Ilse ‘Juf Ank’ Warringa krijgt realityshow op RTL 5

Geplaatst op Mon 19 Mar 2018 om 9:41

Actrice Ilse Warringa, die de afgelopen maanden megasucces had als Juf Ank in de NPO 3-hitserie De Luizenmoeder, krijgt een eigen realityprogramma op RTL 5. Het gaat om Foute Vriendinnen, een spin-off van Foute Vrienden. Dat heeft de zender vandaag laten weten. Foute Vrienden was het programma waarbij vier bekende vrienden elkaar plaagden met zogenoemde ‘practical jokes’ en nu komt er een vrouwelijke variant met vijf vriendinnen. “Ilse Warringa is één van de foute vriendinnen.

RTL 5 hoopt een graantje mee te pikken van het succes van De Luizenmoeder. “Na het einde van De Luizenmoeder, hoeft niemand Ilse Warringa lang te missen.

Vanaf donderdag 10 mei, pranken Warringa en vier anderen elkaar en komen daardoor terecht in de meest gênante situaties. Wie haar vriendinnen zijn, wordt op een later moment bekend gemaakt.

Het programma Foute Vrienden is wereldwijd te zien onder de naam Impractical Jokers en is erg populair. Nederland is het eerste land dat met een vrouwenversie komt.

Het format is gelijk aan dat van Foute Vrienden. “De knettergekke vriendinnen worden samen in alledaagse omstandigheden gebracht, waarbij een van hen een oortje in krijgt. Via het oortje fluisteren de anderen haar de gekste dingen in, die zij moet zeggen tegen nietsvermoedende mensen.”

De opdrachten gaan vaak behoorlijk over de schreef waardoor zij enorm voor het blok gezet worden. “Opdrachten niet goed uitvoeren, betekent namelijk een passende straf en daar wil iedereen ver vandaan blijven. Een verborgen camera registreert de uiteenlopende reacties op de grappige, gewaagde en gênante opmerkingen.”

Wie van het stel durft alles te roepen tegen klanten en bezoekers en zet zichzelf hiermee het meest voor schut? En wie krijgt de meeste duimpjes naar beneden en wordt gestraft?

Foute Vriendinnen, een productie van BlazHoffski Productions BV, begint op donderdag 10 mei om 21.30 uur bij RTL 5.

Foto: RTL
35 Reacties op “Ilse ‘Juf Ank’ Warringa krijgt realityshow op RTL 5”


 1. Joep

  Jammer. Ze had niet voor commercie moeten kiezen en al helemaal niet voor RTL 5.

 2. Candice

  Beetje lastig toch als iedereen je (meteen) herkent!

 3. linke

  @Joep. Als dit programma op NPO3 werd uitgezonden, had je er dan geen probleem mee gehad?

 4. Diderick

  Wow, dan heb je een keus uit ik weet niet hoeveel aanbiedingen en dan kies je voor het platste van het platste. Sterker nog, ze had waarschijnlijk zelf iets kunnen verzinnen en kunnen aanbieden. Ze heeft echt een veel betere manager nodig, want dit is gewoon zonde.

 5. pepe

  er moet toch brood op de plank Joep, waarschijnlijk zou je ook klagen als je voor 100.000 euro belastinggeld een nieuwe comedy zou maken bij de NPO of een toneelstuk zou schrijven met subsidie

  in dit geval houd ze haar eigen broek op wat alleen maar te prijzen is (en je hoeft niet te kijken he)

 6. KingetjeAlert

  Jammer kiezen voor het geld.

 7. pepe

  overigens zijn de opnames al geweest ver voordat de luizenmoeder een hit werd

  RTL wil een graantje meepikken niet Ilse

 8. Elena Koshka

  Ik mag aannemen dat dit al van vóór het succes van De luizenmoeder is? Anders gaat het natuurlijk niet werken. Bovendien, als Foute vrienden geen programma meer is, in het artikel staat immers dat het dat slechts “was”, wat is Foute vrienden dan tegenwoordig?

 9. lodewijk

  Niet doen is mijn advies. Blijf ver weg van die egoïstische commerciële hufters. Ze lachen in je gezicht als je je omdraait steken ze een mes in je rug. Niet doen blijf weg van het vergif wat RTL heet.

 10. Ron

  Foute Vrienden was al leuk en erg geestig, maar dit lijkt me ook hilarisch. Alleen is ze natuurlijk nu wel behoorlijk bekend dus candid camera sketches wordt lastig, of ze moet echt onherkenbaar gemaakt worden. Ben benieuwd.

 11. J

  @Ron: Waarschijnlijk zijn de opnames al geweest.
  Daarnaast zijn er ook al 4 seizoenen van Foute Vrienden geweest, dus die zouden ook al na seizoen 1 herkend kunnen worden, en deze waren zelfs voor seizoen 1 al bekende gezichten.

 12. Ron

  Zou kunnen, maar is in dit bericht niet duidelijk of die opnames al gedraaid zijn.

 13. Ralph

  Dit is waarschijnlijk al lang en breed opgenomen (dus nog vóór de Luizenmoeder werd uitgezonden) en was op dat moment gewoon één van de projecten waar Ilse aan mee werkte. Beetje flauw om te zeggen dat ze nu voor de commercie gaat. Waarschijnlijk had ze met de kennis (en populariteit) van nu niet aan Foute Vriendinnen mee gaan doen. Ze heeft inmiddels genoeg nieuwe aanbiedingen voor nieuwe dingen, dus komt best goed allemaal.

 14. west

  +
  @ KLINGETJE ALBERT

  En jij bent zeker een persoon die natuurlijk voor niets zou werken en nee zou zeggen tegen 100.000 EURO

 15. PIEPKUIKEN

  Niet doen!

 16. Hooftstraat

  Ilse Warringa, je was afgelopen 8 weken heel plezierig om naar te kijken, Luizenmoeder een komedie naar jouw idee was geweldig, Nu jij je ZIEL VERKOCHT HEBT aan de duivel, nu jij gekozen hebt voor het groot geld in plaats van kunst en kwaliteit, sorry bij onze kijken we niet meer naar jou, jij bent niet meer welkom in onze woonkamer, ik hoop dat jij keihard op je bek gaat!!!

 17. Vrede

  ^ Hooftstraat, ik hoop dat ze nog kan slapen vannacht!

  Ik ben benieuwd wie de andere vrouwen zijn. Foute Vrienden kijkt lekker weg. Leuker dan Benidorm Basterds.

 18. Bart

  @Hoofdstraat Want jij zou dat geld natuurlijk niet aanpakken. De schoorsteen moet roken en actrices verdienen helemaal niet zo veel. Het is heel goed dat ze dit en daarmee weer geld heeft om een project voor zichzelf op te zetten.

 19. linke

  Mijn god, wat een intens achterlijke mensen hierboven. Met Hooftstraat als knappe aanvoerder van de lijst.

 20. Misha

  @linke, Had je iets anders verwacht? Het gaat om RTL… Het is hier bijna verboden om te niet te haten…

 21. Jahbah

  @ Hooftstraat

  Je denkt echt dat ze “groot geld” krijgt met zo’n programma? Wanneer je nagaat dat Barbie 25.000 euro krijgt per jaar voor een reality show (waar heel veel draaidagen voor zijn), dan kun je wel nagaan dat Ilse als 1 van 5 nog niet eens in de buurt komt van dat bedrag.

  En bij je volgende kortzinnige reactie even goed je research doen. Dit was allang opgenomen voor de Luizenmoeder.

  En dan te roepen dat je hoopt dat ze keihard op haar bek gaat… genant!

 22. Kees

  Jammer Ilse,blijf uit de buurt van de commerciëlen.Nu ben je nog puur en echt.Ga voor kwaliteit en niet voor het grote geld, dan hou je het langer vol.

 23. ron

  Jammer dat ze zich verkoopt aan dit slechte programma

 24. Clio

  Wat een kortzichtig wijf ook die Warringa, maar wat verwacht je met zo’n t0kkie poephoofd?

 25. BvK

  @Clio, gaat ie lekker?

 26. SOLANGE

  Slechte keuze!!!

 27. Ken

  Heeel bijzonder dit.

  Ilse heeft zichzelf de afgelopen tijd toch een beetje geprofileerd als een ietwat elitaire toneelactrice die wat verbitterd leek over het plotselinge succes van De Luizenmoeder. Ze gaf aan niet te begrijpen nu opeens populair te worden terwijl ze hetzelfde kunstje al lang op toneel uitvoert. Daarom vind ik het bijzonder dat ze nu voor zo’n plat en goedkoop programma kiest. Verrassend, en jammer.

 28. Ken

  Waarom niet een spin-off over het privé-leven van Juf Ank? Met een andere cast naast Ilse.

 29. Nick

  Nu wil iedereen haar hebben, terwijl ze al jaren bezig is in het vak, niemand opgevallen ofzo, maar goed, hoop dat dat ook scoort anders moet je het maar verkopen naar NPO 3, dan scoort het als een tierelier.

 30. A.Zijn

  Dan komt er gelukkig ook nog wat op 20:30. Was anders wel heel armoedig geweest als er na Temptation nog maar twee avonden Nederlands product te zien was geweest.

 31. J

  @A.zijn: RTL5 heeft in het voorjaar altijd wel veel programma’s. Vaak meer dan het najaar. Zit alleen dit voorjaar geen grootse titel bij, maar dat moeten ze denk ik juist niet willen. Ik denk dat ze met de programma’s vanaf eind april op maandag en dinsdag wel prima gaan scoren. De Deurwaarders op dinsdag scoort altijd goed. Levenslang met Dwang en Online Misbruik Aangepakt lijkt mij ook een prima combi.
  Hoop wel voor ze dat ze dat Mijn Vet Beroemde Coach hebben geschrapt.

 32. Bart

  @J RTL5 zou eens moeten investeren in een realitygame naast Expeditie Robinson.
  Verder ben ik nog steeds voorstander van een terugkeer van Big Brother en Deal or no Deal in de vooravond. Alsmede iets als Nederland Vertrek of een Het is hier fantastisch achtig programma. Jammer dat er ook nooit vervolg is gekomen op Superfans. Vormde met Foute Vrienden seizoen 1 een avond.

 33. Marjon

  F.l.o.p.

 34. west

  @ RTL NEDERLAND Er zijn veel deskundige hier op MC die elke dag weer precies weten hoe je moet programmeren , ik zou zeggen , nodig die mensen eens uit op het Mediapark! en eens een dagje brainsormen met die mensen! kunnen hele verassende ideeen uit ontstaan!!!! Een soort landelijke discussie . ideeen dag
  voor RTL kijkers ! Betrek je kijkers eens op een andere manier , werpt zeker vruchten af !

 35. Ernst

  Ilse heeft talent, dat is wel gebleken. En er mot gewoon brood op de plank dus verwijt haar niets.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.