Saïda Maggé volgt Joost Karhof op bij Nieuwsuur

Geplaatst op Tue 13 Mar 2018 om 12:31

Saïda Maggé (30) wordt vanaf mei de nieuwe invalpresentator van Nieuwsuur. Ze is de opvolger van Joost Karhof (48), die eind vorig jaar onverwacht overleed. Dat hebben NOS en NTR, de omroepen achter het programma, laten weten. Maggé werkt momenteel al bij de NTR, als presentatrice van het onderdeel De Bus in Nieuws en Co op NPO Radio 1. Daarvoor was ze lange tijd werkzaam bij AT5, de lokale Amsterdamse zender waar ze jarenlang het nieuws en verschillende talkshows presenteerde.

Met Saïda halen we een jong en groot presentatietalent binnen”, zegt Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje. “Ze is een uitstekend journaliste, kan goed interviewen en heeft bij AT5 al veel tv-kilometers gemaakt.

Saïda Maggé zelf is erg blij met haar nieuwe rol: “Ik ben eind 2017 van AT5 naar de NTR overgestapt om veel te kunnen interviewen, in eerste instantie op de radio bij Nieuws en Co. Dat ik dat nu kan combineren met de invalrol van presentator bij Nieuwsuur is een droom die uitkomt.

Maggé zal halverwege mei voor het eerst te zien zijn in Nieuwsuur. Zij blijft daarnaast ook het programmaonderdeel ‘De Bus’ bij Nieuws en Co presenteren.

Nieuwsuur is intussen bezig met de vervanging van vaste anchor Twan Huys, die overstapt naar RTL. Het programma hoopt na de zomer het presentatieteam weer volledig bezet te hebben.

Foto: NOS, Mark Vos
26 Reacties op “Saïda Maggé volgt Joost Karhof op bij Nieuwsuur”


 1. SOLANGE

  Zal mij benieuwen!!!

 2. Zonder Naam

  Deze kan je net zo goed meteen inzetten als vaste nieuwslezeres in het NOS Nieuws. Prettig om naar te luisteren én om naar te kijken.

 3. Arie

  Leuk meisje, ken haar nog van AT5. Zal nog wel moeten groeien maar kan zeker het niveau van Karhoff bereiken

 4. Alex

  Eens met ‘Zonder Naam’, laat haar wat vlieguren maken bij de NOS, dat kan nooit kwaad.

 5. kees

  Verrassende keuze. Zeker talentvol..viel mij al op bij AT5 en laatste maanden bij Nieuws en Co. Stelt steeds de goede vragen, komt ontspannen en goed voorbereid over. Maar deze stap komt wel heel erg snel. Van eerste divisie naar top eredivisie.
  Hoopt dat ze slaagt.

 6. Lodewijk

  AT5 natuurlijk het zou eens wat anders zijn. Misselijk Amsterdam grachtegordelkliek bij NPO.
  NPO heeft totaal geen representatieve functie voor Nederland. Maak van die wegkijkers gewoon een locale zender voor de Amsterdamse gutmensch. En allochtoon en vrouw ja NPO daar kun je subsidie voor aanbragen en wel heel erg veel.

 7. KingetjeAlert

  Vakvrouw.

 8. Robert

  Alles van AT 5 komt terecht bij de NPO, een pot nat.

 9. Rob

  Goede keuze! En wat zal Nadia Moussaid balen dat ze net te vroeg is overgestapt naar het matig bekeken Brandpunt Plus. Of zou het tussen hun twee zijn gegaan?

 10. Inside_Hillywood

  Hmmz, vast afgesneden onderweg… Talent, maar moet nog wel veel vlieguren maken. Ik had alleen liever iemand uit het Oosten, Limburg, of Rotterdam gezien, weer een AT5er getuigd van een kortzichtige blik bij de NPO.

 11. Arie

  @Lodewijk Misschien moet jij eens subsidie aanvragen voor een paar lesjes Nederlandse taal. Doe er dan meteen een therapeut bij voor je Calimero-complex…

 12. Arie

  @Rob, Nadia wordt overschat, tikkie arrogant ook. Dit is een veel betere keuze, nuchtere dame zonder sterallures.

 13. Adonis

  Ik zou me heel goed kunnen voorstellen dat Nieuwsuur voor de vervanging van Twan Huys uitkomt bij Rick vd Westerlaken. Zijn overgang naar Net5/SBS is gewoon niet geslaagd. Hij zou in mijn ogen veel beter uit de verf komen bij Nieuwsuur. Eelco heeft toch altijd een vrij norse uitstraling wat mij minder uitnodigd om te kijken. Ik hoop dan ook niet dat hij uiteindelijk een vast gezicht wordt/blijft.

 14. HJ

  Verrassend! Een Amsterdamse! Goh… :-S Wordt Nieuwsuur zeker nog zuurder van?!

 15. Hans van der Steen

  NPO grossiert in Amsterdammers. Wel vreemd dat zowel publieken als commerciëlen volop Amsterdam is. Waarom geen regio Amsterdam omroep van NPO maken. Dat is gewoon de harde realiteit hoor. Ik vind het niet zo gek dat er buiten Volendam en Amsterdam weinig mensen kijken naar tv en luisteren naar de NPO radiozenders. Denk als je vraagt in Groningen, Friesland of Limburg wat is NPO dat zij geen idee hebben.

 16. Lenie

  Ik ken deze dame niet want ik kom niet uit Amsterdam. Maar ze ziet eruit alsof ze gaat janken, die Henny Stoel had daar ook zo houtje van, bij berichtgeving over pareltjes.

 17. Joop.nl

  Alweer randstad. Gelukkig geen dom.blondje.

 18. echtwaar

  Saïda Maggé, een hele goede keuze, gelukkig slaat ook bij nieuwsuur de echte verfrissing toe, jonger en minder puur blank.

 19. echtwaar

  Misschien Humberto Tan als vervanger van Twan Huys? Als middelvinger naar RTL.

 20. Maarten

  @ echtwaar
  Tan moet dan eerst maar eens ABN leren spreken. Dus geen ABS.

 21. `Flits Bom

  Wanneer krijgen we de doodsoorzaak van Karhof te horen?
  In Den Haag gaan er geruchten hierover ..

 22. Ad

  Gelukkig een Amsterdamse. Je moet er niet aan denken dat anderen daar terecht hadden komen. Je zou zo tot regionale omroep gedegradeerd worden.

 23. Tom

  AT5? Dat de NOS bij de lokale omroep zit te zoeken is bijzonder. Ik zou eens eerder kijken bij de regionale omroepen, genoeg talent!

 24. achtmet

  FF OFF TOPIC : heb geprobeerd om op Veronica de Champions L. te kijken ,op zich niks op de commentator aan te merken maar…. in de studio de analisten ,vooral het gewauwel van vriend Ronald De Boer brrrrr …..maar het allerergste? dat gekef en gebler van Wietse vd Goot . Wat een ontzettende zenuwlijer …weg ermee!!

 25. John van Daalen

  Er werken te weinig Amsterdammers bij de NPO. Ik wil een landelijke actie om meer Amsterdammers bij de NPO.

 26. joop

  Ik hoop dat ze wel wat aan haar laat doen want nu lijkt het wel een verwaarloosde vogelnest van een kariboe.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.