Monique Smit ziet Jan Smit alleen met Sinterklaas

Telegraaf-presentatrice Monique Smit heeft weinig contact met haar bekende broer Jan Smit. Ze ziet hem alleen als de man met de witte baard weer in het land is: Sinterklaas. Dat geeft ze aan in gesprek met weekblad Privé. De televisiekijker krijgt Jan Smit vaker te zien dan zijn bloedeigen zus. “Jan zie ik bijna nooit. Mijn zus Jenny zie ik elke dag, maar Jan zit bijna altijd in Duitsland, hij is daar dan aan het werk. Soms zie ik hem, maar dat is uniek. Ja, met Sinterklaas…“, klaagt ze.

Monique Smit werd aan het begin van dit decennium twee jaar lang genegeerd door haar broer, maar hun huidige gebrek aan contact heeft daar niets mee te maken. “Dat is dit niet. Hij is er gewoon nooit.”

Zijn vrouw zal het wel zwaar hebben, aldus Monique. “Ik denk dat alles thuis op Liza neerkomt. Hij is geen huisvader, Jan is alleen maar aan het werk.”

Kunnen ze dan nooit een keertje thee drinken op de dijk? “Natuurlijk is hij wel eens een dagje thuis. Dan is hij met zijn kinderen, niet met mij, en dat snap ik ook wel. Dan ga je samen met je gezin leuke dingen doen.”

Het Privé-interview met Monique Smit kunt u lezen via Blendle.

Foto: Telegraaf VNDG

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen