NPO-ster woest om Engelssprekend horecapersoneel

NPO-ster Teun van de Keuken ergert zich ongelooflijk aan de opkomst van Nederlandse horeca waar de klanten in het Engels worden aangesproken. Dat laat hij weten op Twitter. Van de Keuken kan zich erg vinden in een peiling van De Telegraaf, waaruit blijkt dat de meeste mensen het heel vervelend vinden als ze op een terras in het Engels worden aangesproken. “Noem mij bekrompen maar hiermee ben ik het volledig eens. Zo irritant als bediening geen Nederlands praat“, briest hij.

Horecaprobleem zouden zich genoodzaakt zien om buitenlandse mensen aan te nemen omdat er niet genoeg Nederlanders zijn. “Ik snap het probleem wel, maar als klant is het vervelend.

Ze moeten volgens Van de Keuken gewoon Nederlands leren. “Basiscursus geven? Dat personeel in ieder geval weet wat een koffie verkeerd is en dit ook – al dan niet met charmant accent – kan uitspreken?

Engelssprekend personeel moet zich op z’n minst verexcuseren voor het gebrek aan taalvaardigheid, meent het gezicht van de Keuringsdienst van Waarde. “Als ze zich nog charmant verexcuseren is de ergernis al grotendeels weg.

Tot slot is Van de Keuken er ook niet van onder de indruk dat de restaurants in de nieuwe Amsterdamse wijk Amstelkwartier vooral pasta en raw food serveren. “Ik blijf gewoon naar Thuis aan de Amstel gaan. Geef die raw food maar aan anderen“, snauwt hij.

Foto: Stijn Ghijsen, KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen