Jeuk na huidige vijfde seizoen waarschijnlijk ten einde

De veelgeprezen NPO 3-serie Jeuk met Peter Heerschop en Thomas Acda stopt waarschijnlijk na het huidige vijfde seizoen. Dat zegt Acda in de VARAgids en op NPO Radio 2. De opnames van de huidige serie waren zeer turbulent omdat schrijver Job Gosschalk in opspraak raakte vanwege bijzondere audities met jonge knullen. “De opnames van de eerste vijf afleveringen waren onderling wat turbulent, tijdens de laatste vijf waren we allemaal weer in totale harmonie met elkaar.

Hoe leuk het ook is: een vervolg zit er waarschijnlijk niet in. “Ik denk wel dat dit het laatste seizoen is. Hierna is het op, vermoed ik. Vijf seizoenen is lang hoor, dus ik vind het wel goed zo.”

Jeuk levert weinig op, dus het moet wel echt verrijkend zijn, aldus Acda. “De VARA is een heel arme omroep, dus we ­gingen er niet veel mee verdienen. Dan moesten we het wél leuk hebben – dat was de deal.

Nu komt er een einde aan, zegt hij ook op NPO Radio 2: “Een zesde seizoen is niet eens mogelijk in verband met het feit dat iedereen het zo druk heeft. Dat moet je van tevoren plannen. Het moet geschreven worden. Het komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het is vijf seizoenen gelukt, maar het was soms hangen en wurgen. Er wordt veel geïmproviseerd, maar je moet wel een script hebben.”

Is het echt zeker? “Ik denk het, maar ik ben een eigen baas als iedereen. Als er geld komt en een goed script, dan doe ik mee.”

De rumoer rond Job Gosschalk heeft volgens Acda niets te maken met het waarschijnlijke einde van de serie.

Het VARAgids-interview met Thomas Acda kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen