‘Lil’ Kleine moet geen Hilversumse artiest worden’

Rapartiest Lil’ Kleine mag in het najaar dan wel zijn opwachting maken als coach in het nieuwe seizoen van de RTL 4-hit The Voice of Holland, maar het is niet de bedoeling dat hij een ‘Hilversumse artiest’ wordt. Dat zegt zijn manager Nathan Moszkowicz in het Het Parool. Voor populaire artiesten is het goed om enigszins exclusief en ongrijpbaar te blijven; daarom heeft Lil’ Kleine vele tv-verzoeken afgeslagen. Voor dé talentenjacht van de Nederlandse tv ging hij overstag.

Moszkowicz heeft tot nu toe veel tv-aanbiedingen voor Lil’ Kleine  naast zich neergelegd. “De boekingen laten we in veel gevallen over aan een boeker. Die is fulltime bezig met klussen binnenhalen – dat is geld, geld, geld, geld. Het is heel gezond dat je daartegenover een manager hebt die let op hoe zwaar een artiest wordt belast. Dat kan over vermoeidheid gaan, maar ook over het waarborgen van exclusiviteit.”

Exclusiviteit is van groot belang, zegt hij. “Bij Kleine hebben we bijvoorbeeld klussen juist niet aangenomen om de hype rond zijn Alleen-tour aan te wakkeren.

Straks is Lil’ Kleine een RTL 4-gezicht. “Kleine wordt nu coach bij The voice of Holland. Dat is een redelijk onorthodoxe keuze, want hij moet geen Hilversumse artiest worden.

Wordt hij straks mainstream? “Je ziet wel dat Jorik steeds volwassener wordt. Dat moet ook, maar hij moet ook blijven wie hij is.”

Het Parool-interview met Nathan Moszkowicz kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen