3FM niet meer te redden: verdrinkingsdood nadert

Radiozender NPO 3FM lijkt inmiddels écht niet meer te redden. Uit de nieuwste luistercijfers die vanochtend bekend zijn gemaakt blijkt dat het station nóg verder is weggegleden tot een nieuw historisch laagterecord: in januari-februari kwam de zender van ochtend-dj Domien Verschuuren niet verder dan 3,4 procent marktaandeel. Oftewel: 3FM verdrinkt in het luistercijfermoeras. Nog nooit eerder in de historie van de zender luisterden er zó weinig mensen naar de marginale jongerenzender. 

De cijfers van 3FM zijn in een paar jaar tijd enorm gekelderd. Ter vergelijking: nog maar vijf jaar geleden piekte de zender op ruim 12 procent marktaandeel.

De vrije val van 3FM werd begin 2015 pas echt goed ingezet. In dat jaar verloor het station het middagduo Coen & Sander. Twee jaar geleden vertrok Giel Beelen als de ochtendspits-dj van 3FM, dat nu een volledig nieuwe bezetting kent.

De huidige ochtend-dj Verschuuren gaf in september nog aan dat hij dit jaar op 6 procent marktaandeel wil zitten met 3FM. “Richting de 6 procent vind ik een haalbaar doel voor september 2018.

Voorlopig zit 3FM nog steeds in de lift naar beneden. De zender staat nu op de negende plek in het luistercijferoverzicht.

De top drie bestaat uit NPO Radio 2 (13,0 procent), Radio 538 (12,6 procent) en Sky Radio (9,4 procent). Het volledige overzicht vindt u op RadioFreak.nl.

Foto: Sophie Hemels

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen