Ilse ‘Juf Ank’ Warringa krijgt realityshow op RTL 5

Actrice Ilse Warringa, die de afgelopen maanden megasucces had als Juf Ank in de NPO 3-hitserie De Luizenmoeder, krijgt een eigen realityprogramma op RTL 5. Het gaat om Foute Vriendinnen, een spin-off van Foute Vrienden. Dat heeft de zender vandaag laten weten. Foute Vrienden was het programma waarbij vier bekende vrienden elkaar plaagden met zogenoemde ‘practical jokes’ en nu komt er een vrouwelijke variant met vijf vriendinnen. “Ilse Warringa is één van de foute vriendinnen.

RTL 5 hoopt een graantje mee te pikken van het succes van De Luizenmoeder. “Na het einde van De Luizenmoeder, hoeft niemand Ilse Warringa lang te missen.

Vanaf donderdag 10 mei, pranken Warringa en vier anderen elkaar en komen daardoor terecht in de meest gênante situaties. Wie haar vriendinnen zijn, wordt op een later moment bekend gemaakt.

Het programma Foute Vrienden is wereldwijd te zien onder de naam Impractical Jokers en is erg populair. Nederland is het eerste land dat met een vrouwenversie komt.

Het format is gelijk aan dat van Foute Vrienden. “De knettergekke vriendinnen worden samen in alledaagse omstandigheden gebracht, waarbij een van hen een oortje in krijgt. Via het oortje fluisteren de anderen haar de gekste dingen in, die zij moet zeggen tegen nietsvermoedende mensen.”

De opdrachten gaan vaak behoorlijk over de schreef waardoor zij enorm voor het blok gezet worden. “Opdrachten niet goed uitvoeren, betekent namelijk een passende straf en daar wil iedereen ver vandaan blijven. Een verborgen camera registreert de uiteenlopende reacties op de grappige, gewaagde en gênante opmerkingen.”

Wie van het stel durft alles te roepen tegen klanten en bezoekers en zet zichzelf hiermee het meest voor schut? En wie krijgt de meeste duimpjes naar beneden en wordt gestraft?

Foute Vriendinnen, een productie van BlazHoffski Productions BV, begint op donderdag 10 mei om 21.30 uur bij RTL 5.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen