinek om haar vader, die was uitgenodigd om te praten over de gaswinningen in Groningen, te steunen. De dag na de uitzending kreeg de redactie van de KRO-NCRV-show een mail van modellenbureau Ulla Models. “Gisteravond zat er bij jullie in het publiek een prachtig meisje (we hebben screenshots). Is er een mogelijkheid om op wat voor manier dan ook in contact gebracht te worden?

Het meisje trok direct de aandacht van Ulla Models-eigenaar Claudio Minnai toen hij naar Jinek zat te kijken. Zijn ‘booker’ Chell Marcus legt uit: “Meestal scouten we nieuwe modellen op straat of via social media. Maar toevallig keek de eigenaar van Ulla Models, Claudio Minnai, die avond naar Jinek. Daar zag hij Merlijne in het publiek zitten en hij maakte meteen foto’s van het scherm.

Uiteindelijk benaderde Marcus haar vader. “Ik zei tegen hem: dit is misschien een beetje raar, maar we hebben je dochter gespot op televisie. Zouden jullie misschien duidelijke foto’s op kunnen sturen?

Voor Merlijne was het ook een hele verrassing. “Mijn vader was gewoon aan het werk en belde me: ik heb een mailtje van Jinek voor jou. Ik heb de hele dag zitten nadenken wat het kon zijn, maar dit was nooit in me opgekomen!

Inmiddels lijkt het erop dat Merlijne een aanstormend modellentalent is. Het hele verhaal, dat vandaag is opgepikt door De Telegraaf, kunt u lezen op de Jinek-site. Bewegende beelden van de jongedame ziet u hier.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen