Na Pauw ook Nieuwsuur met show vanuit Rotterdam

Geplaatst op Mon 19 Mar 2018 om 8:30

Na Pauw komt ook Nieuwsuur in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op woensdag met een uitzending vanuit Rotterdam. Waar Pauw uitzond vanuit de Maassilo, komt Nieuwsuur vanavond uit het Zalmhuis. Dat hebben de NOS en NTR laten weten. Nieuwsuur kiest niet zomaar voor een uitzending uit Rotterdam. “Veel ogen zullen woensdag gericht zijn op Rotterdam. De strijd om de kiezer is er buitengewoon heftig en de polarisatie lijkt er sterker dan elders“, aldus de omroep.

Mariëlle Tweebeeke spreekt met Rotterdamse lijsttrekkers en gewone Rotterdammers over de politieke versnippering in de stad, over Nederlands spreken, werken voor de bijstand en het weren van minima uit bepaalde wijken.

Een Nieuwsuur-debat met inwoners van Rotterdam en de volgende lijsttrekkers:

 • Leefbaar Rotterdam – Lijsttrekker: Joost Eerdmans
 • D66 – Lijsttrekker: Said Kasmi
 • PvdA – Lijsttrekker: Barbara Kathmann
 • VVD – Lijsttrekker: Vincent Karremans
 • NIDA – Lijsttrekker: Nourdin El Ouali
 • DENK – Lijsttrekker: Stephan van Baarle

Nieuwsuur is vanavond om 22.00 uur te zien op NPO 2.

Foto: NOS, NTR
7 Reacties op “Na Pauw ook Nieuwsuur met show vanuit Rotterdam”


 1. Pink

  Grappig, aangezien Het Zalmhuis officieel gevestigd is aan de Schaardijk in Capelle aan den IJssel en niet in Rotterdam.

 2. Otto Groeneveld

  Er zijn veel zalmhuizen in bijna iedere gemeente aan het water is er wel een zalmhuis te vinden. Maar waarom rechtstreeks uit het Casablanca aan de Maas. Totaal niet interessant voor de rest van Nederland. Dat kalifaat Rotterdam is niet te vergelijken met andere steden. Dus raar NPO.

 3. F’iscadel

  Rotterdam is typisch zo’n stad waar links de islamisering en doordrukken van multikul zonder aarzelen heeft toegelaten! En kijk hoe de stad er nu uitziet!! De gevolgen zijn niet te overzien als de rest van Nederland dit ook overkomt!!

 4. jasper

  Zag dat dit rechtse tutje 46 is……ze lijkt wel 60.

 5. lodewijk

  Nou F’ïscadel ik ben bang dat het in heel Europa plaat gaat vinden deze ellende. Trouwens al EU beleid uit de periode dat EU nog EEG heette. Bewust beleid om Europa te islamiseren. Googel maar even kom je uit op besluiten uit 1967 waar EEG besloot om beleid in te zetten om Europa islamitisch te maken.
  En voorlopig zit er in Rotterdam al een rachitische burgemeester die ongestraft kan zeggen dat zijn dochters alleen mat Marokkanen mogen trouwen. Voorlopig in Rotterdam een samenwerkingsverband tussen een Jodenhatende politieke partij en PvdA,SP en GL. Dat is de realiteit. Zou als jood in ieder geval niet graag in Rotterdam wonen.

 6. Kaaskijker

  https://www.rtlz.nl/opinie/column/randy-martens/nederland-staar-je-niet-blind-op-de-grote-steden

 7. Jan de Greef

  Wat een door elkaar geschreeuw, amper te verstaan. Een witmeneer en zwartmeneer die allebei de aandacht willen opeisen. Die Tweebeke kan niet eens orde houden.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.