‘Mediahetze tegen topsalaris ING-directeur was terecht’

De mediahetze tegen het topsalaris van ING-directeur Ralph Hammers was terecht. Dat hebben journalisten Margriet Brandsma en Teun van de Keuken gezegd in het Mediaforum op NPO Radio 1. Na een enorme mediaheisa trok de ING dinsdag zijn voorstel om het salaris van de topman Hamers met 50 procent te verhogen naar ruim 3 miljoen euro in. Mediaforum-ster Ghislaine Plag: “Ik heb echt heel weinig geluiden gehoord van mensen die die salarisverhoging heel logisch vinden.”

Plag: “Hebben we genoeg tegengeluid in de media gehoord?

Volgens Margriet Brandsma kwam het tegengeluid vooral van de ING zelf. “Het tegengeluid was de verdediging van ING, denk ik. Jeroen van der Veer kondigde aan dat er ongetwijfeld ophef zou ontstaan, maar ‘gezien het internationale landschap’ en noem maar op… De commotie en verontwaardiging hierover is groot. Dat je dat weerspiegeld ziet in de media is het vrij logisch.

Maar was de media niet te veel tegen? “Dat gevoel heb ik niet. Absoluut niet.”

Teun van de Keuken snapt niet waarom de media ook voorgeluiden zou moeten laten horen als die er nauwelijks zijn. “Als je het hebt over tegengeluid en faire journalistiek, wordt vaak gedacht dat je elke mening even hard aan het woord moet laten. Dat zou dus betekenen dat je aan de ene kant de massale verontwaardiging hebt en dat je dan ook heel hard zou moeten gaan zoeken naar mensen die de andere kant vertegenwoordigen. Kennelijk ligt die verhouding niet zo.

Foto: Stijn Ghijsen, KRO-NCRV

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen