Vlogger boos op politie: ‘Waarom mag Alberto dan wél?’

Geplaatst op Mon 19 Mar 2018 om 14:05

Vlogger Sven van der Meulen is niet zo blij met het advies van de politie om niet langer pedojager te spelen. Want waarom zou hij niet mogen wat bijvoorbeeld ook Alberto Stegeman doet, maar dan op het (nu nog) prestigieuzere medium televisie? “Ze moeten natuurlijk zorgen dat er geen kinderen zijn die zeggen ‘da’s lachen, dat ga ik ook proberen’. Maar dan zou je dat ook tegen Peter R. de Vries of Alberto Stegeman moeten zeggen. Ik ben ook journalist en voel me zo niet echt serieus genomen.

De jongeren van tegenwoordig zijn ongelooflijk creatief met het genereren van aandacht op nieuwe media als YouTube. Zo staan er her en der ook lui op die pedofielen in ons land proberen te ontmaskeren. Eén daarvan is Sven van der Meulen.

Van der Meulen ging ‘undercover op date met een pedofiel’ en deed dat in samenwerking met de politie. Die hield een 50-jarige Groninger aan die in chats met Van der Meulen gezegd zou hebben dat hij minderjarige kinderen heeft misbruikt.

De politie werkte weliswaar mee aan de actie, maar waarschuwt tegelijkertijd dat burgers geen agentje moeten spelen. “Voor dit soort onderzoeken hebben we in Nederland gewoon de zedenpolitie“, zegt rechercheur Jos Dekker. “Dat zijn deskundige mensen die weten waar ze op moeten letten en ook hoe ze moeten optreden als een situatie escaleert. Dit is geen spel, dit is serieus.

Maar waarom werkte de politie dan wel mee aan het item van Van der Meulen? “Als een burger met zo’n verhaal komt, horen we dat aan. We kenden vooraf de identiteit van de man niet, die stelden we ter plaatse vast. We hebben Sven uitgelegd welke risico’s hij loopt met dit handelen, en dat het hierna klaar moet zijn.

Het artikel Politie waarschuwt vloggers na ‘undercoverdate met pedofiel’ kunt u lezen op de NOS-site.

Foto: YouTube
10 Reacties op “Vlogger boos op politie: ‘Waarom mag Alberto dan wél?’”


 1. KingetjeAlert

  https://www.youtube.com/watch?v=e_Nu5Jx15PU

  dit hoort er dan wel bij

 2. BvK

  Heeft hij een journalistieke of journalistiek gerelateerde opleiding gedaan? Zo nee, dan is hij geen journalist en gewoon de zoveelste ***vlogger.

 3. Will van Bill

  Zanger Rinus.
  Rapper Sjors.
  Vlogger Sven.
  Klaar.

 4. Frits

  Bij de NSB waren dit soort mensen van harte welkom

 5. T

  Laten we vooral voor eigen rechter gaan spelen met z’n allen. Met hulp van de politie, maar voor een ene keer hoor!

 6. Joop

  Jammer

 7. Joop

  VOLGEBLAFTE K U T

 8. Simon

  Het format is een beetje afgekeken van een Amerikaanse vlogger maar daar zijn de wetten wel wat anders. Die opdracht om het bewijs te vernietigen is wel erg vreemd.

 9. 071

  @BvK

  Mag je jezelf pas (officieel) journalist noemen dan als je een (officiële) journalistieke opleiding gevolgd heb? Volgens mij is journalist geen beschermd beroep (zoals advocaat of notaris), dus mag iedereen zich journalist noemen die zich zo voelt.

  Of dat laatste altijd terecht is is een andere discussie en hoogstwaarschijnlijk een kweste van “smaak” of gevoel.

  Dus of vlogger-Sven zich terecht voor journalist uit geeft… , ik weet het niet.

  Maar verder: de politie heeft gelijk door de burger in algemene zin af te raden voor eigen rechter te gaan spelen. En Sven heeft misschien wel een punt als hij zegt het onterecht te vinden waarom hij niet achter pedo’s mag aanjagen en daarna overdragen aan oom agent, terwijl Alberto Stegeman wél mag pedo-jagen en altijd met volledige medewerking van de politie.

 10. Marjon

  @071

  Oprotten!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.