Johan Derksen wilde biografie over John de Bever

Geplaatst op Mon 19 Mar 2018 om 15:40

Johan Derksen heeft zijn dochter Marieke Derksen, de baas van uitgeverij Voetbal Inside, voorgesteld om een biografie over oud-zaalvoetballer John de Bever uit te brengen, maar dat zag ze niet zitten. Dat vertelt ze in gesprek met de Volkskrant. De Bever maakte furore als zaalvoetballer en is tegenwoordig volkszanger. Daar wordt Marieke niet heel erg warm van. “Ik vind John de Bever te gek. Maar dat hij volkszanger is vind ik niet zo interessant, want ons onderwerp is sport.”

Toch is hij een van de weinige openlijk homoseksuele voetballers. “Ik zou dolgraag een boek willen maken over de vraag hoe het is als homo in de voetballerij en dat zou natuurlijk goed aan de hand van John de Bever kunnen.”

Alleen, zo zegt Marieke: “John de Bever zegt dat hij nooit ergens last van heeft gehad. Mooi voor John natuurlijk, maar dat wordt dan een kort verhaal.”

De Volkskrant-interviewer wist hiervan na een belletje met Johan. Of hij haar afwijzing erg vindt? “Blijkbaar wel, want hij begint er tegen jou over. Tegen mij zegt-ie nooit wat.

Een groot interview met Marieke Derksen, met daarin ook de anekdote dat Johan Derksen vroeger Dove-zeep in de koelkast legde omdat hij dacht dat het chocola was, kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Foto: RTL
9 Reacties op “Johan Derksen wilde biografie over John de Bever”


 1. critikast

  Ooit was John de beste zaalvoetballer van de wereld. Zijn belevenissen wereldwijd daarover en de reacties nadat hij als eerste sporter openlijk uit de kast kwam, zijn wel degelijk een boek waard. Johan…je bent toch de baas van je dochter ?

 2. Bears' den

  Jaja, vanavond 20:30 weer VI !!
  Een van de beste programma’s op de Nederlandse tv..
  I Love It !!

 3. John Ewbank

  Ik ga VI vanavond missen. Ruksessie met De Heuck.

 4. Vrede

  Vrijdag en maandag Nederlands elftal. Zeker geen VI dus?Wat een kutweek!

 5. achtmet

  JOHN DE B bekend …maar ook berucht ! omkoping….. nee laat maar ik weet genoeg .

 6. Gordon

  Ik kijk er naar uit Johnny boy. xxx

 7. Gordon Neukmeroth

  Ik vind eigenlijk dat John de Beffer achter de tralies moet. Hij wist al dat hij homo was toen hij met kenpoppen zat te spelen maar wel met onschuldige mannen samen douchen na de wedstrijd.

 8. Simon

  Oh dat is het geheim van Johan Derksen: …. Dove

 9. Marjon

  En John de Bever is een tekenfilm ofzo??

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.