Edwin Evers stopt met ochtendshow bij Radio 538

Radio-icoon en 538-dj Edwin Evers heeft zojuist bekendgemaakt dat hij eind 2018 stopt met zijn ochtendshow Evers Staat Op. Dat meldt de radiozender in een persbericht. Het radioprogramma van Evers begon 21 jaar geleden bij 3FM. De radiomaker maakte in 2000 de overstap naar Radio 538 waar hij tot op heden iedere werkdag te horen is. “Het programma is al jarenlang verreweg het best beluisterde radioprogramma van Nederland“, benadrukt een woordvoerder.

Edwin Evers: ‘Na 21 jaar ‘Evers Staat Op’ kijk ik terug op een waanzinnige periode uit mijn leven. Ik ben trots op wat we met dit radioteam gedaan hebben: de ochtendshow is tot het einde het best beluisterde radioprogramma van Nederland. De beslissing om eind dit jaar te stoppen heb ik een tijd geleden genomen.”

“Ik moest aan het idee wennen, maar vond het belangrijk om dit besluit zelf te kunnen nemen. Na ruim twee decennia ochtendradio wil ik mij herbezinnen en nadenken over de toekomst. Ik kijk uit naar een ander leven waarin ik hopelijk meer ruimte ga krijgen om me bezig te houden met het schrijven en het maken van muziek alvorens ik eventueel zou beginnen aan een nieuw radioavontuur. En we zijn er nog tot aan het einde van dit jaar!‘

John de Mol, eigenaar Talpa Radio: ‘’Evers Staat Op’ is een begrip voor miljoenen luisteraars en Edwin Evers is zonder meer de Johan Cruijff van de Nederlandse radio. Edwin heeft aan het begin van deze laatste periode, twee jaar geleden, al aan mij aangegeven dat het waarschijnlijk zijn laatste zou zijn, de impact van een ochtendprogramma op je leven is natuurlijk groot.”

“Hoe jammer ik het ook vind, ik kan hem alleen maar dankbaar zijn voor alle energie die hij de luisteraars van 538 heeft gegeven. Ik wens hem alle succes van de wereld, vooral met zijn muziek, en hopelijk horen we Edwin ooit terug op zender.”

Aan het einde van dit jaar maakt Evers zijn allerlaatste uitzending van Evers Staat Op. Binnenkort wordt bekendgemaakt wie vanaf volgend jaar de ochtendshow van 538 presenteert.

Lees ook: Edwin Evers stopt dit jaar mogelijk bij Radio 538 (afgelopen maandag)

Foto: Radio 538

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen