Johan Derksen wilde biografie over John de Bever

Johan Derksen heeft zijn dochter Marieke Derksen, de baas van uitgeverij Voetbal Inside, voorgesteld om een biografie over oud-zaalvoetballer John de Bever uit te brengen, maar dat zag ze niet zitten. Dat vertelt ze in gesprek met de Volkskrant. De Bever maakte furore als zaalvoetballer en is tegenwoordig volkszanger. Daar wordt Marieke niet heel erg warm van. “Ik vind John de Bever te gek. Maar dat hij volkszanger is vind ik niet zo interessant, want ons onderwerp is sport.”

Toch is hij een van de weinige openlijk homoseksuele voetballers. “Ik zou dolgraag een boek willen maken over de vraag hoe het is als homo in de voetballerij en dat zou natuurlijk goed aan de hand van John de Bever kunnen.”

Alleen, zo zegt Marieke: “John de Bever zegt dat hij nooit ergens last van heeft gehad. Mooi voor John natuurlijk, maar dat wordt dan een kort verhaal.”

De Volkskrant-interviewer wist hiervan na een belletje met Johan. Of hij haar afwijzing erg vindt? “Blijkbaar wel, want hij begint er tegen jou over. Tegen mij zegt-ie nooit wat.

Een groot interview met Marieke Derksen, met daarin ook de anekdote dat Johan Derksen vroeger Dove-zeep in de koelkast legde omdat hij dacht dat het chocola was, kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen