Jan Joost: ‘Als DWDD me vraagt, zou ik het doen’

Jan Joost van Gangelen zou ja zeggen als De Wereld Draait Door hem vraagt om Matthijs van Nieuwkerk op te volgen als presentator. Dat geeft het FOX Sports-gezicht vandaag aan in de Volkskrant. Van Gangelen ziet het wel zitten. “Als DWDD me zou vragen, zou ik het doen. Ook omdat ik benieuwd ben of ik het kan. Matthijs beheerst de kunst om in een paar minuten tijd per gast de essentie te raken en door te gaan. Dat staat me aan: als een adhd-bij van bloem naar bloem vliegen.”

En als RTL 4 hem vraagt voor de late avond? “Ik doe liever De Wereld Draait Door dan RTL Late Night. Beau van Erven Dorens verving afgelopen zomer een tijdje Humberto. Op een avond zat zangeres Berget Lewis daar en de aflevering begon met het feit dat zij al drie dagen geen cola had gedronken. Ik zou het als presentator heel moeilijk vinden daar serieus over te doen.

De Wereld Draait Door en RTL Late Night zijn talkshows over de actualiteit, maar Van Gangelen is toch sportpresentator? “Ik zou ook weleens iets anders dan sport willen proberen.

Heeft hij op het gebied van sporttelevisie nog wensen? “Ik zou heel graag een WK willen doen waar het Nederlands elftal ook bij is. Boven op een elftal zitten een hele zomer, zoals Kees Jansma in 1988 of Jack van Gelder in 2010.

Het is overigens niet de eerste keer dat Van Gangelen fantaseert over het presentatieschap van De Wereld Draait Door. Dat deed hij vorig jaar ook al.

Het Volkskrant-interview met Jan Joost van Gangelen kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen