Katja weet niet of ze Anita definitief mag opvolgen

Katja Schuurman weet nog niet of ze Anita Witzier definitief mag opvolgen als presentatrice van het NPO 1-programma Memories. Ze heeft nog geen groen licht gekregen voor een tweede serie afleveringen. Dat heeft de KRO-NCRV-presentatrice gezegd op NPO Radio 2. De afgelopen zes weken was Schuurman op de late maandagavond voor het eerst te zien als Memories-presentatrice. Het grote verschil met Witzier is dat zij meer over seks praat met de kandidaten van de tv-show.

Een kijkcijferboost heeft de aanstelling van Schuurman niet opgeleverd. Sterker nog: de kijkcijfers waren prima, maar het programma zorgde soms wel voor een kijkcijferdipje. Of NPO 1 het genoeg vindt, moet nog blijken.

Schuurman: “Ik hoop dat onze grote baas van de NPO gaat zeggen: ‘Nou, Katja, dat was zo mooi en het is goed bekeken!’ Dat is het ook eigenlijk allebei. Ik hoop dus dat hij gaat zeggen: ‘We gaan door.’ Het team is nog bezig, dus ik hoop dat ik dan verder ga met mooie afleveringen maken.

Kennelijk wilde de NPO Schuurman eerst even uittesten als Memories-presentatrice, gezien de serie maar uit zes afleveringen bestond. Eerder zei ze daarover: “Dat is de koers van de NPO. Dat vind ik jammer. Het is steeds een beetje zes.

Ook zei ze toen: “We gaan er wel echt vanuit dat op het moment dat dit programma wederom zo omarmd wordt als in de afgelopen twintig jaar, dat we gewoon lekker doorgaan. Het team is nog steeds aan het werk, dus we zitten klaar om door te gaan.”

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen