Waylon geraakt door kritische woorden Johan Derksen

Geplaatst op Fri 09 Mar 2018 om 10:30

Zanger Waylon voelt zich enigszins geraakt door de kritiek die Johan Derksen op hem uitte in het RTL 7-programma Voetbal Inside. Dat gaf hij gisterenavond aan in de talkshow van Jeroen Pauw. Waylon gaat dit jaar namens Nederland naar het Eurovisie Songfestival, waar hij het liedje Outlaw In ‘Em gaat zingen. Derksen gelooft niet dat Waylon dat liedje écht zelf geschreven heeft. “Kijk, ik vind Waylon een beetje een vreemde snuiter“, begon hij zijn betoog in Voetbal Inside onlangs.

Derksen onomwonden: “Als hij op tv is enzo, dan is hij nooit authentiek zichzelf. Hij speelt altijd een rol, namelijk die van de rock-and-roll-ster of weet ik veel. Hij heeft nu een fantastisch rock-and-rollnummer, maar het ruikt heel erg naar Nashville.

Waylon heeft dit liedje gewoon uit Nashville gehaald, meent Derksen. “Daar kun je bij muziekuitgeverijen gewoon nummers kopen. Je kan dan ook de afspraak maken dat je je naam eronder zet. Dan betaal je wat meer. Ik sluit het niet uit, want dat gebeurt. Ik vind het namelijk wel een erg goed nummer voor een Nederlandse jongen.

Pauw liet het fragment zien en vroeg Waylon naar zijn mening. “Dat is het enige waar hij gelijk in heeft, namelijk dat het een geweldig goed liedje is. Al die andere dingen: ik snap niet zo heel goed waar het vandaan komt. Rare snuiter, ja, iedereen mag zijn mening hebben. Ik snap niet zo goed waarom die mening erover me is. Misschien omdat ik heel uitgesproken ben, omdat ik lekker mijn eigen gang ga. Ik ben niet helemaal van steen, daar kun je wel eens mee zitten.”

Volgens Waylon heeft hij dit liedje wel degelijk zelf geschreven. “Ik steek mijn nek uit, doe mijn best. Dit liedje heb ik zelf geschreven, samen met een paar anderen. Ik ben niet naar een uitgeverij gegaan en een hoop geld neergelegd. Dat zou ik niet kunnen maken. Dat zou ik naar mijn helden – degenen waar ik het van geleerd heb – nooit durven maken.”

Direct daarna werd duidelijk wat Waylon verstaat onder ‘zelf schrijven’: “Je gaat zitten, hebt een idee. Ik had een visie van iemand die alleen op een weg aan het rijden was. Een beetje een gevaarlijke vibe. Ik zat in Amerika met gasten samen en je hebt het dan over beelden. Je bent eigenlijk min of meer een film aan het schrijven.”

Aan de mannen waarmee ik het geschreven heb, Ilya Toshinsky en Jim Beavers, vertelde ik het verhaal. Het is zo geweldig als je daarmee zit. Je vertelt waar je aan denkt, die gasten zitten te schrijven en die komen met een zin en dan zeg je: ‘Fuuuuck, kicken.’ Weet je. Je komt zelf met een idee en zij koppen hem zo ontzettend in. Je bent dus echt in een team met elkaar aan het schrijven.”

Foto: BNNVARA
53 Reacties op “Waylon geraakt door kritische woorden Johan Derksen”


 1. Meneer van Beheer

  Waylon vertegenwoordigt Nederland. Derksen heeft het Nederlands elftal nooit gehaald, hij is bij clubs van het niveau als Veendam blijven steken.

 2. Papegaaitje leef je nog

  Hij heeft het dus in ieder geval niet alleen zelf geschreven. Maar met anderen. Het is trouwens een vreselijk lied. Maar dat terzijde.

 3. HansrZ

  Ik krijg langzamerhand de indruk dat de enige mens die geen vreemde snuiter is op deze aardbol de heer Johan Derksen himself is.

 4. Frederik de Groot

  Ach gut! En dat is zelf geschreven? Nou dan begint die Derksen toch straks nog gelijk te krijgen.
  Ik wens Walon ( die zichzelf uitgesproken vind en lekker z’n eigen gang gaat ) veel succes met dit liedje.
  Je moet wel van zo’n Nashville sound houden plus dat je weet dat hij zijn eigen stem in dit liedje erg verdraaid om de Nashville klank te kunnen pakken.
  Ik vind ut niks! Maar dat was vast al duidelijk.

 5. The Green Inferno

  Hij kwam wel moeilijk uit zijn woorden toen aan hem gevraagd werd hoe dit liedje tot stand kwam samen met de tekst.

 6. GB

  @ Meneer van Beheer en @ HansrZ, volgens mij zijn jullie van de andere kant.

 7. Ric

  In RTL-Boulevard liet men het originele liedje horen, is dus niet van meneer Waylon.
  Johan heeft het zeer goed gezien, alles aan Waylon is nep, zelfs zijn naam!
  Pronken met andermans veren dus. Wat een afgang voor Nederland voordat het spektakel begonnen is. Plagiaat?

 8. anonymous

  Samen met paar Amerikanen geschreven……dus wat Johan zegt
  klopt wel.

 9. mowl

  Ric

  Dat was een ander nummer en daar heeft hij allang over gezegd dat het een cover is, snuggere

 10. dynamische dennis

  Waylon bevestigt dus precies wat Johan zegt.

  Hij is naar de VS geweest en heeft zich daar laten “inspireren” door gevestigde songwriters uit Nashville.

 11. Waylon

  Ach de Azijnpissers zijn ontwaakt

 12. rook

  1 vast staat dat het weer niets word met met Nederland op Eurovisie.

  2 Johan heeft niets fout gezegd.

  3 mensen, mensen kinderen luisteren jullie eerst goed naar wat Johan heeft gezegd.

  4 Johan mening telt niet, maar hij mag zijn mening toch toch toch geven!

  Johan ga zo door!!!!

 13. Kaaskijker

  Gewoon het beste liedje wat je inzenden kan meenemen hoor Waylon. Ik zou ook mijn songteksten even laten nakijken want je krijgt onherroepelijk Nederlandse grammatica en logica in je Engelse songteksten, waardoor het op het ESF net wat raar klinkt.

  Ik zou Waylon wel afraden die veel te grote zwarte leren jassen te dragen. Je wordt er niet groter van, je wordt er een ineen gedoken mannetje met een gitaar van. Strak leder dus! Rechtop zitten. En ook effe naar de sportschool. Power!

 14. Ron

  Het was gewoon een compliment hoor. Als Derksen het goed vind dan is het ook wel goed. Met zijn muzieksmaak is niets mis hij houdt van Americana en de country rock en blues dus ik kan me voorstellen dat dit zijn goedkeuring heeft. Zeker als je bekijkt dat hij elk jaar de inzending voor het songfestival niets vind.

 15. Willem

  Naamgenoot Willem Snuifdoos denkt wel dat hij een wereldster is hoor. Wat meer aandacht geven aan je fans, zeker als ze je bloemen aanbieden bij je concert lamstraal.

 16. Kosie

  “Ik vind het namelijk wel een erg goed nummer voor een Nederlandse jongen.”

  Ja, want kwaliteit uit Nederland, dat kan niet. Wanneer houden Nederlanders eens op met dit soort dwaas gelul? En maar dwepen met het buitenland, vooral de VS.

 17. Curryworst

  Dus… hij heeft het inderdaad niet zelf geschreven.

 18. Jo

  Ik had ook een visie van een auto met 4 deuren, vervolgen ben ik naar VW gestapt en die hebben ‘m ingekopt’…….maar ik heb die Golf echt zelf ontworpen hoor….

 19. jan

  Snor = baas

 20. Jeffrey

  Ok, ik geloof Waylon op zijn woord, maar Jim Beavers staat wel bekend als tekstschrijver voor artiesten en daar zal hij vast niet allemaal mee gezeten hebben denk ik zo.

 21. X

  Het lijkt verdomd veel op Paradise City van Guns ‘n Roses ook.
  En hij bevestigde alleen maar de woorden van Johan Derksen naar mijn mening.
  Desalniettemin wel leuk nummer vind ik. Maar hij moet eens wat aan zijn uiterlijk doen en van de coke afblijven. Geen gezicht.

 22. Peanut

  Als Waylon om de tafel heeft gezeten met die mannen, en ze zijn samen tot dit resultaat gekomen, dan is Waylon gewoon 1 van de schrijvers. Zolang die andere 2 ook, of zelfs vooral de credits krijgen is er niets aan de hand.

 23. jdj2050

  Het is en blijft een super mooi liedje waar Waylon heel hoge ogen mee gaat gooien. Natuurlijk heeft Johan gelijk. Alleen jammer dat dit onderwerp de aandacht afleid van waar het over moet gaan.

 24. Sven L.

  Nou en? Het gaat om winnen en 2019 ESF in de Ziggo Dome ;)

 25. Simon_W

  Haha Johan had dus inside informatie. Ik heb ook wel eens beelden maar dat is wat anders dan muziek schrijven.

 26. Geert

  Waylon gelooft toch niemand, cokesnuiver en fantast, wel een goed stem maar een slechte manier van overbrengen, antister, ongevoelig en onbetrouwbaar, gejat nummer dus, Johan heeft gelijk.

 27. Peter

  Ik vind Waylon ook een rare snuiter, ga niet eens kijken denk ik.Ben dit jaar niet geïnteresseerd.

 28. Gerry

  Ik werk al zo’n 20 jaar bij een redelijke grote studio in Duitsland en kan rustig vertellen dat Johan gewoon gelijk heeft.Ilya Toshinsky is een hele bekende studio gitarist en schrijver dat voor vele hele grote sterren (Dolly Parton,R.Kelly,Sheryl Crow o.a. en een hele reeks aan country sterren)Ilya is op meer dan 600 albums te horen als gitarist.Ook Jim Beavers is brood schrijver en heeft gewoon de gehele tekst gemaakt naar een idee van Waylon maar dat maakt Waylon nog niet de schrijver.

 29. Gerry

  aanvulling:Je denkt toch niet dat super ervaren mannen als Ilya en Jim naar akkoorden en teksten van Waylon gaan luisteren.Waylon moet gewoon naar hen luisteren en betalen en vooral veel opsteken hoe deze mannen te werk gaan.

 30. Anna

  Waylon komt inderdaad altijd erg gemaakt over. Met z’n van top tot teen gestylde quasi nonchalante look en manier van doen.

  En dan met ‘n door en door Amerikaans nummer naar het Europese Songfestival. Misschien komt hij er nog ver mee maar vind het wel een afknapper op zo’n Europees feestje.

 31. ali

  Jim beavers heeft t nummer geschreven dat bedoel je eigenlijk. Beavers is een bekende tekstschrijveR.Als je t alleen geschreven zou hebben wat zoek je bij beavers mr Waylon?

 32. Don

  Dat songgedoe moeten ze eens mee gaan stoppen vind ik, al vele jaren hoor je daar alleen maar baggermuziek!

 33. op naar vrijdagavond ,20.30 ...RTL7

  en weer heeft onze johan weer gelijk,
  gewoon kwestie van NUCHTER bekijken,en met beide voetjes op de grond blijven,
  komt bij, wij kunnen als smurfenland toch niks klaarmaken,
  en….de oost Europeanen doen t gewoon veel beter,
  t hele songfestival is gewoon weggegooid geld,

 34. Jan

  het gaat om winnen, dat doet dit lied dus zeker niet, slecht nummer

 35. Klavvie

  Ik ga er weer voor klaarzitten vanavond om 20:30 :-)

 36. Sebas

  Wie schrijft deze stukjes? Diegene moet namelijk echt eens wat beter gaan kijken.

  Waylon was niet geraakt door wat Johan Derksen zei. Hij gaf aan dat hij het soms wel lastig vond dat er een bepaald beeld van hem bestaat (bij mij ook) wat volgens hem niet klopt.

  En Derksen heeft nooit gezegd dat hij denkt dat Waylon het nummer heeft gekocht. Hij zegt dat dat best zou kunnen omdat het zo’n goed nummer is. Verkapt compliment.

 37. Diderick

  Typisch Derksen. Vind zichzelf zo verheven boven het volk, dat hij zelfs Waylon al een vreemde snuiter vindt. Dat krijg je ervan als je nooit eens buiten de nepwereld van voetbal en tv stapt. Bij Derksen en Gijp is de wereld gestopt in de jaren ’60.

 38. Gerdien

  Nee, Johan Derksen had geen gelijk. Waylon heeft nl. dit nummer niet kant en klaar ‘gekocht’, wat wel zo was bij een van de andere vijf nummers die hij in DWDD zong en waar dat ook meteen erbij werd gezegd. Dus wat nou toch het probleem is? Het nummer van Anouk is destijds op dezelfde manier tot stand gekomen, alleen niet in Nashville maar in Zweden. Aan de nummers van The Common Linnets hebben vele mensen gewerkt waaronder ook een aantal broodschrijvers uit Nashville. Zo zit die business nu eenmaal in elkaar, al decennia, en niet alleen bij Songfestivalliedjes. Je hebt zelf een idee, een onderwerp, een paar regels,een paar akkoorden en daarmee stap je naar specialisten die samen met jouw de ruwe diamant slijpen en polijsten tot ‘ie mooi gaat glanzen. Alleen reageerde Derksen in die andere gevallen niet als het verzuurde oude roddelwijf dat hij is geworden. Toch een beetje kinnesinne? Overigens: dat vals grinnikende smoel van Danny Vera, de vleesgeworden retro die op alles en iedereen lijkt behalve op zichzelf, die zelf nooit éen fatsoenlijk nummer heeft geschreven. Veelzeggend. Die huur je dan in als vaste muzikale gast voor VI en dan zeuren dat Waylon nep is. Manmanman. Ik ben helemaal geen Waylonfan maar gisteravond kwam hij -geconfontreerd met de uitlatingen van Derksen- in Pauw hij een stuk volwassener, oprechter en sympathieker over dan dat hele gefrustreerde zootje van VI bij elkaar. Vera incluis.

 39. @Gerdien

  Je snapt er geen pepernoot van…

 40. Gerdien

  @Pepernoot: je snapt er zelf niks van

 41. Choco115

  Hij snapt niet waarom ie een rare snuiter is???
  Misschien omdat ie de hele dag loopt te snuiven…

 42. Gerdien

  @ Choco115:Roddel, afgunst, vooroordelen, achterklap en ander dom ouwe wijvengeklets: geen wonder dat jullie zulke fans zijn van Johan Derksen.

 43. Wollter

  Johan heeft gelijk!

 44. robb

  He He weer typisch Nederland als het een keer goed is zeuren hoe het tot stand is gekomen,Derksen kan niet zeggen het is goed daar moet altijd een verhaal aan vast om zijn imago in stand te houden.

 45. `Flits Bom

  MAW hij heeft t niet geschreven..

 46. magere marc

  3 feiten:

  1. johan derksen is een topper
  2. Een nummer dat johan derksen geweldig vindt flopt keihard op dat nichterige kut Songfestival
  3. Noch johan derksen, als iedereen en zn moeder die iets met het Songfestival heeft, hebben muzieksmaak

  Punt

 47. Gerdien

  @Flits Bom: Samenwerken: nooit van gehoord?De een doet een voorzet, de ander verzint wat erbij, nummer drie heeft ook nog een idee en zo bouw je samen iets op.

 48. Annoniemus

  Als het nummer verschijnt op een geluidsdrager dan staat de naam er op van de song-writer , we weten het dus snel .

 49. jeanet

  Gaat Derksen nu ook Ilse de Lange en Guus Meeuwis controleren?? Die zijn ook vaak in Nashville. Ik vind exuus van Derksen hier wel op zijn plaats..

 50. anton

  Zo gaat het toch altijd. Er zijn altijd heel veel mensen betrokken bij een nummer. Zelden dat iemand alleen de tekst en muziek schrijft. Alleen nu het Waylon betreft moet de beerput open. Bah. Inplaats dat we blij zijn dat er nu eindelijk eens een goed nummer en een goede zanger gaan en daar achter staan.

 51. Bertie

  Waylon is altijd synoniem met coke….Heel de artiestenwereld hangt met drugs aan elkaar. En hoe hij eruit ziet??? Vrouwelijk Nederland valt voor hem jong en oud. Mss een beetje jaloers heren.??

 52. Johan

  Ik ken Waylon al jarenlang van heel dichtbij. Onder dat stoere zit een gevoelige jongen.Die ook best veel tegenslagen heeft gehad. En ontzettend hard gewerkt heeft om te staan waar hij nu staat. Die best met kritiek kan omgaan maar ook elke keer geconfronteerd word met zijn drugsverleden. Laat hem als mens in zijn waarde en praat over zijn talent.

 53. Fan

  Wie neemt de café praat van Johan Derksen nou serieus die zegt wel meer dingen die nergens op slaan en bovendien weet hij niet hoe het gegaan is en al die mensen die hier zo afgeven op Waylon moeten blij zijn dat we zo’n goede zanger sturen met een nummer dat anders durft te zijn. Ik ben oprecht benieuwd als Waylon straks wint of ze dan opeens hun mening bijstellen.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.