Olcay Gulsen: ‘Jandino Asporaat is een excuusneger’

Boulevard-ster Olcay Gulsen vindt dat de televisiewereld, net als de modewereld waarin zij ook actief is, nog altijd veel te wit is. Dat laat ze weten in gesprek met de Volkskrant. Je ziet nauwelijks gekleurde presentatoren op televisie, aldus Gulsen. “De tv-wereld is ook extreem blank en geen reflectie van de maatschappij. Ook daar wordt gedacht: blond verkoopt. Met Jandino hebben ze één excuusneger op de zaterdagavond. Zelf ben ik niet te donker en ik spreek goed Nederlands.

Ze doelt op primetime-ster Jandino Asporaat. Zelf is Gulsen van Turkse oorsprong, maar zij is niet te zien op prime time. “Ik beweeg me niet in de hoogste laag van Hilversum. Mijn rol daar is die van modeondernemer en life-styledeskundige. Ik ben tv gaan doen om mijn merk te versterken.”

Momenteel gaat het vooral in de modewereld steeds over diversiteit. “Mij is altijd geleerd: blond haar en blauwe ogen, dat verkoopt. Ze zeggen dat het bewezen is. En ik denk dat het ook waar is.”

Met mijn modemerk SuperTrash heb ik me daar nooit iets van aangetrokken. Ik liet de opening van mijn show doen door pikzwarte modellen toen anderen nog zeiden: wat risky.”

Het Volkskrant-interview met Olcay Gulsen kunt u lezen via Blendle.

Foto: Michel Schnater, Avrotros

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen