Nieuwsuur voelt Kim Feenstra kritisch aan de tand

Geplaatst op Tue 13 Mar 2018 om 11:00

Model Kim Feenstra zat maandag voor de camera van Nieuwsuur om te praten over de viezeriken in de modewereld die jongens en meisjes uit hun onderbroek praten, maar de journalist van dienst hield haar voor dat zij dat in haar RTL 5-show Holland’s Next Top Model óók doet. Het NPO 2-programma liet een fragment uit het afgelopen seizoen zien, waarin Feenstra een jongen en een meisje vraagt om hun ondergoed uit te trekken. Daar hebben ze zichtbaar moeite mee, maar ze doen het toch.

Eerst heeft Feenstra het nog over de twijfelachtige shoots die plaatsvinden in de modewereld. “In mijn begintijd als model heb ik ook meegemaakt dat van mij werd gevraagd om mijn slipje uit te doen. Ik weet dat het veel gebeurt. Ik heb de verhalen gehoord.”

De journalist confronteert haar vervolgens met Holland’s Next Top Model. “Daarin praat je ook jonge modellen uit de kleren die zich er niet zo gemakkelijk bij voelen.”

Feenstra: “Dat klopt, maar het verschil daarin is dat het voor heel andere doeleinden bestemd was.”

Dan laat Nieuwsuur haar het bewuste fragment uit Holland’s Next Top Model zien. Feenstra: “Dit is natuurlijk tv. Je probeert emoties uit te lokken. Het is een programma.”

Nieuwsuur: “Is de overeenkomst niet dat ook in zo’n programma jonge modellen het misschien moeilijk vinden om nee te zeggen tegen iemand als jij?

Feenstra: “Nee, want als dat zeg maar in samenspraak is gegaan met de ouders en met het management vooraf, dan is het al iets heel anders.”

Het fragment kunt u onderstaand zien:

Foto: NOS
16 Reacties op “Nieuwsuur voelt Kim Feenstra kritisch aan de tand”


 1. Jables

  Was een bijzonder hypocriet mediaoptreden inderdaad.

 2. Olga

  Niet eerder bij stilgestaan maar is inderdaad uiterst dubieus binnen deze discussie. Modellen voelden zich er bijzonder ongemakkelijk bij maar gingen toen toch overstag…

 3. Annette

  Je zou verwachten dat Kim toch wel de laatste is die moeite heeft met het feit dat er ergens broekjes naar beneden zakken.

 4. Pipo

  Een exhoertje dat het bankpasje stal van haar gehandicapte klant heeft het over morele kwesties?

  Hahahaahahaaahaha

 5. Benny-Bjorn A.

  Kimmetje doet sowieso niet echt aan zich aan de wet houden. Pinpasjes jatten en dergelijke.

 6. John Ewbank

  Ik doe alleen m’n broekje naar beneden om een potje te rukken met De Heuck.

 7. Sjon met de grote leuter

  Kim is te dom om te poepen en wordt hier door iemand met een iq dat wel boven de 100 ligt geconfronteerd met haar leeghoofdigheid. Leedvermaak voor de goede zaak.

 8. Erland

  Ik kreeg later die beelden

 9. Curryworst

  Ook het voormalig model dat geïnterviewd werd dook in de slachtofferrol.
  Eerst lange tijd je geld binnenhalen met modellenwerk en als je uit het vak gestapt ben (of omdat ze geen opdrachten meer kreeg) dan pas je beklag doen.
  Conclusie van het betreffende Nieuwsuur item: het blijft een grijs schemergebied maar we gaan erover in gesprek met elkaar in één of ander centrum.

 10. critikast

  Een uitgerangeerd, laag opgeleid fotomodel laat zich slachtofferen. Ze is geen haar beter dan al die andere engerds en is niet slim genoeg om deze valstrikken te ontwijken. Waar ze anderen van beschuldigt doet ze zelf nog in ergere mate. Wat een enge vrouw met die verschrikkelijke stem ook nog !

 11. Cyber Rian

  Nieuwsuur en kritisch hahaha. Toen ik daar zat mocht ik onzin uitkramen hihi =]

 12. SOLANGE

  S nuiver kIM die iemand in elkaar slaat in een kroeg??? een pinpas steelt wordt geinterviewd lekker belangrijk

 13. imade

  Dus Nieuwsuur vergelijkt een TV programma met heimelijk filmen? :l

 14. Birdwatcher

  Ook hier weerde vraag waarom de media (Nieuwsuur) dit soort types WEER een podium geeft?!? (Terwijl ze zelf zeker ook geen zuivere koffie is)

 15. T

  Ze is echt nog dommer dan ik dacht. Ze blijkt zelf medeplichtig te zijn aan metoo, maar dat is “anders”.

 16. Caat

  Kim was jurylid is een modellenprogramma dat jonge meisjes ook verplicht om naakt te poseren. Ik heb heel wat meiskes zien huilen in dat programma omdat ze niet naakt wilden. Kregen ze de wind van voren dat ze niet professioneel waten en of ze dan wel geschikt waren als model.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.